Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV istisnası için %40 rapor ve özel ibare şartı mı var?

oceanmist

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ÖTV indirimi için hem %40 hemde tertibatlı araç kullanır maddeleri mi lazım? Tertibatlı araç ötv muafiyeti almıyor mu?

Son düzenleme:
oceanmist Evet. Sağlık raporunda "özel tertibatlı araba kullanır" ifadesinin olması gerekiyor. Yoksa Vergi Dairesi onaylamıyor. Tekrar rapor almak en kolay çözüm gibi geliyor bana.

Bir de ÖTV indirimi için raporunuzun süresiz olması veya süreli ise bitiş tarihine en az 6 ay kalmış olması gerekiyor.

Ehliyet yenileme sürecini aile hekiminden başlatmanız gerekmekte. Bu engelsiz de olsanız bu şekilde yapılıyor.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
@duman232323

Teşekkür ederim hocam.

Yukarıdaki açıklamanızı yeni gördüm çok teşekkürler.

Gittiğiniz hastane Keçiöğren Eğitim Araştırma mıdır, orası bana yakın.

ÖTV raporunda oran yazıyor mu? %40 alamasak bile ÖTV indirimi alabiliyor muyuz?

Bu arada aparat yapan usta' nın telefonunu ve yaptığı aparatın resmini paylaşabilir misiniz?

Son olarak şuan 0 alma imkanım yok, 2. el aldığım araçta ruhsat işlemleri nasıl olacak acaba?

Noter ile konuştum, önce normal olarak devrini alacaksınız.
Sonra tertibat işlerini halledip, ruhsatı engelli/tertibatlı vs araca çevirmek için ruhsatınızı yenileyeceksiniz dedi. (burada gittiğiniz ustaya giderim)
Bu arada ehliyetim eski, h sınıfı, tertibatlı otomobil yazıyor.

Gittiğim hastane Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Ötv indirimi için rapor aldığınızda engelli oranı yazıyor. Ama benim anladığım kadarıyla %90nın altında olduğu sürece oranın kaç olduğunun bir önemi yok. Önemli olan özel tertibatlı bir araç kullanmanız gerekip gerekmediği. Eğer gerekli olduğu belirlenirse ötv indirimi alıyorsunuz.
Ustanın telefonunu özelden gönderiyorum. Malum buraya yazmak çok uygun değil. Eğer isteyen arkadaş olursa benimle iletişime geçebilir.
Ötv indirimi sadece sıfır araçlarda oluyor diye biliyorum bu arada. 2.el konusunda başka pek bir bilgim yok.

Hocam yeniden rahatsız ediyorum, bahsettiğiniz eğitim araştırma ankara' nın hangi bölgesinde? Geçenlerde Keçiören' dekine gittim poliklinikler inanılmaz kalabalıktı, siz bir günde hangi semt hastanesinde hallettiniz işinizi?

Ek olarak yine aile hekimi vasıtası ile mi gidiyoruz hastaneye? İnternet randevu sisteminde sağlık raporu diye bir seçenek, ÖTV belirtecek bir alanda bulamadım.

Acaba aile hekiminin bizi engelimizle alakalı bölüme sevki neticesinde hastanenin ilgili bölümünden mi randevu alıyoruz. ÖTV indirim raporuna konu hastalığım ortopedik, sadece ortopediye mi muayene oluyorum?

@oceanmist

Süreci aile hekimi başlatır. Ortopedi ve başka rahatsızlığınız varsa onlarla ilgili hastaneye sevk eder. Hastane doktoru da uygun görürse Ehliyet Sağlık Kuruluna sevk eder ve bu şekilde özel kodlu ehliyet alırsınız.

Nufüs Müdür. ehliyet alırken standart sağlık formu doldurup, oradaki rahatsızlıklara "Hayır" diyorsunuz. Dolaysıyla yanlış/yalan beyan vermemek için ne rahatsızlığınız varsa (Sadece engelli raporunuzdaki rahatsızlıklar değil) doktora görünmenizi öneririm. Ama her doktor için ek ücret alınıyor. Bu yüzden önce aile hekiminiz ile görüşüp, o uygun görüyorsa diğer doktorlara da gitmeniz daha sağlıklı olur.

Üst Alt