Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti için alacağım rapor eski oranımı düşürüse çalışma yaşamım etkilenir mi?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi akşamlar, 2011 yılında almış olduğum %44 sürekli bir raporum mevcut ve 2017 yılında vergi indirimim oranım düşürülmeden onaylandı. Şuan ÖTV muafiyetli bir araç almak istiyorum. Raporum eski olduğu için vergi dairesi raporumun yenilenmesi gerektiğini söyledi. Yeni sisteme göre H ehliyeti alabilir, Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir ibarelerini ekleyebilmem için raporumu güncellemem gerekiyor diye söylendi.

Şuan bir fabrikada Engelli kadrosunda çalışmaktayım. Şayet oranım düşürse işimden olma ihtimalim varmıdır ? Kazanılmış haklarım kaybolur mu. H Ehliyetim mevcut ve 32.01 kodu elden tertibatlı gaz fren kodu eklendi.
Sormak istediğim, raporumu güncellemek istediğim takdirde oranımın düşürülme ihtimali varmıdır ?

Rica etsem yardımcı olabilir misiniz ?
5b1f749607e50b1e18d34237dcf2f5f6.jpg

POCO F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bildiğim artık o ibareye gerek yok. Zaten ehliyet kodunuz verilmiş. Benden istenen kodlu ehliyet ve engel yüzde değerinin yazdığı kurul engelli sağlık raporu. Eski raporumda H ehliyet alır özel tertibatli arac kullanir raporum istenmedi bile. Kodlu ehliyetim ve %45 engelli sağlık raporumu sordurttum araç alabilir denildi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@melihbe
İzmir'de ise O ibarenin olması gerektiğini, Aksi takdirde onay verilmeyeceğini söyleyip duruyorlar.

Son düzenleme:
bu konu sürekli konuşuluyor bazıları kabul ediyor bazıları kabul etmiyor ben de 2 tane vergi dairesine gezdim dolaştım sürekli ise rapor geçerli diyip diyip durdular çok ikilemde kaldım ama işin aslı bu şayet size aksi bir drum omussa buyrun gelin istanbuldan alın kozyatağı vergi dairesi ötv servisi

Merhaba sayın OturanBoğa rica etsem açtığım postta yardımcı olabilir misiniz

@siirtfatih056
Yeni rapor ve yeni oran geçerli olur %40 altında olursa tüm haklarını kaybedersin artık raporlar sistem üzerinden görülüyor ve yeni raporun sisteme girildiğinde eski raporun geçersiz olacsk aynı dert bende de var emeklilik yansr diye yenilemiyorum

Artı h sınıfı kalkti engelli kodlarının olduğu b sınıfı ehliyet veriyorlar raporun da özel aksamda hareket ettirici özel tertibatlı araç kullanabilir yazısı olması gerekiyor olmazsa imkansız

Hocam mevcutta çalıştığım işimi kaybetme durumu oluşur mu
Göksal Sazak

siirtfatih056
Evet ama detaya girerlerse yada iş kur üzerinden bulunuyurmus riks etme bence

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göksal Sazak
siirtfatih056
Uğraştığınız şey emeklilik olsaydı sgk emekliliğinizi sorgular iptal olabilirdi...

iş yaşamından bahsediyorsunuz ne derece etkiler bilinmez çümnkü elinizdeki rapor engelli çalışma hk almış olduğunuz rapor sisteme kayıtlı ise (kayıtlı değilse sisteme kaydettirin)
Bir diğer husus engelli statüsünde işkurumuna kayıtlı iseniz kaydolun...

maliyenin ya da X bakanlığının kalkıpta sizin iş için aldığınız raporu sorgulaması mantıklı gelmiyor :)

yapıcaklarınızı sıralayaım

Mutlaka engelli kimlik kartı çıkarınız elinizdeki herhangi bir raporla bu cıkarabilir zaman ve tarih önemli değil...

Gidin iş kura sorun İŞKURA BİR KERE SİSTEME ENGELLİ STATSÜNDE KAYIT OLURSANIZ SİZİ KİMSE STATÜDEN ÇIKARAMAZ...

