Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araçlar, evde bakım ücretinin kesilmesine neden olur mu?

cntilmn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim %90 engelli 7 yaşımda bir oğlum var. Şuan evde bakım ücreti alıyoruz. Oğlum adına ÖTV indirimli bir araba almayı düşünüyorum. Bizim haneye giren toplam gelir şuan 4500 tl dir. eğer oğlum adına 90 veya100bin civarında bir araç alırsam (ötv indirimli hali) oğlumun evde bakım ücreti kesilirmi?

Birde aracın fiyatının 20de 1'i meselesi var bu konuda bilgisi olan varmı

Bu konuda beni aydınlatacak biri varmı acaba

şimdiden tşk ederim

cntilmn Aile sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne sorup bilgi almadan hareket etmeyin.

20 de bir değil 120 de 1 i hane gelirine eklenir.

Ufukalp

100binlık araç alan birinin hane gelir hesabına 833 tl ekleme demek olurkı kişi aldıgı aracın 120 de 1ini hesap etsın gelır şartı olan hane kişi başı geliri olan 1219 lirayı geçiomu geçmiomu dıe yoksa sonradan araba aldım dıe maaş kesıldı demesın

[FONT=sans-serif]@[/FONT]-mka[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]Ne demek istediğinizi anlamadım.[/FONT]
20 de bir değil 120 de 1 i hane gelirine eklenir.
böyle demişsin bende100 bınlık aracın 120 de 1 i 800 küsür lıra edıo araç alırken buna dıkkat edılmesı gerekıyor o zaman dıe yazdım ben 120 de 1 nın eklendıgını bılmıodum bunun sadece 2022 oldugunu sanıodum

-mka
Arkadaş yukarıda 20 de 1 yazınca, o kural 20 de 1 değil 120 de 1 gelir hesabına eklenir demek istedim.
2022 de kesin, evde bakım aylığında uygulanıp uygulanmadığını tam bilmiyorum, sizin dediğiniz gibi olması muhtemel.

evde bakım maaşı alan ölsün o zaman hiç bir şey sahip olmasın.
araba olmasın hayatında kolaylık olmasın.

Engelli evde bakım aylığında 20'de 1, 120'de 1 gibi oranlar bulunmamaktadır. Alacağınız aracın 100 bin TL olması engelli evde bakım aylığınızın kesilmesine neden olmaz. Mevzuatta bununla ilgili bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak 200 300 bin TL'lik bir araç almış olsaydınız beyan edilen gelirle yaşam standartlarınızın uyuşmaması nedeniyle heyet engelli evde bakım aylığınızın kesilmesine karar verebilirdi.

ötv siz araç alımı

merhabalar,
ötv siz araç alımında, alınan evde bakım maaşının kesilmemesi için
(2022 olan değil) aracın bedeli hesaplamaya nasıl katılıyor...
iyi günler...

Üst Alt