Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç almak istiyorum. Araç önerisinde bulunabilir misiniz?

ceren.

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Araç alımında hangi markaları önerirsiniz hem uygun olmadı açısından hem de iyi olması yönünden

İhtiyacınızı (Sedan, SUV, Hatchback vb), yılda kaç km yapacağınızı, ne kadar bagaj lazım, bütçeniz vs detayları vermeniz lazım.

Çok fazla km yakmam çünkü şehir içinde kullanıcam pek şehir dışı olacağını sanmıyorum

İstanbul'da olduğunuza göre servis, bakım sıkıntınız olmaz. İstanbul'lu arkadaşlar varken bana laf düşmez ama İstanbul şehir trafiği diyince aklıma küçük, otomatik ve hibrit araç geliyor. Toyota'nın güzel araçları var, bir bakın. Ama ÖTV oranları düşük sanırım bir sorun, ÖTV indirimi ile araç alacaksanız avantajınız daha az olur.

Asımser forumdaş Passat demiş ama İstanbul trafiğinde Passat ı satan VW grubunun kullandığı DSG yarı otamatik şanzıman ısınabiliyor, bir köşeye çekip soğuması beklemeniz gerekebiliyor (ihtimal), bir akrabamın başına geldi, Allah'tan şirket filo aracıydı. Trafik olmasa Passat güzel araç.

Bütçe meselesi. Lakin maaş ve bakım parası gibi ödenekleriniz varsa daha hassas davranmanız gerekecek. Eğer öyle bir durum yoksa. Skoda karoq bak derim. Olmadı youtube dan videolarına bir gözat... Dolu bir araç.

SUV tipi bir araç düşünüyorsanız Mazda CX-5 önerebilirim. Biz aldık ve çok memnunuz. CX-5 SUV segmentinde 200 bin bandında alınabilecek en teknolojik, en iyi tasarıma sahip, en donanımlı araç. Ve daha pek çok artısı var. Tabi bu benim düşüncem ama bu konudan anlayan kişilerle CX-5'i sorun, internette incelemleri okuyun.

Birde şöyle bir durum var mesela CX--5 in fiyatını Skoda Karoq ile kıyaslarsak, CX-5 ÖTVli 208 bin Karoq ÖTVli 178 bin. ÖTV siz olarak CX-5 i 104 bine Karoq ise 111 bine alabilirsiniz. Aradaki fiyat farkı ÖTV oranlarından kaynaklanıyor, 2000 motor araçlarda ÖTV oranı %100 iken 1600 cc hacimli araçlarda oran %60 düzeyinde oluyor.

Bu iki araç arasında Karoq'u tercih ettiniz diyelim, bu durumda 30 bin TL daha ucuz olan araca 7 bin TL daha fazla ödeme yapmış olursunuz.

fıyatlar boyle gıderse otv ındırımının bır msnsdı kalmayacak.

daimon

cx 3 nasıl sızce peki?

CX-3 hakkında çok bir bilgim yok fakat Cx-5 çok farklı. Özellikle Amerika kıtasında çok tutulan bir model, hatta bu sene dünayda yılın otomobili seçmelerinde Volvo CX60, Range Rover Velar ile birlikte ilk üçe kaldı ki Cx-5 haricindeki iki araçın Türkiye fiyatlarına bakınca yanına bile yaklaşmak mümkün değil. ÖTV ve MTV muafiyeti göz önünde bulundurulduğunda kendisi gibi 4x4 bir araba.

Ben galerileri araştırdım şuan için fiyatlar pahalı ve 2018 model araçları ellerinde yok temmuzda geleceğini söyledi bir çok bayi bütçe meselesi 1 tane var zaten onu satıp öyle alacağım

ceren.

acele et %5 zam geliyor araçlara Alman ve Japon iyidir ama pahalı sana en uygun araba ford fiesta bayanların çok seveceği renkleri var.
otomatik vitesini al .

Otomatik alacağım fiesta bakmadım bakarım ona da

ÖTV indirimli araç almanın garip bir dengesi var. Normal araç alan kişilerden farklı. ÖTV ne kadar yüksekse o kadar uyguna geliyor ve MTV den de muaf olunduğu için MTV yi de göz ardı edebiliyorsunuz. Örneğin Fiesta gibi küçük araçlar ekonomik açıdan aslında o kadarda ucuz değil , ÖTVlei sanırım %45. 86 bin liralık aracı yaklaşık 59 bin'e alıyorsunuz.
Bir üst model Focus ta ise ÖTV %60 sa 100 bin lik aracı ÖTV indirimli 62 bin'e alabiliyorsunuz. Garip bir hesap. Satarkende avantajlı.

Bütçeniz varsa Mazda CX-5, Subaru Forester gibi 2.0 motor lu araçlarda aynı mantıkla %100 indirim olduğu için Karoq, Tiguan, CR-V gibi 1,6 SUV araçlardan daha uyguna geliyor.

Best selling SUVs in America - Business Insider

Crimean

büyük motor araba alma maaşın benzine mazota gider küçük motor al ve araç ağırlığını kaldıracak güçte olsun .
az yakan ekonomik olanlardan ford fiesta sana uygun

Bende skoda süper b düşünüyorum rapor işlerim bitince nasipse,passatın ful donanımlısı 200 bini aşıyor confortline yetiyormuş ama süper b nin full paketini alabiliyormuşuz araştırmalarıma göre,

araç alımı ile ilgili bilgiler

herkese iyi günler
arkadaslar ocak 2018 itibari ile 200 000 üstünde araç alamııyormusuz acaba sizler ne tür araç aldınız ne gibi araclar alınabilinir düsünceeri paylaşırmısınız ?

Üst Alt