Şöyle bir risk var bunu ben de yakinen yaşıyorum dostlar vergi indiriminiz ki benim şuan var.... emekliliği kadar ki süreçte bir sıkıntı olmasada emeklilik işlemleri esnasında sgk derki senin eski tarihli düşük oranlı raporun varmış sistemde hadi tekrar hasteye sevk edelim sizi diyebilir buda bir ihtimal konuşulan bu forumda...

şimdi gel gelelim ötv indirimine üstte yazdıklarımı dikkate alın sallama bilgi değil eski tarihli raporumla vergi daireleri bana "ötv siz araç alabilirisn dedi Kozyatağı vergi dairesi ötv siz araç birimi"
"kadıköy vergi dairesi" eski tarihli raporun sürekli ise şansını dene derim

benim eski tarhli raporlarımın kullanım amacı
vergi indirimi-h sınıfı ehliyet alabilir
vergi indirimi-engelli kimlik kartı
engelli işsi statüsü

yanına aldıysan il sağlık müd kodlu raporuda al ya da ehliyetinde b sınıfı kodlu kimliğinle git

Yani forumda bir sürü insan alabiliyor ama aynı zamanda alamayanlarda var yani alan daha fazla :)

Yorumunuz için Teşekkür ederim. Engelli kimlik kartım mevcut. 2017 yılında Aldım. İşkur sistemine Engelli kaydım var. Ve En önemlisi 2017 yılında vergi muafiyeti ve erken emeklilik için raporumu arkaraya gönderdim. Oranım düşürülmeden vergi indirimim onaylandı.
Raporum 2011 süresiz yani sürekli.
İlçe sağlık müdürlüğünden gerekli raporu Aldım ve Ehliyetimi yeniledim.
Raporumu yenilemek için gittiğimde 2 saatte bütün doktorları dolaşıp gerekli evrakları tamamladım. Belgeleri sağlık kuruluna verdiğimde oradaki sekreter rapor oranın düşer haberin olsun diyerek uyardı. Bende o anda belgeleri vermekten vazgeçtim.
Dediğiniz gibi vergi dairelerinin çoğu barkodlu rapor istiyor. Raporu yenilemek için gittiğim ilk hastane ise, senin raporun zaten sürekli sürekli olan rapor yenilenmez deyip resmi bir yazı verdi. Lakin vergi dairesi onuda kabul etmedi.
Şimdi raporumu yenilersem aracımı kesinlikle alabiliyorum. Çünkü tertibatlı bir şekilde kullanmam gerekiyor. Lakin mevcutta engelli kadrosunda çalıştığım için işyerinde problem olur mu diye düşünmüyor değilim.. marto1

siirtfatih056

Yeni raporunuzu işyerinize beyan etmeniz gerekmiyor. Eski raporunuza istinaden istihdam etmeye devam ederler...

OturanBoğa
Peki işkur"dan arayıp çalışanın raporu düştü diye birşey söyleyebilirler mi. Aklım gerçekten çok karıştı. Araç Alayım derken işimden olmak istemiyorum.
Konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşlar abiler kardeşler yardımcı olurlarsa sevinirim.

Redmi K30 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056
Arkadaşım yok böyle bir şey Aklınızı karıştırcak bir şey..... var olan raporun sisteme kayıtlı mı?kayıtlı diyelim yeni raporunda %30 oldu oda sisteme girer iş hayatını etkilemez bir yerelere gitmez merak etme.

Haa şöyle bir durum var vergi indirimin olsa ilerde emekli olduğunda sgk derki kardeş senin %30 raporun var gel seni hastneye sevk edelim der bu emeklilik için risk...ben de o riski aldım geçen hafta git doktorlarla konuş hastalığına ne oran veriliyor öğren...randevu al bu kadar basit

yeni rapor aldım kimsenin umrunda değil bir yerlere yazı gitmiş değil iş hayatımda bir sıkıntı yok rahat ol
rapor aldık sisteme kaydoldu o kadar

marto1

Teşekkür ederim. ALLAH razı olsun kardeşim.
Eski raporum 2011 tarihli olduğu için sisteme kayıtlı değil, yeni rapor büyük ihtimalle sisteme düşecek ve dediğin gibi vergi indirimim var. 2017 yılında onaylandı.

