Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç için raporu nasıl alınır?

HammuRaBi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
% 59 engelli raporum var. Ötv indirimi için tekrar rapor almak istiyorum. Bununla ilgili forumlarda net ve güncel bilgi bulamadım. Bazı sorularım var. Bilen arkadaşlarım bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
1.ötv indirimi için alınacak rapor süreci nasıl işliyor? Önce aile hekimi sonra hastane sonra ilçe sağlık kurulumu? Çok fazla ve değişik yorumlar var bu konuda. Aile hekiminden nasıl bir sevk istiyoruz?
2.ötv indirim raporu içinde heyete giriliyor mu?
3.ötv indirimi ile aynı zamanda ehliyet H sınıfı olmak zorunda mı?
4.ötv indirimi için gerekli olan “otomatik vites araç kullanabilir” ibaresini ilgili doktor mu yazıyor yoksa ilçe sağlık kurulu mu? Vergi dairesi mi?
İyi günler…

HammuRaBi

Nasıl bir hareket kısıtlılığınız var? Ehliyetiniz var mı? Varsa ne zaman almıştınız, üzerinde ne tür bir ibare var?

Ortapedik engelli diğilsen hiçbirinden faydalanamassın.B sürücü belgesi ve ÖTV siz araç alımında.

Merhabalar size danışmak istediğim bir konu var halam engelli raporu başvurusunda bulunacak. benim aracı kullanma şansım var mı* gözlerinde nistagmus hastalığı var 90 aşağı oran alırsa faydalanamaz mıyız? kendisi araba kullanamaz gözlerinde sorun olduğu için benim için alacak kısmet olursa.

%90 aşağı oranda yararlanamaz ancak %90 üzeri oranda yaralanır.

Yıl olmuş 2017 halen daha H sınıfı ehliyet konuşuyoruz. Arkadaşlar olayın özeti basit:

Bunlar defalarca kez yazıldı yine aynılarını yazıyoruz. ÖTV indirimi için:

Aile hekimi/Devlet Hastanesi/ İl sağlık kurulu / Trafik tecil

Aile hekiminden randevu alınıyor, doktor gerekli kontrolleri yapıp hastalığınız neyse ona göre sizi hastaneye sevk ediyor. Burada hastalığınızı açıklayan durumla beraber yeni heyet raporu çıkıyor. Bu rapora istinaden İl sağlık kurulu B sınıfı ehliyete yazılacak kod'ları belirliyor. Sonrasında trafik tecil emniyetten yeni ehliyet alınıyor. Son düzlükte herhangi bir bayiye gidip araç seçilebilir. Bildiğim kadarıyla ÖTV muaffiyeti için ortopedik rahatsızlık yada %90 üzeri heyet raporu gerekiyor.

admin ben skoda turkey sayfasınada yazıyorum orada aynı konu açılınca hemen admin konuyu kitliyor ve diyor ki biraz araştırıp öyle konu açın. yani sizde tekrar tekrar açılan konuları bu şekil kapatabilir gereksiz yere yer kaplamasını engelleyebilirsiniz. Bu konu zaten sabit yoruma kapalı bir koınu olarak açılıp bırakılsa daha iyi olur. Forum kurallarına konu açmadan önce açılan konuları araşıtırın yazabilirsiniz.

15 gundur ugrasiyorum otv siz arac almak icin.ilk bayi ile konustum ehliyetini ve vergiden muaf yazisini.neyse engelli ehliyetimi(sol dusuk ayak) ve ne olur ne olmaz diye vergiden muaf belgemide aldim ve bayi ye geldim evraklari alip dogru maliye gittik ve onaylatmak icin mudurun yanina ciktik bakti inceledi tamam dedi cok sevindim tabi normalde sol dusuk ayak icin kolay kolay indirimi onaylamiyor dediler ve tam idadan ciktik on dakika sonra mudur aradai bey efendi hemen buraya gelir misiniz diye gittik tekrar yanina ne oldu mudur bey dedik.

burda raporun da otv muhafiyeti raporun yok dedi.dedim ehlietim var vergi indirim raporum var dedim ama yok ayrica devlet hastaneinden otv den muaf yazizi alincakmis ve tekara doktor doktor dolasip heyeti girip rapor alacakmsm. Simdi onunla ugrasiyorum.....

Arkadaşım ÖTV 'den muaf raporu dediği nasil araç kullanacağın ibarelerin olması.İbarelerde ďonanımlı veya donanımsız araç kullanması uygundur diye yazılması ve oranlı rapor.Raporlar Son genelgeye göre bu şekilde olacak.

cem4545

Araç alımı için oran bulunan, "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi olan engelli sağlık kurulu raporu alınması gerek

Sayin OturanBoğa

maliye muduru dediki raporunda otv siz arac alabilir yazacak diyor.hastahane ise biz oyle rapor vermiyoruz bizde otv ile ilgili yazi yazmaz sadece ozel tertibatli arac kullanabir yzar orasi ni maliye degerlendiri dedi.iki krurum arasinda kaldim arac bayide bekliyor.

Öyle bir zorunluluk yok kim söylediyse halt etmiş.Oranlı açıklamalı engel durumun ve donanımlı araç kullanır ibareleri yeterli.Herhalde istanbul dışındasın çünkü diyer illerde kendilerine göre soylemler yapabiliyor bilgisizlikten.

ötv indirimli araç alabilmek artık her genç kızın hayali gibi tüm engellilerin hayali oldu lakin bu kapıda artık ekmek yok başka kapıya gençler :D

bu özel tertibatlı araç kullanır ibaresi de çok açıkta kalıyor. mesela otomatik vites bir çok engellide özel tertibat olarak geçiyor. bazılarında geçmiyor. bende skolyozdan dolayı boy kısalığı var mesela. otomatik vites ile girdiğim direksiyon sınavını çok rahat geçtim ama araç küçüktü. bundan büyük araçlarda koltuk yükseltmesi gerekecek. ehliyetimde özel donanımlı otomobil ve motor kullanır diyor motor kısmı da çok havada. sınava 3 teker ile soktular. ben hali hazırda 2 teker kullanabiliyorum. ayaklarımın yere basması yetiyor.

bakalım yeniletirken bayağı uğraşacağım sanırım. doktorlar bile tam olarak bilmiyor yeni ehliyet yasasını.

arkadaşlar ben 28/01/2015 tarihinde %90 rapor aldım.raporumda şu şekilde yazıyor raporun kullanım amacı bölümünde sosyal yardım ve özürlü kimlik kartı bölümünde işaretlenmiş,birde diğer yazılan yerin karşısında ÖTV VE VERGİ İNDİRİMİ Yazıyor.buna göre ben araç alabilirmiyim

Üst Alt