Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muaf araç alımları hakkında (Özellikle BMW) sorularınızı yanıtlayabilirim

ardacavdar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle tüm engellilere sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.

İçerisinde bulunduğunuz durumun zorlukları olduğunun farkındayım ve bir nebze de olsa sizlere en azından bilgi sahibi olduğum bu hususta yardımcı olmak isterim.
Engelli raporunuzu kullanarak ÖTV Muaf araç alımı gerçekleştirmeyi düşünüyor iseniz, tüm sorularınızı buradan bana sorabilirsiniz.

Ankara Borusan Oto Balgat Şubesinde, BMW Uzman Satış Danışmanı olarak görev yapıyorum.
Alım yapmak istediğiniz bir otomobilimiz olması halinde Türkiye'nin neresiden olursanız olun ben buradan size ardımcı olmak için elimden geleni yapacağım.

Dün açıklanan bir kampanya neticesinde buradan sizlere seslenmek istedim.
Bir nebze de olsa desteğim olabilirse çok memnun olurum.

Hepinize güzel günler dilerim...

teşekkürler.aracın 5 yıl suresı dolduktan sonra satısını yaparken ruhsattan engelli yazısını kaldırmalımıyız?.

Yeni araç alırken nelere dikkat etmeliyiz.

yılda 10.000-15.000 km yapan birisi dizelmi benzınlımı tercıh etmeli.

Ayrıca sizlere fiyat bilgisi sorsak yardımcı olabilirmisiniz?

Çok yğksek fiyatta olmamakla beraber tavsıye edecegınız araclar hangısıdır

Aralık ayında alım yapsak daha fazla kampanyalardan faydalanırmıyız birde tavsiyeniz varmı marka açısından

200 bin sınırı getirilmesi ile beraber imkanımız olduğu halde ötv indirimli bmw alamıyoruz?Bu sınırın kaldırılması ile ilgili görüşmeleriniz oluyor mu?

ardacavdar Öncelikle bizlere böyle bir bilgi ve deneyimlerinizi paylaşma inceliği gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Arkadaşlar yeni fiyat sınırlaması gereği malesef bmw 1 serisi ve bazı 2 serisinden araçlar dışında hiç birini alamayız çünkü fiyatları bizim sınırlamanın üstünde.

.... tavsıye edecegınız araclar hangısıdır

Uğur Bey selamlar,

Aracınızın tescil tarihinden itibaren 5 yıl 1 gün sonra satışını gerçekleştirebilirsiniz; ama ilgili ilçe trafik şubeye bir danışmanızda fayda var.
Yanılmıyorsam, aracınızın önce trafikten çekilmesi, ardından tekrar trafiğe alınması gerekiyor.
Bu sırada 1 adet de MTV ödemesi çıkıyor.
Süresi dolan otomobilinizi satmak için yaklaşık 1.000TL ve 1 gün ayırmanızı öneririm.

Normal koşullarda yılda 10.000km - 15.000km benzinli otomobil almanızı gerektirir.
ÖTV muaf alımlarda benzinli ve dizel araç arasındaki makas vergi dahil alımlardaki kadar çok açılmaz.
Otomobilinizi en az 5 yıl kullanma zorunluluğunuz olduğunu da düşünürsek, her ihtimale karşın dizel daha mantıklı gibi görünüyor.
Bunun değerlendirmesini tercih ettiğiniz marka ve modelin satış danışmanı ile, alım gününün koşulların içerisinde yapmanızı öneririm.

Yeni araç alırken en çok dikkat etmeniz gereken husus, 5 yıl kullanma zorunluluğunuz sebebi ile, size 5 yıl boyunca kaliteli hizmet sunabilecek ve 5 yıl dayanabilecek bir markayı tercih etmeniz.
Kısa vadede sorun çıkartma eğilimi olan markalar, 5 yıl gibi bir sürede sizi alımınızdan pişman edecektir.
Dolayısı ile tavsiye edeceğim markalar içerisinde elbette öncelik kendi temsil ettiğim marka olan BMW; ama bahsettiğim bu çerçeve içerisinde kalan tüm markalar sizi memnun edecektir.

Fiyat konusu dönemin döviz koşulları sebebi ile çok değişken; ama elimden geldiğince elbette yardımcı olurum.

