Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV İstisnasından Faydalandırılmam Gerektiğine Dair Mahkeme Kararı

mgunduz

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

ÖTV İstisnasından faydalandırılmak için Vergi Dairesine özelge talep formu doldurmak suretiyle yaptığım başvurumun reddedilmesinden sonra açtığım, 2 seneye yakın süren davamda, LEHİME karar verildi.

Benzer durumda olan arkadaşlara yol göstermesi maksadıyla Mahkeme Kararını bu linkte paylaşıyorum.

Ben davayı açtığımda geçerli ÖTV Tebliği 2015 yılına aitti.

Daha sonra söz konusu tebliğ 2019 yılında değişti. Dava açarken bunu dikkate almanız lazım. Yani engelli sağlık kurulu raporunuzun söz konusu tebliğe uygun olması ve özel tertibat kodlarının olduğu ehliyetiniz veya sürücü sağlık raporunuzun olması durumunda vergi dairesinin istisna uygulamamak gibi bir keyfiyeti yoktur.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Ne karar nu marası var ne de karar veren hakimin adı bu emsal olarak gösterilemez ki.

Karar diyor ki, komisyon özel donanımlı araç kullanmalıdır diyorsa, vergi dairesi buna uymak zorundadır. Kendi kafasına göre "ben ötv muafiyeti vermem" diyemez.

Üst Alt