Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç için %90 üzeri rapor uygun mu?

Guiding

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ötv indirimli araç almak istesek bu rapor geçerli oluyor mu yeniden rapor mu çıkması gerekli
başvuru nedeninde yazmıyor sistemin nasıl işlediğini bilmediğimiz ve o gün araç almayı düşünmediğimiz için gündemde yoktu
o3c7vd3.png
[/url][/IMG]

olur muhtemelen bu rapor, siz yine de raporun çıktısını alıp vergi dairesine bir gösterin bu raporu. kolay gelsin.

90 üzeri olduğu için alabilirsiniz ama görme bozukluğu sizde mi yoksa yakınınızı mı rapor

Benim de raporum %90... Raporu çıkartmadan neden çıkardığımı sordu, Araç alacağım ötv muafiyeti ile neden soruyorsunuz deyince arkasına ÖTV muafiyeti eklemem gerekiyor araç alacaksan dedi... Sağlık kurulunun yalancısıyım. Bir araştırın derim.

Mümin Çelik
Bu kardeşimin engelli raporu 2gözü de görmüyor ancak verilebilecek en yüksek oran o olduğu için 90 verdiler.

Aolzarin
Evet bize de başvuru nedeni sordular rapor ve bakım maaşı yazdılar. O zamanlarda gerekli olduğunu bilmiyorduk. Ya da yazılması gerekli mi halen bilmiyorum sonuçta rapor var ve 90 üstü bir oran bu raporla araç alım başvurusu da yapılabilmeli ancak prosedür nedir kim uyar bilmiyorum.

Arkadaşlar merhaba %56 ortapedik engelliyim ötv den yararlanabiliyorum şuanki sınırıda 1 milyon, niyetimizde 3 milyon Tl lik araç alacağım bu sefer ötv den yararlanamayacağım fakat aracı alıp uygun aparatları taktırsam bir sorun teşkil edermi bilen arkadaşlar varsa aydınlatabilir mi ?

tugrakacar

ötv den yararlanın yada yararlanmayın farketmiyor. komisyonun sizin için verdiği kodlara karşılık gelen tertibat ne ise mutlaka aracınızda olması zorunlu.

ahmedduman60

Yok kardeşim onu biliyorum demek istediğim 3 milyon tl lik bir araç alsam aparatlarımı taksam o aracı kullanabiliyormuyum hani paramız var istediğimiz araca binememek saçma olur demek istediğim kısaca buydu

tugrakacar

evet aslında yukarda da yazdım farketmez

3 milyonluk araç alırsan ötv muafiyeti olmuyor

Aracı alabilirsin 10 milyonluk araçda alabilirsin

Aracı aldın, elinde de bir ehliyet var. Ehliyetinde de kısıtlama kodları yazıyor.

İşte 10 milyonluk aracı ehliyetde hangi kod yazıyorsa o koda uygun hale getireceksin. Aksi takdirde olası bir trafik kontrolünde sorun yaşayacaksın.

Üst Alt