Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti ile araç almak için raporda özel bir ibare aranıyor mu?

YOLCU33

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ötv muafiyeti ile araç alırken engelli raporunda ötv den yararlanabilir şeklinde bir açıklama isteniyor mu
Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

@YOLCU33, ÖTV indirimi raporu ayrı oluyor hastaneler ek ücret talep etmekte .ÖTV için yeni başvurdum 1000 tl ödeme yaptım .Özel tertibatlı araç ibaresi ya da %90 gerekli hastane ayağı bu şekilde.Allah kolaylık versin yarı yarıya düşürüyorlar dikkatli ol

@çirkin1,
Tedavini olduğun hastane harici başka hastane çok uğraştırıyor ve en düşük puanlama yapıyor.O mana da

@mustafadinceer,
Ötv indirimli araba almayı gerektirecek olan şartlar bir kimsede varsa, onun belirleyicisi olan kurum devlet hastanesi sağlık kurullarıdır. Bu kurul bildiğim kadarıyla size oranınızı ve durumunuzun neye müsait olduğunu söyler. Ötv indirimli araba alabilir demez. Bunu kanun belirler. Hangi durumda Ötv indiriminden yararlanacağınız kanunla belirlenmiştir. Aldığınız rapor kanunun gerektirdiği şartlara uygunsa araba alabilirsiniz.

@YOLCU33,

bu durum tamemen değişkenlik gösterir %90 altında bazı durumlar hariç ibare aranamaz örnek vermek gerekirse uvzuv kayıpları ayak kol gibi durumlarda raporda ibareye gerek yokdur fakat eğliyetin olması gerekir engelli ehliyeti ve aparat kodlar varsa buna göre araya uyarlama yapılıyor % 90 üzeri herhangi bir ibare aranamz engelli raporun olması yeterli ama %90 üzeri ve engelli eğliyetin varsa kendinde kullanırsın 1 derece yakıında.

@Haluk 111,

Selamlar Haluk abi, 2016 tarihli %92 oranlı raporumuz var ancak hastanemiz arkasına Ek açıklamalar kısmına "ÖTV'DEN FAYDALANAMAZ" yazmış. Ben de tıpkı sizin gibi düşünüyorum. Hastaneler hastanın sağlık durumunu derecelendirir. Vergi mevzuatlarıyla ilgili karar alma/verme yetkisi sadece gelir İdaresi başkanlığıdır öyle değil mi?

Araç almak istiyoruz ancak raporda yazılan bu yazının vergi dairesi memurunun kafasında karışıklığa neden olacağı kaygısı güdüyorum.

Böyle bir durumda nasıl ilerlemeliyim.

@Haluk 111,
Aynen öyle kanun da diyor ki ; Ö.T.V indirimi için engel oranlı rapor alacaksın normal sağlık raporu Ö.T.V için kabul edilmiyor sadece vergi indiriminde vergi dairesi onayından sonra geçerli oluyor o raporda.Ö.T.V indirimi içinde alınan rapor tam yeterli olmuyor özel tertibat ya da engelin ile ilgili durumlar önemli @onuryukseleryilmaz da ki durum gibi %92 her hâlükârda da geçerli olur ama Ö.T.V için başvurmadığı için bu ibare düşmüş olabilir diye düşünüyorum.

Ötv muafiyeti ile araç alımında engelli sağlık raporunda ötv den yararlanır yazması gerekiyor mu.. Yızde 90 alabilecek hasta içn soruyor um.. Herhangi bir vücut engeli yok..

Vücut engeli yok ise ÖTV siz arac alamaz psikiyatri hastaları alamiyor diye biliyorum.

@samedo99, %90 diyor. Sizin söylediğiniz fiziksel engel durumunda orana bakılmaması. Araç almak başka kullanabilmek başka. Psikiyatri hastası da %90 alırsa o da alabilir ama ehliyet vermezlerse kendisi kullanamaz.

rapor alın peugout araç almayın.....ben yandım siz yanmayın...dava açacağız öyle duruyor 9 haftadır araç serviste motor değişti sonra iki kez daha otobanda durdu araç....

@hanifeaydin, Geçmiş olsun ve yanlış anlamayın ama siz dua edin yine kullanıcı hatası dememiş, en azından sorumluluk almışlar. Bu tür sorunlar nedeniyle markalardan uzak duracak olursak, bisiklete binemeyiz. Arabasını alır almaz 10km gidemeden yolda kalanlar var. Sıfır diye aldıkları aracın hasarlı, boyalı çıktığını öğrenenler var. Her markada yaşandığını düşünürsek neye binip ne alacağız ?

@HuYSuz79,
9 haftadır servislerine gittik o kadar yoğun ki tamiratlar servislerde günler sonrasına sıra veriliyor.başıma geleni yazdım .stresten kulak çınlaması arttı , heryerim kurdeşen gibi kızardı elim kolum turuldu bunlar az para değil ki , yeni araç isterseniz 250 bin tl vereceksiniz dediler. en azından bunu talep etmeyecek bir marka seçin...zten bin tane hastalıkla uğraş hastaneye yat çık ilaç raporu al yatış serum kemoterapi ivig vs derken lupus atağı da başlattılar ...bence hangi serinin bozuk olduğunu biliyorlar yine de satıyorlar...siz de haklsınız hangi markaya güvenceğiz aam japon markaları diye içimden geçen.kesinlikle yanlış anlamıyorm ...zamanında engelli aracı almak istiyoruz dediğimizde yüüzmüze bakmayan elimizi sıkmayanlar şimdi engelli arıyorlar araç satmak için...

@hanifeaydin, Yaşadığınız şeyler kolay değil yanlış anlamayın. insanın parası ile rezil olması durumunu yaşamışsınız ama benim söylemek istediğim çevrenizde de gördüğünüz hepimizin başına gelen şeyler.

Bizde mesela 8-9 ay önce sıfır araba aldık. İnsanların yaşadığı bu sıfır alınan araçlarda yaşanan boyalı, hasarlı çıkması nedeniyle almadan kaporta ustasının gelip onay vermesini; parası ile ekspertiz yapılmasını istedik ama buna rağmen yapılmadı. Aracı aldıktan sonra dışarıda yaptırabilirsiniz dediler. Fazladan para verelim bi ustanız gelsin boya ölçüm cihazı ile baksın en azından dedik o bile kabul edilmedi.

Japon markalarında da yaşanıyor benzer şeyler. Yine ben 2018 de kendime araç alacağım zaman focus mu, honda civic mi diye düşünürken hondaların C sütununda göçükler olmaya başladığı ortaya çıkmıştı ve hemen vazgeçip focus almıştım. Geçenlerde renault australe niyetlendim, bir dünya sorunda onda var.

Pejoda elektronik sorun çok fazla vs derken eski arabamla mutlu mesut yaşamaya karar verdim.

Üst Alt