Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli motor almak için çabalıyorum..?

Scarpe

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar daha öncede konu açmıştım ben engelli motosiklet alıyorum

Esenyurtta Yamaha bayi

Raporumu çıkardım ötv indirimi için belirttik o şekilde çıktı rapor 2 tane verdiler.
%90 engelli (diyaliz hastası)
Bende paramı da hazırlayıp bayiye gittim.bayide tamam dedi işlemleri başlatıyoruz dedi aracın parasını da verdim buraya kadar herşey normal

Ancak araç için muamlecileri maliyeye gitmiş ötv den muaftır onayı için ve ordan vatan caddesindeki maliyeye göndermişler.

Şimdi buradakiler de (vatan caddesi) Ankara'ya dilekçe yazın demişler orası onaylayacak demişler

Herşey yasaya uygun içinizde belki motosiklet alamazsın diyenler olabilir fakat ALINABİLİYOR YASA BELLİ BAKABİLİRİSİNİZ

Şimdi ben merak ediyorum yasa belli herşeyim tamam neden böyle yokuşa sürüyorlar aynı soruyu bayiye sordum motosiklet alan fazla olmadığı için bilgisizlikten oluyor abi dediler. Herkes riske girmek istemiyorlar onun İÇİN bizi Ankara'ya yönlendiriyorlar dedi

Sizler ne dersiniz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herşey tamam bürokrasiye takıldım

bugün özelge verdim . ekte de rapor kimlik fotokopi araç uygunluk belgesi prforma fatura hepsini sundum
NE zaman cevap gelir sizce acaba bende araya birini soksam ama motosikleti alacağım muameleci beceremedi bu işi kafam iyice karıştı bende 1-2 ay anca mı gelir idaresi başkanlığından yazımı bekleyecem acaba

İLGİLİ YASADA RESMİ GAZETE VE ENGELLİLER İÇİN VERGİ REHBERİNDE

CC FARKINA BAKILMAKSIZIN MOTOSİKLER ÖTV DEN MUAFTIR DİYE BELİRTİLMİŞTİR SİZ DAHA İYİ BİLİRİSİNİZ İLGİLİ YASAYA BAKARSANIZ ANLAYABİLİRSİNİZ

Cevabınızı bekliyorum. Saygılar iyi çalışmalar

Scarpe

Bu aslında teorik olarak mümkün, ama yasa özü açısından handikaplı* bir talep. Yine de sonucun teoriye uygun olarak motor alınmasına izin verecek şekilde olacağını düşünüyorum.

* %90 üzeri raporlulara yakınlarının kullanması için araç almak hakkı verildi ki yakınları engelli kişi ihtiyaç duyduğunda onu bir yerden bir yere kolayca transfer edebilsin. Motorla bu ne kadar mümkün, kaç kişi için mümkün?

OturanBoğa
Merhaba testis kanseri(sağ testis alındı), kısırlık, kemoterapi, metastas sonucu lenflere robotik cerrahi, kısırlık, güç kaybı problemleriyle karsı karsıyayım. Ortopedik olarak araç alabilir raporu alırsam(hala varsa) yada engelim %40 olursa bende motor ve arabada ötv indirimden yararlanır mıyım?

Üst Alt