Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alımında vergi dairesi canımdan bezdirdi!?

NİKURA

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlarım sakaryadan sıfır araç alacaklar vergi dairesinde gıcık memur var ismi niyazi kendini kıral sanıyor
arabamı sattım yenilemek için bayiyle anlaşıp kapora verdim dağa önceki raporumda elden özel tertibatlı araç kullanır raporum olmasına rağmen burdaki kıral memur bu rapor geçerli değil yeni rapor olması lazım demesi üzerine bende yönetmeliğe göre sizin böyle deme yetkiniz yok ne söylediysem ikna edemedim bana bu işlemi yapmadığına dair yazı ver onu veremem diyor tekrar heyete başvuru yaptım hastane elden tertibat yazmadı artık yazılmıyor dedi vergi dairesine gittim bana bu rapor olmaz demezmi diyorum bak ortapedik engelli eski raporum burda h sınıfı eğliyetim burda bana kıral memur niyazi bu h sınıfı eğliyet geçersiz yenisi alman kodlar yazılı olması lazım uzun uğraşlar sonrası sağlık raporumu aldım kodların yazılı sürücü sağlık ve geçici eğliyetle tekrar gittim bana eğliyet kartı görmeden işlem yapamam dedi allahım çıldıracağım 2 ay oldu arabanın yarı parasını ödedim bakalım kartta gelecek ozaman nasıl engel olacak vaktim olsa mahkemeye verecem bunları kendilerini kıral sananan memurlardan gına geldi

ehliyet yüzünden mi olmaz dedi rapor yüzünden mi olmaz dedi tam anlayamadım. Ehliyeti yenile gel mi dedi? raporu yenile gel mi? ona göre yardımcı olmaya çalısalım.

NİKURA

bak sunu yapabılırsın. ama bıraz daha zamanın uzar. SImdı yenı verılen surucu saglık raporlarında hem hastalıgının tanısı hemde kullanacagın aracın kodları yazıyor . İkisini bir arada yenı ehlıyetınle verırsen seve svee kabul etmek zorundadır.. Ama bu senın en az 1 ayını bulur.

arkadaşlar 6 yıl önce ötv indiriminden araç aldık. 5 yıl süre dolduğu için; bu aracı satmadan ötv inidirimli sıfır araç alabilirmiyim.

Arkadaşlar her araç alımında vergi dairesi tekrar rapor istiyor mu ? Yani 2012'deki raporla bu yıl araç alınabilir mi ?

burock hayir rapor yenilemene gerek yok raporunda ''Ozel tertibatli arac kullanir'' yazmasi yeterli.

burock hayir rapor yenilemene gerek yok raporunda ''Ozel tertibatli arac kullanir'' yazmasi yeterli.

burock raporun geçerli olur. ben 2011 yılındaki raporla özel tertibatlı araç kullanır ibaresi ile vergi dairesinden geçtim fakat plaka alırken trafik tescil etmedi. 2 ay uğraşmalarıma ve emniyet genel müdürlüğüne itiraz etmeme istinaden raporumu geçerli saydırdım. ben diyorum ki arabayı almadan evvel önce vergi dairesi sonra trafiğe git ve raporunun geçerli olup olmadığını kesinlikle öğren. ha birde özel tertibatına çizdireceğin proje içinde rapor isteniyor. burada da sıkıntı yaşadım. özel tertibatlı araç kullanır raporunu kabul etmediler. özel tertibatın ne olduğunu belirtir bir rapor olması gerekiyormuş. neyseki o raporum vardı hallettim 2006 yılındaki raporumla.

Master sizi bu kadar ugrastirmalarini anlamiyorum. Ozel tertibatli arac kullabir ibaresi ile alanlar var sıkıntisiz.

Raporu da yeniledim egliyetide yeniledim bugun evraklari verdim bakalim ne olcak tekrar söylüyorum sakarya vergi dairesi engellilere ötv indiriminde engel oluyor

NİKURA Sana Önerim Yeni Ehliyetin Geldikten Sonra Tekrar Git O Memur Aynı Şeyleri Yaparsa
Sakarya İl Vergi Dairesinde Bilgi İçin Bir Dilekçe Ver Memurun Tavırlarınıda Yaz Ankara ya Belgeleri Gönderirler Teyit İçin
Bende 5-6 Ay Uğraştım Sen Çok İyi Anlıyorum. Devlet Bize Bir Hak Vermiş Ama Memur Bozuntuları Bu Hakkı Kullandırmamak İçin Ellerinden Geleni Yapıyolar. Bende Memurum Ama Memurluktan Soğudum Bunların Tavırlarından Dolayı..
ALLAH(c.c) Yar ve Yardımcımız Olsun
İNŞAALLAH İşini Hayırlısıyla Halledersin

Arkadaşlar cevaplarıniz için cok tesekkur ederim ötv siz araç almam icin yıl başında aracımı satıp yeni araba almak icin girisimde bulundum vergi dairesinde memur kıral rapor eski yeni rapor alman lazım dedi yeni rapor bir ay sonra sıra verdiler raporumu alıp vergi dairesine gittim yine kiral memur bana bu rapor olmaz eğliyeti degişmen lazım dedi eğliyet için kosuşturma sonucu yeni eğliyetimi aldım kodlar yazılı vergi dairesi başka ariza cikarmadan onayı verdi ben yurt dışından hibe ile araba sahibi oldum malesef ülkemde 5 ayda kendi paramla araç alamadım maliye bakanlığı engelilere büyük engel oluyor

Arkadaşlar bu zorlu süreci yaşarken durumu bimere yazdım neden eski raporla araç alamıyoruz maliye bakanlığı cevap verdi diyor ama bana gelen resmi cevap yok tekar bimere yazdım maliye bakanlığı bana raporumla ilgili resmi yazı yazmadi diye

Aracınızı Sakarya dışında bir ilden alsaydınız iyi olurdu.İstanbulda daha kolay olurdu.

aynı bende sakaryada yaşadım vergi dairesi pürüz çıkartıyor özelge yazdırdılar aldığım yeni rapora o raporu verende devlet hastanesi 3 ay olacak hala cvb gelmedi özelgeye nasıl bir iş anlamadım yaa

Başka ilden arkadaşımızında Yen'i aldığı kodlu B sürücü belgesine vergi dairesindeki memur senin sürücü belgen normal sürücü belgesi olmaz 3demiş.Müdürüne çıkmış genelgeye bakıp kabul etmişler.dünyadan haberleri yok memurların bunların yüzünden insanlar madur oluyor.

kaymakamlıga şikayet et bulundugu dairenin müdürüne şikayet et..yetmedi cimere şikayet et anasını aglatırlar o memurun

Üst Alt