A....birde tavsiyeniz varmı marka açısından

Yukarıda da söylediğim gibi öncelik her zaman için temsil ettiğim marka olan BMW; ama ihtiyacınız olan otomobili belirmemem için sizinle görüşmem gerekli.
Aileniz, sürüş dinamikleriniz, yaşadığınız yer ve güzergahınız gibi bir çok dinamik sizin ihtiyacınız olan otomobili belirlememiz için kriterlerdir.
Sizinle konuşmamız ve ihtiyaç analizinizi yapmamız gerekir.

Aralık ayını beklemek, alım kararını Ekim-Kasım gibi verdiyseniz mantıklıdır.
Ekim-Kasım aylarında showroomları gezer fiyatlara bakarsınız.
Aralık kampanyasında da kazanma imkanınızı arttırmış olursunuz; ama Mayıs ayında alım planlarken, Aralıkda araç almayı beklerseniz, gelecek zamlar ile birlikte kampanya size ya daha çok zarar ettirecek yada en iyi ihtimalle bu günün koşulları ile aynı olacaktır.

kampanya derken nasıl bir kampanya

BMW 1 Series araçlarımızda bu aya özel olarka Harman Kardon Sound System bizim sizlere hediyemiz.
Sistemin vergi hariç değeri 4.000TL üzerinde.

Bu sisteme sahip olmayan araçlarımızdan tercih etmeniz durumunda ise %15'e varan indirimler yapabiliyoruz.
Bu destek stoklarımız ile sınırlı ve yalnızca Mayıs 2018 ayında BMW 118i araçlarımız için geçerli.

Donanımlı (sunroof, otomatik klima, çelik jant, LED Far) gibi tüm donanımlara sahip bir BMW 118i ortlama 95.000TL gibi rakamlara satın alınabiliyor.

...ilgili görüşmeleriniz oluyor mu?

BMW markasından alım yapabileceğiniz araçlar şu anda 1 Series ve 2 Series.
Daha üst seri araçlarımızı alamıyor olmanız, ekonominin getirdiği bir talihsizlik.
Artan kur sebebi ile araçlarımızın fiyatları sürekli tırmanıyor.
Geçtiğimiz aya kadar 3 Series arçlarımızı da ÖTV muaf satabilirken, bu ay artan döviz kuru sebebi ile satamıyoruz.
En az sizler kadar biz de mağduruz; ama elimizden bir şey gelmiyor.
Sürekli toplantı halindeyiz ve geri bildirimlerde bulunuyoruz; ama ürünün maliyeti belli...

ardacavdar...bizim sınırlamanın üstünde.

İlgi ve alakanız için ben teşekkür ederim.
Elimden geldiğince buradan sizleri bilgilendirmeye, sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.
İş yoğunluğum sebebi ile cevaplarım biraz gecikmeli gelebilir, lütfen kusuruma bakmayın.

Saygılar

siz hiç özelge talebinde bulundunuz mu yada müşteriniz ortalama kaç günde cevap geldi

1,5 ay oldu kafayı yicem ben

sol alt ekstremiteden rahatsızlığı olanlara 2018 de otomatik vites araç verdiniz mi peki?

saydım tam 22 iş günündeyim şu an

@ardacavdar

5 yılı dolduran aracın satımı ile ilgili yanlış bilgiler veriyorsunuz. Önce sorularınızı bana sorun diyerek; ardından "yanılmıyorsam" diye cevap verilmez. İnsanları lütfen yanlış yönlendirmeyin..

5 yılı dolduran aracın satımında MTV falan ödenmiyor.. Bu yazdığınız 1000 TL nereye harcanıyor?

ÖTV muafiyetli olarak aldığım 6. aracı kullanıyorum. 5 adet aracı 5 yıl dolduktan sonra sattım.

Uğur Bey.

(EĞER ARACINIZDA TADİLAT YOKSA) Bağlı olduğunuz trafik tescil müdürlüğünden aracın 5 yılı doldurduğuna dair bir yazı aldıktan sonra notere gidip; satışınızı kolayca yapabilirsiniz. Hiç bir mahsuru yok.

