Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli aracım var. 2. el araç da almak istiyorum. Ne yapmam gerek?

smart28

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Hayırlı akşamlar,
Bu konuyla ilgili forum da başka konular gördüm. Benim sorum biraz farklı. Sorum:
Şuan kullanmakta olduğum sıfır olarak aldığım ötv indirimli özel tertibatlı aracım var. 5 yıllık sürem dolmadı. Yeni bi 2. El arazi aracı almak istiyorum . Anladığım kadarıyla satış İçin izlemen gereken yol şu şekilde:
Araç satışı yapmak engeli aracı olarak kullanacağımı belirterek , özel tertibat İçin tadilat projesi çizdirip aracı muayene götürüp tespit ettirmek, en son evraklarla emniyete götürüp ruhsatı çıkarmak. 2 adet aracım olacağı İçin istediğim aracı MTV den düşürebiliyorum. Benim bildiğim işlemler bu şekilde yanlış bildiğim bi işlem varsa yardımcı olmanızı rica ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar.

Mevcut ötv indiriminden yararlanıp 5 yıl satılamazlığı dolmadan ötv muafiyetsiz araç satın alamazsın. Evet 2. bir araç alırsın bu eger sıfır km olursa proje ve tadilat işlerini bir çok bayi üstlenıyor ücreti karsılıgında plaka sigorta işlerini hallediyorlar. Yok ben para vermem diyorsan öncelikle bir proje cizdirip tadilatını gerçekleştiriyorsun aracın sonra muayene sokarak aracın engeline uygun hale geldiğine dair raporla trafik şubeye giderek aracın ruhsat ve plaka işlemlerini hallediyorsun.

İlk arabamda kanun değişmeden önce otomatik vites aracım olmasına ragmen proje çizilmesi gerekmişti bunu aracı aldığım bayi ücreti karşıöıgında hallederek anahtar teslim vermişti bana arabamı
smart28

@OturanBoğa

Var olan aracımın 5 yıllık süresi 2018 ağustos ayında doluyor. 2. El arazi aracı almak istiyorum. Özel tertibatlı bi şekilde engelli aracına çevirmek istiyorum. Salı-carşamba aracın satışını alıcam üstüme. Noterde sarıl yaparken engelli aracı olarak kullanacağımı bildirip geriye yukarıda yazdığım işlemleri yaptırıcam

cesar39
Teşekkür ederim benim bildiğim prosedür de sizin dediğiniz gibi.

Üst Alt