Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alırsak evde bakım aylığı kesilir mi?

E.murat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba, babam 9 senedir felçli ve uzun süredir yatağa bağımlı olduğu için özellikle idrar yolu enfeksiyonu olmak üzere bazen sık sık acil hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz.
giderken 112 acil servise binbir zorlukla götürte biliyoruz. (burda çalışanların dayak tmadığı kalıyor. 112 ancak ölümlü durumlarda geliyormuş diyorlar. ) ancak dönüşte gittiğimiz hastanenin ambulansı olmamasından dolayı saatlerce orda bekliyoruz ve babamın şeker ve tansiyonuda olduğu için bizim için tam bir işkence oluyor.

tüm bu nedenlerden dolayı araba almayı düşünüyoruz.
babama annem ve kardeşlerim bakmakta annem evde bakım aylığı almaktadır.

benim sorum babam üzerine alacağımız bu araç annemin evde bakım aylı almasını etkiler mi ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

gelirinizde bir değişiklik yoksa tüm geliriniz il müdürlüğüne beyan ettiğiniz gibiyse ve siz beyan ettiğiniz gelirle araç alabilecekseniz buyrun alın. ama bu araı aldıktan sonra da il müdürlüğüne bildirin. onlar gelirlerinizi inceler, aracı tespit ettikleri gelirle almanız mümkün olmuşsa ve hanede kişi başıan düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa sorun olmaz.
hatta il müdürlüğüne gidin bence. bu yazdıklarınızı onlara da söyleyin onlarla istişare ederek aracı alın. boylee içiniz daha rahat eder. sonuçta karşılaştıgınız sorunlar araı zaruri kılıyor. engellinin yaşamını kolaylaştıracak. gelirinizde sorun yoksa hoşlarına bile gider bu durum.

Kalem;

ben babamlarla oturmuyorum. aracı ben kredi ile alıcam. çünkü hastaneye getirme ve götürme bizim için çok zor oluyor.
özellikle 112 acil servisten çok şikayetçiyiz. dönüştede hastanelerin çoğunda ambulans olmadığı için özel ambulans tutmak zorunda kalıyoruz.bunun maliyetide senelik çok oluyor. araba almayı daha mantıklı bulduk.

işte bunları il müdürlüğüne gidip anlatın. sonuçta bakıma muhtaç engelli ile ilgili bir sorun çözüme kavuşacak. araç ucretini sizin karşılayacagınızı da belirtin.
bakıma muhtaç engellinin hanesinde kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiorsa sorun çıkartmazlar buna. Gidip il müdürlüğüyle konuşun, ona göre hareket edin.

Evde dört kişiyiz,gelir asgari ücret.Adıma kredi çekip tamamen oğlum için kullanmak amaçlı aldığım aracın 781 tl lik taksitlerini dedesi ödüyor.Gelir oldumu aile yardımıyla 1781 tl.Sosyal hizmetlerdeki hanım diyor ki;ev kirası 700 tl,781 tl kredi ödüyorsunuz ne yiyip ne içiyorsunuz,bu parayı kestirmeyi düşünüyorum.Kesilmesini istediğiniz parayı yiyip içiyoruz diyoruz ve oğlumuzun 3 kez ambulans gecikmesi,araç bulamamak sıkıntılaryla boğulmaktan kurtulduğunu filan anlatıyoruz ama ülkemde insanlar emin olun başına gelip yaşamadan sizi anlamıyorlar,söylenecek söz bulamıyorum.Zaten aile dramı yaşıyoruz felakete az kalmış,ben ne yapmalıyım?Soruyorum..

Üst Alt