Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyet belgesi ücreti ne kadar tutuyor?

Landish

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Yeni arac alımında ÖTV istisnası için düzenlenen ÖTV muafiyet belgesi (ÖTV ödeme belgesi) ne kadar tutuyor? Görüştüğüm bayi belgenin 200-300 tl civarında oldugunu söyledi, bayi benim adıma ödeyip benden tahsil edecek.

Sıfır arac alırken Maliye'den alınana ÖTV düşüleceğine, ödenmeyeceğine dair belge.
Satıcı söyledi, bu belge icin 200-300 tl civarında bir para ödeniyormuş, onu da benden tahsil edeceklermiş. Başka hiçbiryerde duymadığım için şüpheye düştüm ben de...

2 kez sıfır araç aldım hiç böyle bişi talep edilmedi

Çalıştıkları muameleci ekstradan para almak için mi böyle birşey söylüyorlar diye şüpheye düştüm ben de...
İlk defa arac satın aldığım icin bilmiyorum.

İlk defa böyle bişey duyuyorum.Bende anahtar teslimi araç aldım ve hiç böyle bi para talep edilmedi.

öyle bir ücret yok , ekstra para almak için yapıyorlardır, eger illaki öyle bir ücretin vergi dairesine ödendigini söylüyorlarsa , vergi dairesine ödenen her ücretin, alındı tahsilat makbuzu olur onları isteyin, makbuzunu ibraz etmedikleri hiçbir ücreti ödemeyin

Beni kekliyorlar belki de... belgeyi almak için yapılan ödemenin makbuzunu isteyeceğim.. bakalım ne diyecekler

ben araç alırken her aşamadaki alınan belge ve makbuzların birer nüshasını kendime almıştım aralarına bir bakıyım öyle bir belge yada makbuz varsa sizinle paylaşırım, ancak bu arada size makbuzu ibaz edilmeyen hiç birşeyi ödemeyin derim

Ötv muafiyet belgesi üzerinde ücret aldıgını gösteren herhangibir ibare mevcut degil, sadece hangi madde üzerinden istisna uygulandıgını belirtiyor, vergi dairesine ödenen sadece 19,90 liralık bir makbuz mevcut ancak bu makbuz bu belge içinmi ödendi başka bir şey için mi onu bilmiyorum ama sizin söylediginiz gibi bir meblag degil ben yinede fikriniz olması açısından iki belgeyi de ekliyorum , kişisel bilgiler tarafımdan silinmiştir

http://g1204.hizliresim.com/w/3/41x84.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/3/41x8d.jpg

Ben de 1 ay kadar oldu araba alalı. Almadan önce Arştırma yapmıştım hemen hemen tüm model ve markalar için hiç bir bayi ÖTV den muhaf olman için diğe bir para talep etmedi . Ama uyanık satıcılar indirim yapmadan veya %37 ötv in dirimini %30 dan yapmaya kalkıyorlar O yüz den Almayı düşün düğün arba için bir kaç aynı bayidan ve aynı modelden sor ondan sonra karar ver . sanki bize bedava veriyorlar mış gibi fazla para istiyorlar dikkat edin .

Not : sana sakın ÖTV den muhaf ola bilmen için (H)ehiyet albilir. veya özel tertibatlı arç kulana bilir. tekrar rapo alman gerkir ve bunun içimde hastande 200,300 TL masrafın olur demiş olmasınlar.

ÖTV muafiyet yazısı için alınan masrafmış. Aradım makbuz istediğimi söyledim ama makbuz veremeyeceklermiş. Çünkü çalıştıkları gümrük müşaviri tüm masrafları satın aldığım bayiye toplu olarak fatura ediyormuş. İşlemleri hızlandırmak için rüşvet te veriyorlarmış, (evraklarımı vereli 8 gün oldu hala teslim edemediler! nasıl bir hız ise artık) bir de ilgilendikleri için kendilerine de para alıyorlarmış.
Anlaşılan o ki, nasılsa ÖTVsiz araba alıyor özürlü biraz da biz yolalım mantığı!
Ali57 bahsettiğiniz konuyla ben de karşılaştım, ama bu olay bayiiden çok çalıştıkları muamelecinin hinliği gibime geliyor.

Markası nedir aracın? Resmi web sitesine girip, ilgili numaraları bulup bayi hakkında şikayette bulunun.

Toplu faturamı :) hiç güleceğim yoktu. Arkadaş, biz Türkler herşeyi kılıfına uydurmayı çok iyi biliyoruz. :)

millette ne ahlak kalmış,ne vicdan,yalan konuşmak sıradanlaşmış.

2011 mayıs ayında honda jazz aldım. Alırken dikkat ettiklerim şunlar.

internetten fiyatına baktım ve Ötv sini düştüm. 36450/1,37=26650
satıcıya aracın bana kaça geleceğini sordum. 26650+ aparat + yeniden muayene

26 000 tl ye pazarlık ettim. ve araç gelince + park sensörü hediye istedim ve aldım.

NOT:yukarıda kendi aracımı alırken izlediğim yolu anlattım ve ehliyet ve raporu verdikten sonra hiç bir prosedürle uğraşmadım. herşeyi bayii yaptı. ve aracımdan da bayiimden de memnunum

Cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Bayi araç fiyatı verirken bir yamuk yapmadı, herkese yapılan indirimden faydalandım (4.000 tl indirim yaptı) ve indirimli fiyat üzerinden ÖTV indirimini hesapladı. Burada bir sorun yok.
indirimli ve ÖTVsiz fiyat + aparat+muayene +muafiyet yazısı şeklinde yapıyor işlemleri. İlk defa arac aldığım için herhalde öyle bir ücret var diye kabul etmiştim, aklıma yatmayınca sizlere sordum, görünen o ki extradan 300 lira cebe indirmek için hazırladıkları bir bahane imiş.
Bayiye söyledim, hala böyle bir ücretin oldugunu iddia ediyorlar, ben ödemenin makbuzunu görmedikçe inanmam artık, makbuz da göstermediklerine göre!! Belki de bayinin de bilgisi yok çalıştıkları trafik müşavirinin edepsizliğidir, her kim haksız yere paramıza göz dikiyorsa Allah'ından bulsun.

Üst Alt