Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indirimli aracın verasetle devrinde reddi miras hakkında?

destina33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
dedem adına ötv indirimli araç aldık.oldu da 5 yıl içinde vefat etti.üstüne kayıtlı herhangibir taşınmaz da yok. ötv indiriminden yararlanmak için varislerin adına intikal ettirmem lazım. fakat varislerden birinin vergi borcu vs var. intikalden sonra onun da hissesi olduğu için araç üzerine hak mahrumiyeti gelir.Sonuç olarak bunu engellemek için o Varis, yasal süresi içinde REDDİ MİRAS yaparsa ve bu aracı diğer mirasçılar adına intikal yapıp ruhsatı çıkartma imkanım olur mu. ve ötv ödemeden 5 yılı tamamlayıp satabilir miyim.

söylemek istediklerim var kanunlar nizamında ötv siz araç almanın şartları bellidir dedin adına alacağın araç dedenin vefatından sonra mirasçılara kalması ve bir mirasçının borcunun çok olması nedeni ile araç adına hak mahrumudiyeti kararı verilebilir diyorsun peki bunun düşünmen çok mantıklı ve usulüne uygunmu bu kadar çok düşünüp steres yapacağına elindeki paran kadar bir araçı hakkın ile alsan olmazmı berkant bey sen bu kanunu böyle kendine göre çekmek istiyorsan o zaman mirasçılarında konularını kabul etmen gerekir

destina33

Bir varisin d,ğeri lehine araç üzerindeki hakkından feragat edebilmesi için, araçtan başka ve en az araç üzerindeki hakkına denk olacak kadar başka mal varlığının da miras olarak kalmış olması gerekmektedir. Ben istemiyorum ona olsun demek de o kadar basit değil yani.

Merhaba.
3 mirasçıdan annem ile ablam kendi borçlarından dolayı mahkemede tüm haklarından reddi miras yaptı ama ablamın hakkı çocuğa geçiyormuş ayrı dosyada onun içinde reddi miras yaptı. Araçtan başka mal varlığıda yok. Ben kaldım birtek geriye gidip aracı üzerime alsa ötv ödermiyim? Feragat etmediler yanlış anlaşılma olmasın direk reddi miras yaptılar. Yardımcı olursanız çok sevinirim🙏🏼 1 aydır araştırmaktna çözüm yolu bulamadım.

Mahkemeden yeni birtane verasetname isteyeceksin....gene dava açacaksın....15 günde çıkar....onunla notere gidiyorsun.....tek varis sen olduğun için ÖTV odemeyeceksin.....

mandreyam ben ne için mahkeme açacağım acaba? Noterden veraset ilamını alıp trafik tescil veraset intikal vergi dairesi gitmem gerektiği söylendi.?
Aracı aldığımız yerdeki vergi dairesinde çalışan biri ötv ödersin diyor. Yeğenimin mahkemesi sonuçlanmadı daha temmuza mahkeme günü verdiler.
Yani yeğenimle benim üzerime olupta ötv ödenmese hiç uğraşmayacağım mahkemeyle 1.5 sene kaldı zaten. Çok karışık işler.

1 buçuk yıl kaldıysa ne ugresiyorsun ki bırak kalsın...trafik sigortasini üzerine yaparsın sıkıntı olmaz......veraset intikal de sana vergi çıkar...ÖTV çıkmaz araba miras kaldı onun vergisini ödersin 300 TL çıkıyor genellikle vergi dediği o...ÖTV beyi odemezsin....not...şimdi reddi miras yapılınca.....noterde gözükmez....bütün mahkemeler bitince....verasetname isteyeceksin mahkemeden....oda 15 günde çıkıyor....onunla notere gideceksin....ben yapmadım.....trafik sigortasini üstüme yapıp 2 sene daha gezerim....sonra üstüme Alaçam.....çünkü ben zamanında reddi miras yapmadım.....

mandreyam sizede çok soru sordum ama kusura bakmayın. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Temmuzda yeğenimin davasından dosyayı alacağım ve orada verasetname isteyeceğim oda 15 güne çıkıyor. Daha sonra o verasetname ile borcu yoktur yazısı alıp trafik tescile bildireceğim ve sonrasında notere gidip üzerime alacağım doğrumu anlamışım.?

İlla üzerime almak gibi niyetim yok 3 ay süresi var dediler. annemle ablamın borcu olmasaydı 3 müzün adına kalacaktı 1.5 sene sonra satışını gerçekleştirecektik. Ama borçları olunca mecbur böyle yapmak zorunda kaldık. Üstüme almadan trafik sigortası nasıl çıkacak mirasçıyım diyemi? İntikal vergisi 300 tlyse ödenir o sıkıntı değil yeterki ötv çıkmasın yani..

Trafik sigortası kolay sigortacıya verasetname ile git aracı üstüne trafik sigortası yapıyorlar....ablan ile annen reddi miras yapmışlardı....borçtan kurtulursun....bana özelden mesaj at sana tyo vereyim

Üst Alt