Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti için rapor alırsam diğer haklarımı kaybeder miyim?

eddy1980tr

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa ,abim selamlar, 2015 yılında %40 vermedikleri rapora itiraz edip %%72 rapor aldım ancak sadece rapor itirazı yazıyor,ÖTV vs ibare yok,geçen ay komisyona girdim özel tertibat kodları ile birlikte yeni ehliyet aldım.Ancak diyorlar ki raporda özel tertibatlı araç kullanır yazmadığı için rapor eski ve ÖTV indirimi alamazsın,yeniden rapor almak lazım.Peki yeniden rapor alırsam oranlar değişmiş ya, emeklilik haklarım,engelilik haklarımı kaybeder miyim? Sağ ayağım %40 düşük ayak var. Ne yapmalıyım kafam çok karışık

eddy1980tr

En son alınan rapordaki oran geçerlidir. %40'tan 72'ye yükselmişse zaten daha iyi. Neden sorun olsun?

Oranınız düşerse haklarınızı kaybedersiniz, en son alınan raporu sistemde görüyorlar ve tüm işlemleri son alınan rapora göre tesis ediyorlar, kafanızda oran ile ilgili kuşkunuz varsa bence araba için diğer haklarınızdan olmayın derim

@kazazede
Emekliliğe etki etmeyeceğini söylediler,ayrıca hakem Heyeti hastane raporu bu, sadece özel tertibatlı araç kullanır ekleyecekler rapora,engelli kodların olduğu ehliyet de aldım zaten

@OturanBoğa
Abi Baltazar la hesaplanan birden fazla hastalık var raporda ve elimde engelli kısıt kodlarımın olduğu yeni ehliyet de var,bende oma güveniyorum ama geçen gün Beylikdüzü devlet hastanesi oranlar güncellendi oranların değişebilir dedi,raporu aldığım Şişli Etfal e yolladı paraf yaptır diye,Şişli Etfal paraf yapmadı ama emekliliğe etki etmez dedi)zaten hakem heyet raporu,3 kez girdim heyete en son %72 aldım)

Merhaba,Çarşamba günü raporumda özel tertibat ile ilgili ibare yer almadığından (ötv muafiyetli araç alacağım) tekrar heyete girdim.dün raporu elden teslim aldım. %72 olan raporumu %48 olarak değiştirmişler, özel tertibat gereken araç kullanması gereklidir ibaresi var,süreğen kronik yazan kısmı da sürekli ibaresi koymuşlar.
1997 sigorta girişliyim,2015 de vergi indirimi ile emekli oldum.
Emekliliğe etkisi olur mu diye sordum,SGK yı ara biz bilmeyiz,asıl ve geçerli raporun artık budur dediler.18 yıl sigortam var çalışan olarak,umarım maaş kesilmez,bilgisi olan varsa @%1; abi konuya hakim isen ,daha önce etkilemez demiştin ama kurul kafamı karıştırdı,bilgi rica edebilir miyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cevabı kendim vereyim,%40 altına inmediği için raporum herhangi bir hak kaybım olmadı,ÖTV muafiyetinden yararlanarak da arabamı aldım çok şükür

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Özel Tertibatlı Araç Rapor Hakkinda

Merhabalar

2019 Yilinda Yeni kanuna göre . Yeni araç alırken sıfır rapor istiyorlar . Yoksa vergi dairesi bunu kabul etmiyor . Tekrardan {Özel tertibatlı araç kullanılır} İfadeli Rapor getir diyorlar .. Bu raporlarda oranlarda çıkıyor ..

Yüzde %40 Altı olursa ( Vergiden Muaf , Engelli Kartıları iptal mi oluyor ) Yani bu rapor her yerde geçerli mi oluyor .

E rapor olacak sonuçta . E rapor heryerden geçerli olacak diyorlar çünkü ..

Vergi dairesi aradim bilgisi yok . hastaneye sordum bilgisi yok ..

Bu konu hakkında bilgisi olan varmi ?

%40 altında kalanlar engelli sayılmıyor onun için iptal edilir diye düşünüyorum

eski raporların hiç bir hükmü kalmıyor her işlemi yeni rapor oranına ve ibareye göre yapıyorsunuz diye biliyorum

ÖTV için başvuru yapılmış ... NORMAL ENGELLİ Raporu Değil ama ..

ötv içinde olsa en son alınan rapor geçerli diye biliyorum oran düşerse hak kaybı oluyor bende aracımı değiştiremedim o sebepten dolayı

Anladığım kadar .. Hangi tür rapor alırsanız alın rapor yüzde 40 altına düşmesin .

Üst Alt