(EĞER ARACINIZDA TADİLAT VARSA) Önce bir makine mühendisine tadilat söküm projesi hazırlatıp. TSE ye sunun. Oradan alınan tadilat söküm proje onayıyla birlikte aracı teknik muayeneye sokun; ve tadilatın söküldüğünü onlara onaylatın. Ardından üstteki prosedürü uygulayın. Noterde satışı kolayca yapabilirsiniz. (TRAFİK TESCİLDEN MUTLAKA ARACIN 5 YILI DOLDURDUĞUNA DAİR YAZILI BELGEYİ ALIN. AKSİ TAKDİRDE NOTERDE ARACIN ÜSTÜNDE SATILAMAZ ŞERHİ GÖRÜNECEKTİR.)

MTV falanda ödemeyeceksiniz. Siz MTV den muafsınız..

BMW tercih edecekler.. Şanzıman arızalarına dikkat..

teşekkürler.aracın 5 yıl suresı dolduktan sonra satısını yaparken ruhsattan engelli yazısını kaldırmalımıyız?

Bağlı olduğunuz trafik şubesine başvurup 5 yıl satılamaz şerhini kaldırıyorsunuz. Daha sonrada noterden satışını veriyorsunuz. Tertibatlı araçlar için ilave adımlar olabilir fakat MTV borcu çıkması gibi bir sorun söz konusu değil.

Sonucunda X serisi herhangi bir SUV alabiliyor muyuz onu söyleyebilir misiniz ?
1.18 1.16 falan bir yana X1, X2, X3 Ötv muhafiyetli alınabiliyor mu ?

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]2011 modelPeugeot 508 aracımını 06.04.2011 tarihindealdığım için 07.04.2016 tarihinde ankara emniyet müdürlüğüne matbu dilekçeylemüracaat ettim "engeli aracımın 5 yılı doldurması sebebiyle aracımınüzerinde ilgili vergi dairesince konulan şerhin kaldırılması" diyekimlik fotokopimi ve ruhsat fotokopimi ekledim arşive yönlerdiler oradaki memurbilgisayardan bir tıkla satılamaz şerhini kaldırdı sonra aynı gün tertibatsöküm projesi çizdirdim 400 tl ye söküm projesini öğleden sonra 15;30 gibiteslim etti vatandaş bende aracı abimle muayeneye gönderdim her ne kadarrandevu alması gerektiğini oradaki memurlar söylesede randevu almadan araçtespiti yapıldı projelerle ve ek 1 belgesi dolduruldu muayene parası 230 tl birgün sonra cuma günü satış verdim satış anında 6 aylık mtv borcu çıkmasada daha sonra çıkıyor etik olan engelli kişinin (5 yıl sonunda aracı normal kişiye satanın) mtv borcunu ödemesi ben şahsen öyle yaptım.
[/FONT]

ottobock

2017 ekim ayında yani 2017 2. döneminde aracımızı sattık. 2017 yılına ait MTV borcu satıştan sonrada çıkmadı. Araç 2017 yılı 1. döneminde satılmış olsaydı 2. dönem taksiti çıkacaktı. Zaten satan kişi sadece sattığı dönemden sorumlu olduğu için etik bir durum görünmüyor.

Liste fiyatından 1lira indirim indirim yapmıyorsunuz tanıdıklarınıza yapıyorsunuz galiba bu çifte standart tan dolayı almak içimizden gelmiyor verilen para aynı para

ozi82 Arkadaşım sadece 1 ve 2 serisinden bazı modeller alınıyor yazmışız orada aynı zamanda bmw çalışanıda yazmış olmuyor yani.

ozi82 ;

Bmw X serisi SUV alamıyoruz fakat Mini Cooper Countryman alabiliyorsunuz. Onda da BMW motoru var zaten. Görünüş olarakta oldukça ilgi çekici bir araç ve SUV olarak geçiyor.

Mini Cooper ların ikinci el piyasası çok zayıf. 5 yıl dolduktan sonra satacağınızı düşünerek alın..

.... 22 iş günündeyim şu an

Hiç böyle bir işlemim olmadı; ama sizin için araştıracağım.
Bir bilgi edinmem halinde buradan paylaşırım.

