Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV istisnalı araç almak için elimdeki vergi indirim raporunu kullanabilir miyim?

ceren.

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ÖTV indirimi için ayrıca rapor almak gerekiyor mu benim bi tane raporum var vergi indiriminden yararlanır yazıyor bu rapor yeterli mi

ceren. eğer ehliyetiniz yeniyse ve kısıtlı kodlar var ise elinizdeki rapor ve ehliyetle bir araba bayisine gidin ve evraklarınızı sordutturun yada ümraniye vergi dairesine gidip ötv servisine gideceksiniz burada da ilgili memurlara sorabilirsiniz .
ehliyetiniz yeni tip değilse muhakkak yenileyin.

Ehliyetim yeni teşekkür ederim

Raporunuzda "Özel donanımlı araç kullanır" gibi bir ifade var mı? Varsa iyi olur.

Yok ben ötv için çıkartmamıştım ehliyet için çıkartmıştım

Yeni ehliyet raporunda "vergi indiriminden yararlanır" ifadesi olmaması lazım? Bende yeni aldım, sürücü sağlık raporunun amacına aykırı zaten.

Hastaneden ayrı bir kurul raporu almanız lazım ÖTV indirimi için.
"Özel donanımlı araç kullanır" ifadesi, ve engel yüzdeniz ve tanınız net yazsın. O raporu, her türlü işinizde kullanabilirsiniz (vergi, ÖTV, diğer engelli indirimleri için)

Son düzenleme:
Ehliyet raporu (sürücü olur ve kodlar yazan) ile engel durumunu ve oranını bildirir sağlık raporu ayrıdır, ikisini karıştırmayın. Araç için sağlık raporu da gerekir. Engel oranınız 90 üzeri veya ortopedik olmalıdır.

Merhaba benimde zihinsel engelli ve aynı zamanda epilepsi hastası çocuğum var engel durumu %82 ve ben Velisi olarak Ötv dddddn araç alımınan yararlanamıyorum çok saçma bir kanun illaki %90 olması gerekiyormuş %90 olana ötv den yararlanma hakkı var %82 olana yok neymiş efendim kendi şahsi sürebilmesi gereken kişiler için geçerliymiş ya bu hakları tüm özürlüailelerine tanınsın yada hiç böyle bir genelge çıkartmasınlar resmen dalga geçmişler bu zihniyet le daha çok yol alırız...

oscar71
Geçmiş olsun. Bimer'e Cimer'e talebinizi yazın değerlendirsinler . Bu seferde yeni sınırın altında olanlar itiraz eder oda ayrı bir konu.

Eğer ehliyet varsa %90 ve üzerine gerek yok benim ehliyetim var ve ben kendim kullanıcam ayrıca şuan kullandığım araç da var

Üst Alt