Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alsam, bakım maaşı kesilir mi?

semihsipahi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sitye yeni üye oldum.

3 yaşında ki kızımın %97 ağır engelli raporu var. Annesi bakım maaşı alıyor. Arabamız yok. Eş dost bize araba alabilirsiniz diyor. Ama ben emin değilim. 4 kişilik bir aileyiz.

Eşimin bakım maaşı hariç. Benim aylık gelirim 2500 TL. Birikmiş param veya paraya çevire bileceğim ev arsa vs yok. Araç almak istesem eşinin bakım maaşı kesilir mi?

Araç normal fiyatı 65 600 TL, ÖTV indirimli 45 200 TL. Bir yakım (bacanak) bana peşinat için 15 000 TL borç verecek. Geri kalan 30 000 TL kredi olarak 770 TL x 48 ay olarak Ödesem. Sosyal hizmetler eşimin maaşını kesmeden bana araç alma izni verir mi?

semihsipahisorun olmaz çünkü her engelliye bir ev ve araba hak sırf onlar yüüznden bakım maaşı kesilmiyor. Ama gidip böyle birşey yapacağınızı bildirmeniz gerekiyor

@semihsipahi hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçerse evde bakım aylığı kesilir. aksi durumda sorun olmaz. alınan evde bakım aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. onun haricinde her türlü gelir dahil edilir.

şu an geliriniz uygun, sınırı geçmiyor. araç için kredi çekecekmişsiniz ve taksitleri de ödeyebilecek durumdasınız. lakin akrabanızdan 15 bin TL alacakmışsınız. bunu da il müdürlüğüne bildirmek durumundasınız. bir defalık bir gelir oldugu için aylık ortalaması 1250 TL eder. eger il müdürlüğü bu şekilde hane gelirine dahil ederse hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçer.

ayrıca şu linkteki yazdıklarımı dikkatle okuyun lütfen:
https://www.engelliler.biz/forum/ev...ri-yasiyoruz-uzerine-arac-alabilir-miyim.html

https://www.engelliler.biz/forum/ev...82909-ev-alirsak-bakim-ayligi-kesilir-mi.html
ev için yazdıklarım araç için de geçerlidir.

Üst Alt