Lakin Kime sorduysam problem olur dediler.
Hatta forumda bu sorun ile karşılaşan dahi olmuş. Ama hastanedeki görevli sadece ÖTV için alırsan problem olmaz dedi. Forumdaki arkadaslardanda aynı şekilde problem olmaz diyenler var. Bunun için işkura gittim çalışanların mevzuattan haberleri yok bilemiyoruz diyorlar. Ondan dolayı emin bir şekilde adım atmak istiyorum.
Lütfen Yannış anlamayın beni..

Son düzenleme:
Estafurllah İşkurun sistemi maliye ya da sgk farklı elindeki somut raporu alır kopyasını tutar kendi sistemlerine kaydeder..

Bir yerden yazı ya da ortak bir sistemleri yok işkurun.

Ama vergi indiriminde maliye müfettişleri,sgk müfettişleri evet sürekli denetim halinde ve bu denetimler şuan çok kolay şekilde e-devlet üzerinden kimin nerde hangi oranda raporu var belli oluyor...Bugün bir rapor çıkarsanız 2 iş gününde e-devlette "ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİ SAĞLIK RAPORU SORGULAMA"kısmına düşüveriyor...

Size altın nasihatım hangi hast rapor alıcaksanız korkularınız var anlayabiliyorum ben de yaşadım önceden alın randevuyu en azından sorun malesef de 200 tl ücreti var ama en azından sisteme girmeden ne oran vereceğini sorabilir aksi bir durum olursada sisteme girmeden hast çıkmış olursun..

Bu arada telegram grubu var araç model,fiyat,rapor hk size bilgiler veririrler

https://t.me/joinchat/ST8-u0c9EDDvwLc851giBQ

marto1

İlgi ve alakanız için Teşekkür ediyorum. Bende öyle düşündüm ve hastaneye gidip sağlık raporu için 200 TL verdim ve kurula girmeden sekreter bana dönüp, sana %20 vermişler haberin olsun. Kurula girersen rapor oranın düşer diyerek uyardı. Dediğiniz gibi yapıp hemen hastaneden çıktım. Olan 200 TL oldu varsın olsun. Ama Sonuçta kazanılmış bir hak var ortada 2011 yılındaki mevzuata göre raporum geçerli olması gerekiyor. Aksine dediğim gibi raporum süresiz ve Vergi indirimim onaylandı.
Kısacası dünyada kendi milletine kendi vatandaşına tecavüz eden tek ülkeyiz. Devlet eliyle resmen ötenazi uygulanıyor. Elimizdeki haklar bir bir gasp ediliyor.

Dün akşam itibariyle telegram grubuna katıldım. Teşekkür ederim..

Çok iyi yapmışsınız bir süre rapor işine bulaşmayın ya da imkan olursa istanbulda eğitim ve araştırma hastenesi denersiniz

Bir de rahatsızlığınızı "
[FONT=&quot]ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ [/FONT][FONT=&quot]HAKKINDA YÖNETMELİK" [/FONT]
eiyi okuyup mevcut rahatsızlığınızı tabloda araştırın gerekirse bir daha ki kurulda doktora gösterin hastanelerinde kota sistemi var artık bir çok kişi % 40 almada sıkıntı yaşıyor ve kazanılmış haklar elden gidiyor sizin endişenizide anlayabiliyorum..Sakın sıkmayın canınızı 2011 de aldınız 2021 de niye almayasınız..

[FONT=&quot]

[/FONT]

marto1

Haklısınız kesinlikle ama bu tür problemlerin olacağını bilseydim ehliyetimi yenilemezdim. Gül gibi ehliyetimi değiştirdim. Olan Ehliyete oldu.

Marto1 hocam size ulaşma şansım varmıdır.. marto1

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt