Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti değerlendirilmemiş raporla araba alabilir miyiz?

fatih530

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var. Yuzde 90 bir çok hastalıktan raporu olan bir yakınım var. Agir engelli hayir diyor. Ortapedik engeli yok. Hormon bozukluğu ve ic hastalıkları. Raporunda engelli kimlik kartı evet yazıyor sadece. Şimdi bu kişi bu rapor ile otv den muad arac alabilir mi ?

Bir araç bayisi raporda otv den muaf yazısı yazacak demiş o aklimi karıştırdı.

%64 raporum var ben ötv den muaf olablirmiyiöm. ?

fatih530
Yok öyle bir şey. birkan01 in de dediği gibi uğraşmayın iş bilmezlerle, başka bayiye bakın.
ibrahimozt
Sizin durumunuz farklı. Rapor oranı %90 altı olanlar için alt ya da üst ekstremitede fiziksel engel, otomatik yada özel tertibat kodlu sürücü belgesi gibi şartlar var. Durumunuzu tam yazarsanız net cevap bulabilirsiniz.

Ufukalp ben indirimli alıp eşime kullandıracağım az uzağı göremiyorum birde işitme kaybım var

ibrahimozt
Hayır bu durumda ötv muafiyetli araç alamazsınız.
Bedensel engel dışında kalan engel gruplarının ötv muafiyeti en az %90 ve üzeri raporla mümkündür.

fatih530

O talepleri bende duydum ama şahsen ÖTV indirimi yazmayan raporum ile (özel donanım yazıyor ama) ile 2013 ve 2018 de iki kez ÖTV indirimli araç aldım.

Üst Alt