Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alırken vergi kaçakçısı durumuna düşmeyelim!?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

arkadaşlar ötv muafiyetli bir araç alacağım bu konuda araştırmalar yapıyorum.

Araç alım satım yurt dışından araç getirilmesi işleriyle uğraşan bir arkadaş bana bugün bazı tavsiyelerde bulundu şok oldum... Resmen araç almasammı diye düşünmeye başladım...

Konu şu ben sol diz altı amputeyim. Elimde h sınıfı ehliyetim ve özel tertibatlı araç alabilir raporum var. Ehliyetimde de raporumda da otomatik vites ibaresi yazmıyor. Elimdeki raporla bir bayiye gittim arac modeline karar verdik ve raporun fotokopisini aldılar maliyeye soralım olumlu cevap alırsak gelin sözleşme yapacaz ve aracın işlemlerini başlatacağız dediler. Ve bugün arayım raporunuz onaylandı gelin aracın işlemlerini başalatalım dediler. Buraya kadar herşey normal...

Bugün görüştüğüm arkadaş da bana raporu maliyeye kendin götür ve bir dilekçe ile rapor fotokopisini ekle bu rapor ile araç alabilirmiyim diye müracaat et ve resmi bir cevap al. Olumlu yanıt alırsan arabanın işlemlerinide bu maliyeden yaptır dedi.
Neden ben uğraşayım ki bayi bu işleri halletti dedim. Ötv beyannamesine sen imza atacaksın ve sen maliyeye vereceksin mesuliyet senin daha sonra bir sorun çıkarsa kötü sonuçlara katlnmak zorunda kalırsın ödemediğin ötv nin 63 katına kadar ötv kaçakçılık cezası ödemek zorunda kalırsın dedi.

Bayi sonuçta bu raporu maliyeden onaylatmadan aracı ötv indirimli bana verebilir mi? Cidden böle bir ceza yiyebilirmiyiz.yani bayi sadece aracı satıp banane ister ötv indirimi kabul edilsin ister edilmesin diye bir tavır takınabilirmi_? Bu nasıl iş benim kafam çok karıştı. Atıyorum 10.000tl ötvden indirim aldım. 630.000 tl ödemek zorunda kalabilirmiyim.

Lütfen arkadaşlar bilgisi olan arkadaşlar cevap yazsın...
Teşekkürler...

şu anda bi anlaşmazlık var maliye raporu kabul ediyor ama iş orda bitmiyor eğer sonradan aracı aldığın yere ceza gelirse bayii sizden bu aradaki ötv miktarını ve faizini ayrıca faiz ve ötv miktarının o günkü rakamını istiyor örneğin ötv indirimi 5000 tl faiz 5000 tl ceza 10000 tl toplam 20000 tl ödüyorsun onun için elden belge al maliyeden yazılı

Zaten maliyeden memurlar muafiyet esnasında sizi aracın yanına çağırıyolar.Ehliyetinizi,aracı,aparatı falan inceleyip ona göre muafiyet veriyorlar.

maliyeden nasıl bir yazılı belge alacağız?

demir32;
merhaba böle bir belge alan varmı arkadaşlar ankarada maliye nerede nasıl bir başvuru yapmamız gerekir yardımcı olurmusunuz. cidden bölesi bir ceza ödemek zorunda kalan arkadaşımız varmı? cevap yazan herkese teşekkürler...

4440189 no.lu telefondan bilgi alabilirsin. En doğru bulgu oradan alınabilir.

Engelli aracı

Sayın Yürekliumut,
Arkadaşların vermiş olduğu telefon numarası alo maliye hattı.

Üst Alt