Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli aracımı satarken ödemediğim indirimi tekrar ödeyecek miyim?

aylina

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2007 ağustos ayında ÖTV indirimli araç aldım. ruhsatta ötv ödenmeden araç satılamaz yazıyor. ama arkadaşlar kanun değişti satış yapabilirsin diyorlar. bu konuda bilgisi olan var mı

Ancak 5 yılın sonunda satabilirsin.

Eğer aracı engelli birine satarsanız ötv ödenmeden satılabilir yalnız araç sattığınız kişiden engelsiz birine dahi satılacak olursa ötv ödenmesinden siz sorumlu olursunuz.

tamam 5 yıl sonra satabileceğimi biliyorum ama ötv geri ödemesi kaldırıldı diye duymuştm

Maalesef,yasa eski şekilde devam etmekte.

• Aracı vergi muafiyetiyle satın aldığınız tarihten itibaren 5 yıl geçtiğinde aracınız vergiden düşecek. O zaman aracı her kime isterseniz hiç bir vergi ödemeden satabilirsiniz.
  • 5 yıldan önce vergi muafiyetli araç satın alma hakkı olmayan birine satarsanız, başta ödemediğiniz ÖTV'yi ödersiniz.
  • 5 yıldan önce vergi muafiyetli araç satın alma hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. Ama (1997'den) 5 yıl geçmeden yeniden vergi indirimli araç satın alamazsınız.

ama daha önce öyle değildi 5 yıl sonundada satsak ötv ödüyorduk teşekkürler oturan boğa en doğru cevapları senden alıyorum kanunlara son derece vakıfsın

Üst Alt