Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç işlemleri sırasında yaşadıklarım ve vergi dairesi bekleme süresi!?

jeritto

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Babamın %94 olan raporu ile sıfır araç almak için başvuruda bulunduk. Öncelikle başımızdan geçenleri anlatıp son olarak sorumu sorarak daha önce alanlardan bilgi almak istiyorum.
Babamın raporunda demans yazması sebebi ile kulaktan dolma bilgilerle vasi ilan edilmesi gerektiğini duyduk. Yapmış olduğum bazı araştırmalar sonucunda hiç bir noterin babama vasi olmadan vekalet vermeyeceği söylendi. Bunun üzerine bir kaç notere giderek bizzat sordum ve kendilerinden de aynı cevabı aldım fakat yılmadım yorulmadım. En sonunda gittiğim bir noter, raporun arkasındaki zihinsel kısmında herhangi bir işaret yoksa ve babamla kısa bir sohbet sonrasında akli dengesinin yerinde olduğuna kanaat getirirsem vekaleti veririm dedi ve sonuç olarak vekaleti verdi. Sıfır araç alacağımız bayiye 3 adet raporun aslı gibidir, vekalet ve kimlik fotokopisi ile aracın indirimli fatura tutarını yatırarak işlemlerin başlamasını istedik. 23.02.2021 tarihinde tüm evrak ve ücreti verdim. 2 gün sonra 25.02.2021 tarihinde aracın faturası kesildi tarafıma gönderildi. Bayi ile iletişime geçtiğimde vergi dairesi işlemleri çok uzun sürüyor 3 haftadan önce aracınızı alamazsınız cevabı aldım. Bugün tam 10 gün oldu ve e devlet üzerinden baktığımda hala tescillenmiş bir araç görünmemekte. Sizce bu kadar uzun süre normal mi?

Hiç mi yardımcı olacak bir arkadaş yok?

Forumda araştırırsanız sorunuzun cevabı çok rahat bulabilirsiniz. Aceleci davranmayın. Ayrıca daha önce okuduklarıma göre uzun sürmesi normal. Genelde 2 ila 3 hafta bekliyor insanlar bu işlemlerin sonuçlanması için.

ÖTV

Merhaba arkadaşlar, %46 engelli raporum vergi indirim aynı oranda geldi. Şimdi ötve için başvuruda bulunacağım süreçten bilgisi olan arkadaş bilgi verebilirmi süreç nasıl işliyor

Merhaba;
ötv den faydalanmak için iki yol var.
1 rapor oranınız %90 ve üzeri olması şartı.
2 her hangi bir uzuv rahatsızlığı yani kol bacak veya eklem dondurulması gibi hareket kısıtlılığı yani özel tertibat kullanımı şartı.
bu kriterleri sağladığınız taktirde ötv muafiyetini ala bilirsiniz.
alpenliebe

merhaba, cabbarehlinamus bilgilerinizi için saoğlun benim sorum bu değil, bahsettiğiniz konuları biliyorum sadece süreci öğrenmek istedim. Yeniden rapormu alacağım , yoksa ikinci bir rapormu alacağım, ötv için aldığım rapor Ankara ya gidecekmi bunları öğrenmek istiyorum.

Evet yeni bir rapor alacaksınız.
Araca tertibat takılması gerekiyorsa onun içinde ehliyet yenileme/başvuru için de aile hekiminden başvurarak hastane raporu daha sonada üst heyete girerek kullanmak zorunda olduğunuz tertibat kodlarının yazıldığı rapor ile ehliyet yenileme/almak için kursa yazılıarak en sonda nüfus md den yeni ehliyetinizi alacaksınız.

ben derdimi anlatamadım %46 vergi indirimi raporum duruyor. sonra ötv için yeni bir bağımsız rapormu alcam yoksa hepsi için yeni bir rapormu alacağım

Raporunuzda ötv indiriminden faydalanabilir yazıyorsa direkt aracı almak istediğiniz bayiye gidip iletişime geçebilirsiniz. Bayideki kişiler sizleri yönlendirecektir.

Bu arada konu başlığının sahibi olarak aracımı dün 15.günün sonunda teslim almış bulunmaktayım. E devlette plaka tanımlandıktan 1 gün sonrasında teslimat işlemini yapıyorlar.

Arkadaşlar bu ötv ilgili raporlarda Ankaraya gidip onaylanıyormu yoksa hastane raporundan sonra direk bayiye gidip araç alınabiliyormu

Hayır Ankara ile herhangi bir işiniz yok. Daha öncede söylediğim gibi araç almak istediğiniz bayiye giderseniz onlar gerekli olan evrakları sizden istiyorlar ve işlemi başlatıyorlar. Sizin şu anda yapmanız gereken şey aracı almak istediğiniz bayiye gitmek.

Sol ayak bileği kısıtli olup Raporunda "sadece hareket ettirici akaamda ozel tertibatli arac kullanmasi gerekir" yazıp ehliyetinde 10.02 (otomatik vites) kod bulunan kişi ötv indirimli araç alabilir mi, yoksa 78 kodunu da eklemesi lazim midir?

jeritto

İyi günler. Benimde babaannemin yüzde 91 olan raporunda hafif demans ibaresi var. Hangi noterden işlem yaptınız acaba. Vekaletname bizde vasi olmadan alabilir miyiz? Babaannemde zihinsel işaretli değil.Bayiye gitmeden öncemi noterleri gezdiniz?

Üst Alt