Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv istisnası için tekrar heyet raporu alacağım. Oranım düşerse emeklilikte sorun yaşar mıyım?

Konular
10
Reaksiyonlar
240
Arkadaşlar merhaba % 57 ( brakial pleksus hasarı ) vergi indirimi ile emekli oldum rapor tarihim 23.07.2024 vergi indirimi için almıştım hastane kalemi kodlu ehliyetim olmadığı için ötv için rapor alamazsınız dedi ,bende rapor tarihinden 6 ay sonra şubat 2025 tekrar ötv indirimli araç için başvuracağım oranım farzi misal % 40 a indiğinde emekliliğim ile ilgili sıkıntı yaşarmıyım hak kaybı olur mu ?

Merhaba

Geçmiş olsun . Burada genelde sürekli olan raporların süreliye çevrildiği ile ilgili bilgiler paylaşılıyor. Oranında düşürebildiği olabiliyor. Bence doktorunuza danışın

@BnymnYldz,
6 ay önce aldığım süresiz rapor 6 ay sonra aynı orandan farklı olursa diyecek bişi yok ,aynı hastane aynı doktorlar

@bireda,
evet takip ediyorum fakat sanırım eski tarihli raporlarda sanırım bu daha fazla yani son 1-2 yıl içinde alınan raporlarda oran pek değiştini görmedim varsada ben denk gelmemiş olabilirim

@Ferhat3333,

benim sorunum o değil dostum ehliyeti 1 ay sonra değiştireceğim zaten şuan % 57 engelli raporum var şuan arabam yok 1 sene sonra eski b sınıfı ehliyetin süresi dolacak o zaman istesemde eski ehliyet raporu alamaycağım benim sıkıntım 6 ay önce aldığım % 57 oran düşer mi emeklilik onaylandı oldum şükür darısı başına düşerse emeklilik için sıkıntı olur mu mesela 57 den 50 düştü diyelim rahatsızlığım kalıcı iyileşme durumu yok senle aynı hastalığı taşıyoruz

Yani aynı Dr ve daha yeni raporda oran düşerse artık diyecek söz bulunmaz....bence Dr la bı görüşün mutlaka ama sanmıyorum yakın tarihli rapor sonuçta...

40 ile 57 arasında fark yok 3. derece vergi indirimi ile emeklisin . yüzde kırkın altına düşmediği sürece maaş kesilmez. en son aldığın rapor geçerli olur .

Ehliyet raporlarında bildiğim kadarıyla oran yazmıyor. benim raporumda kodlar var sadece otomatik vites araç için. diğer raporumun alınma sebebi farklı çünkü.

@AHMET FATİH ERYILMAZ, dayı 59 le 59 ayno prim yıl zaten bsı olmaz ıns keske aynı anda basvursaydıb ben aynı anda hem maluluk ve ötv ye basvrmstm ıkısı bır

@Ferhat3333, ayrıcıa ötv ıcınde oran verıyorlar ben dırek otv ocon basvrdm orda oranladılar

@AHMET FATİH ERYILMAZ

benden sana tavsiye raporunu ve ehliyetini mecbur değiştireceksin araç almak için zaten
işlemlerini gittiğin hastanede hallet niye emg vs bi daha çekmezler büyük ihtimalle. uğraştırmazlar.oranın da düşmez merak etme
1-b sınıfı ehliyetin varsa ilk önce ehliyetini değiştir. ehliyet işi çok uğraştırmıyor sana uygun kod verecekler
2- engelli raporunu değiştir bu ikisi ile aracını alırsın.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Bence %40'ın altına düşmediği sürece hiç bir sorun olamaz. Aşağıdaki başlıkta konuyu tartışmıştım. Ama tam tersi, emekliliği sonlandırılan 2 arkadaşımız çıktı! Bence hatalı ve itiraz edilmesi gereken bir karar bu arkadaşlarınkisi. Ben olsam mahkeme dahil her yolu denerim...

üstad ben 3. dereceden emekli oldum 40 olsa bile yine 3. derece olacağım örnekteki arkadaş 2. dereceden 3. dereceye inmiş ondan kaynaklı sorun olmuş emeklilik şartlarında değişiklik olduğu için yıl ve prim 2 den 3 te değişiyor o yüzden sorun olmuştur. 6 ay sonra gideceğim. 57 oran verildi şuan EMG aynı hastalık aynı iyileşme durumu yok hastane aynı bakalım

@OturanBoğa Bülent abim konu dışında bir şey soracağım Şubat ayı içerisinde ÖTV indirimi için engelli raporu alacağım acaba bu raporda sıkıntı yaşar mıyım,57 süresiz engelli raporum var ve emekliyim

Üst Alt