Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti için adlığım raporda geçen ifadeler yeterli mi?

Huseyin6

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar rapor çıkarttık fakat açıklamada yararlanabilir yazmıyor? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON
SAĞ KALÇADA SEKONDER KOKSARTROZ MEVCUT-SAĞ KALÇA EHA HAFİF %12

KBB BİLATERAL ÇOK İLERİ DERECEDE İŞİTME KAYB (% 52I + SINIF 5 KONUŞMA BOZUKLUĞU. (%40) . ÖZÜR ORANI % 71

ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI
SAĞ KALÇADA GELİŞİMSEL KALÇA DİSPLAZİSİNE SEKONDER KOKSARTROZ MEVCUT-SAĞ KALÇA EHA HAFİF KISITLI. ENGELLİLİK ORANI AÇISINDAN FTR GÖRÜŞÜ UYGUNDUR.
demişler.

Kişinin Engel Oranı %74

AÇIKLAMA
ÖTV MUAFİYET SAĞLIK KURULU RAPORUDUR. yazılmış nedir yararlanabiliyor muyuz?

Maliye'ye mi sormam gerekiyor yoksa hastaneye mi?

ÖTV MUAFİYET SAĞLIK KURULU RAPORUDUR. raporu aldık geçerli mi bilemedik bilen arkadaşlar konuma bakabilir mi yardımcı olabilirse sevinirim.

Huseyin6
Geçerli olduğunu sanmıyorum çünkü ötv muafetiyeti diye ayrı bir engelli raporu yok siz ilk önce ilinizdeki il sağlık müdürlüğünde komisyona girmeniz gerekirdi oradan alacağınız kısıtlama kodları ile engelli heyetine girecektiniz engelli kuruluna başvuru sırasında ötv de isityorum diye bilgi verecektiniz 2019 sonrası raporlarda sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanmalıdır yazmalı yoksa alamazsınız ama ilk önce ehliyet işini çözmen gerek aile hekimine randevu al o seni ilgili bölümlere sevk edecek ilgili bölümler herhangi bir devlet hastanesinden randevusuz gidip ücretli muayene olacaksın gittiğin hastanede danışmaya gidip durumu söylüyorsun tahmini60 yada 70 tl dir tek bölüm muayene sonrası hekim seni mutlaka komisyona sevk etmeli yoksa yine olmaz sevk ederse il sağlık müdürlüne gidip randevu alacaksın sana verilen tarihte heyete girip gerekli kodları aldıktan sonra devlet hastanesine gidip engelli heyeti için başvuru yapacaksın baş vuru sırasında ötv de istiyorum ide beyanda bulunacaksın başka yolu yok birde engelin araç kullanmaya uygun ise ki okudum kadarı ile SEKONDER KOKSARTROZ kireçlenme galiba pek ihtimal vermiyorum durumunun araç kullanmaya engel olacak bir rahatsızlık olması gerek ki ötv muhafiyeti versin son olarak geçen bu grupta okumuştum bir işitme engelli arkadaşımız galiba dava açarak ötv indiriminden yararlanmış orada dava açarak alabilirsiniz diye yazmıştı karar senin

Üst Alt