Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç sahibi vefat etti. Ne yapmalıyız?

smldmrl

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çok acil bir sorum var ötv indirimiyle aldığımız aracın sahibi vefat etti araç 2 yıl oldu şimdi
1 ) bu arada mtv ödemeye başlıyacak mıyım ve
2 ) bu aracın 3 tane varisi var notere gidip 2 si haklarından feragat ederek aracı bir diğerinin üzerine verdiklerinde alırken almadığı otv yi devlet alır mi
3 ) aracın ruhsatını hiç değiştirmeden kullanabilir miyim
4 ) araçla ilgili herhangi yapacağım işlemler nelerdir vergi dairesine ne bisey bildirecek miyim veya noterden veraseti çıkarınca ruhsatı degistirmezsem devlet ötv yi talep eder mi
ACIL YARDIMCI OLABILIRSENIZ SEVINIRIM TEŞEKKÜRLER

smldmrl

1- MTV ödemeye başlayacaksınız
2- Eğer aracın değeri kadar başka mal varsa, vergi ödemezsiniz. Ya da araç tüm mirasçıların üzerine kalacak ve 5 yılın dolması beklenecek
3- Hayır. Vergi dairesinden işlem yapılması şarttır.
4- İşlemle burada

Arkadaşlar bence hukukçular ve maliyeciler bile bu konuda bilgi sahibi değil. yakın zamanda vefat eden babam üzerine bir araç almıştık. şu an iki varisçi daha var ancak parasını ben ödediğim için benim üzerime olmasını istiyoruz.
babamın üzerine gayri menkulleri de var ancak belediye rayiçlerine göre araç kasko bedelinden düşük çıkabilir oysa gerçek değerleri daha fazla bunları nasıl ispatlayabiliriz beyannamede yazsak olur mu?

ikincisi araç kasko bedeli çok yüksek aslında aracın sıfırı kasko bedelinden çok düşük. şuan bayiden alsıanız kasko bedelinde görünenden %35 düşük alıyorsunuz. bugün maliyede çalışan biri aracı tek kişi üzerine alırsa %10 ekstra vergi öder ortak kalsın dedi. oysa ben ortak kalmasını istemiyorum
şimdi feragatname vermeyi kabul eden ancak kalırsa ileride sorun çıkarabilecek varisimiz var Herkes bişey söylüyor ama kimse bişey bilmiyor sizce durum nedir ne yapılabilir bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

kamil demir

1. soruya cevap olarak, belediyede gayrimenkulün değerini beyanla yüksek gösterebilirsin. Ama ekstra vergi çıkar. 2. Soruna cevap Maliyeci arkadaş doğru söylemiş. Kardeşinin feragat ettiği kısmın yuzde 10 feragat vergisini ödemek zorunda kalabilirsin. Bu Yeni düzenlemeyle değişti. Önceden yoktu.

kamil demir
Selamlar.
Kamil Bey , sonuç olarak ne yaptınız. Aynı durum ile karşı karşıyayım şu an. Emlak değerleri aracın değerinden daha düşük. Eskiden ruhsatları trafik şubeleri verirken bu tip şeyler sorun olmuyordu. Ancak ruhsatlar noter tarafından veriliyor şimdi ve gittiğim bir kaç noter ortak olacak başka da alternatif yok diyor. Ayrıca körfez bölgesindeki noterler tek kişi üzerine ruhsat çıkarıyorlarmış, hala devam ediyor mu bilmiyorum.

Özetle; diğer varlıkların değeri aracın kasko değerinin altında şeklinde vergi dairesine beyan verdim çoktan, oradan da araçlar için vergi dairesi yönünden bir kısıtlama olmadığı belgesini aldım ( Aynı kağıt üzerinde bir engelli ve bir de normal araç var) . Şimdilerde notere gidip bütün varisler üzerine çıkartmak üzereyim. Ancak tek kişi üzerine çıkarabilmeyi istiyorum.

Üst Alt