Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv istisnalı araç için Sağlık raporuna başvurduk, çok düşük rapor verdiler!?

antikeder

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çok değerli engelli engelli yakını arkadaşlarım içinden çıkamadığım sorun nedeniyle engin bilglerinize başvurmak istiyorum.

Annem yaklaşık 10 yıldır alzaymır hastası kasım 2007 de %80 ağır özürlü raporu verdiler. Geçen 3 yıl içerisinde annemin hastalığı çok ilerledi yürüyemez konuşamaz hareket edemez oldu hastaneye v. giderken götüremez olduk. Biz de malumunuz bir araç alalım 2.el almaktansa %90 rapor alalım aynı paraya sıfır alırız diyerek raporun dercesini yükseltmek için hastaneden rapor istedik.
sizce ne olmuş olabilir rapoyun derecesini %70 e düşürmüşler şaştık kaldık doktor beylerin ağzını bıçak açmıyor aslında neyin açacağınıda biliyorum da (para) neyse.
Arkadaşlar sorum ne yapmalıyım bundan sonra sağlık kurulr sadece alzaymırı değerlendirmiş %70 vermiş aslında yasal olarak sadce alzaymnıra %80 verebiliyorlar. Bunu yanında gözleri iy görmüyor yürüyemiyor zihinsel olarak çökmüş vaziyette tansiyon hastası bunları hiç değerlendirmemişler yapılan işlem doğrumu tek bir konum değerlendirilir raporda diğer doktorlar kardiyolog kbb kadın doğumcu psikolog nörolog bunların karşılığı boş ama imzaları var.

Ötv istisnalı araç almak istiyoruz diye dilekçe verdik raporda yazan konuların hiçbiri değerlendirilmedi yazıyor.
Ne yapalım yardım edin lütfen yenidenmi müracat edelm başka bir yeremi götürelim.haraçmı verelim.

Rapora itiraz etme hakkınız var.Bağlı bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğüne başvurun.

evet onu biliyoru ancak yine aynısı olursa die endişe ediyorum baka bir yol yokmu yaniden başka bir yerden alsak daha kolay olmazmı

Bulunduğunuz il neresi bilmiyorum ama başka hastaneye başvurmanızı öneririm. Şöyleki benim kulaktan raporuma bir hastane %28 veriyor, birisi %35, birisi %38 veriyor vs. Yani başka hastanelerde de şansınızı denemenizi öneririm.

Teşekkür ederim haklısınız şansımı başka hastanede denemeliyim galiba bu raporu K.maraş elbistandan almıştım.

Bizde kendisini ceberrut devletin bekçisi sanan görevliler yaralı parmağa işemez!
"%90 ve üzeri raporu olanlar hastaneye bin lira bağış yaparlar" dense, bakın bakalım öksürenlere bile %90 rapor verilmiyor mu!

Üst Alt