....BMW tercih edecekler.. Şanzıman arızalarına dikkat..
VİRGO

Benim işim otomobil satmak beyfendi.
Vergi Dairesi, EGM veya Noter çalışanı değilim.
Sorulan sorulara uzmanlık alanım çerçevesinde ve sektörde karşılaştığım, yaşadığım, belirli olaylara istinaden yanıt verebiliyorum.
Bu sebeple yanlış yönlendirmek istemediğim için 5 yılı dolduran otomobilin satılması ile ilgili olarak "yanılmıyorsam" diyerek konuya başladım.
Son kararı verecek olan elbette Vergi Dairesi, EGM ve Noter dir.

Bahsi geçen konuda, takasa aldığım ÖTV muaf olarak alınmış bir araçta yaşananları anlattım.
Notere aracın satışını vermek için giden müşterimiz koca bir gün boyu bu bahsettiğim işlemleri yaptı ve kendi beyanı "neredeyse 1.000TL" harcadım dedi.
Bu paranın tamamı müşterimiz tarafından Vergi Dairesine, EGM ye ve Notere ödendi.
Engelli alımlarında elbette MTV muafiyeti var aksini söylemedim.
Bu müşterimiz özelinde otomobilini satarken kendisine 1 adet MTV borcu çıkartılmış ve kendisi de ödemiş.

Buradan bilgilendirme yaparken yaşadığım bu olayı paylaşmamın sebebi, başınıza gelmesi olası bu ve benzeri aksiliklerin olma ihtimaline karşın hazırlıklı olmanız.

Markamızın şanzımanına gelince, yaşadığınız bir aksilik oldu ise, yetkili servislerimiz fazlası ile yardımcı olmuştur umarım.
Hali hazırda yaşadığınız bir sorun var ise, benim de yardımcı olabileceğim bir konu var ise seve seve elimden geleni yaparım.

Kronikleşen bir sorun ve şikayet şimdiye kadar almadığımızı da belirtmek isterim.

.....X1, X2, X3 Ötv muhafiyetli alınabiliyor mu ?

Ne yazık ki yalnızca 1 Serisi ve 2 Serisi alabiliyorsunuz.
Diğer serilerimizin hiç biri şu anda ÖTV Muaf Engelli alımlarına uygun değil.

.....almak içimizden gelmiyor verilen para aynı para

Bu konuda şahsım adına konuşabilirim sadece...
Ben her müşterime elimden gelen her desteği uygulayarak satış yapıyorum.
Sizler olmadan bizler olamayız; ama şunu da unutmayın lütfen, her firmanın ayakta kalabilmesi için kar etmesi gerekiyor.
Art niyeti olan, muafiyetiniz sebebi ile hiç indirim yapmayan temsilciler olduğuna inanmak istemiyorum.

Benim yardımcı olabileceğim bir konu olur ise her zaman beklerim.

fiyatlar çok pahalı kimse minicik bir arabaya 170bin vermek istemez.
o fiyata daha büyük ve özellikli araçlar almak mümkün

ardacavdar

Münferit bir olaydan yola çıkarak. Genelde işlemler böyle yapılıyormuş gibi yorum yapıyorsunuz. İşiniz araba satmak ise sadece onunla ilgileniniz.

BMW nin bir çok modeli 200 bin sınırlaması ile zaten kapsam dışına çıktı. Dövizin bu hızla artışı ile yakında alt modellerde kapsam dışına çıkacak. Hükümetin istediği de bu zaten. Almanya ya karşı BMW ve mercedes alınmasın diye bu sınırlama getirildi.

BMW nin şanzıman arızaları dillere destan bir durumda. İnanmayan nette araştırabilir.

Yeni 3 serisi ne zaman gelecek?
Yeni 3 serisinde 1.5-1.6 dizel yada benzinli motorlar gelecek mi_?

Tşk.

Mami Junior

2019 yılı içerisinde aracın gelmesini bekliyoruz; ama motor seçenekleri ile ilgili kesin bir bilgi henüz yok.

Az once aciklanan yeni sirkulere gore 2017MY BMW 318i araclarimizin bazilari OTV Muaf satisa musait hale geldi. Alim ile ilgileniyorsaniz, sinirli stokdan aracinizi hemen ayirtmanizi oneririm.

Üst Alt