Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv muafiyetinden yararlanabilmek için %40 rapor şart mı?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
Merhaba
%40 Sürekli raporum bulunuyor. Araç almayı düşünüyorum
Maliyenin bu raporları ötv vergisi muafiyetinden yararlandırmamak için bazı rapor oranlarını düşürdüğünü okudum haber ve forum sitelerinde...
Bu avantajdan yararlanmak için raporun yuzde 40 olmasının yanında ekstra şartları bulunuyor mu? ve bu avantajdan yararlanmak için H sınıfı ehliyet şart mı?

Teşekkürler
İyi forumlar....

Araç alımlarında rapor oranı ne olursa olsun sorun olmaz sadece alacagınız raporda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olması yeterli....

cevabınız için teşekkürler ilker bey
yanlız ben işkur gönderimi ile rapor aldım
bu nedenle ne H sınıfı ehliyet alabilir (değerlendirilmedi)
ve özel araçlı metindede (değerlendirilmedi)
yazıyor yeniden rapormu almam gerek
mevcut raporum %40 ve süreklidir.
iyi forumlar

Slm

ben 2005 yılında özel tertibatlı araba aldım.öncelikle h sınıfı ehliyetinin olması gerekiyor.sonra h sınıfı ehliyetinle özel tertibatlı araç almak istiyorum diye hastaneye başvuruyorsun muayeneler sonucunda özel tertibatlı araç alabiliyorsunuz.

Evet,yeniden rapor almanız gerekecek.

araba

ilker;
benim özel tertibatlı araç yazan h sınıfı ehliyetim var tekrar rapor almam gerekecekmi. gerekirse hastaneler ücret talep ediyorlarmı.raporda kesin oran ne araç alımlarında işte şu kadar yüzden olcak diye bir kaiden varmı.ha bierde raporu aldıktan sonra nasıl bir yol izlememiz gerekli .bilgi verirseniz sevinirim

ceyrantirikçi;
H sınıfı ehlıyetınız ve engel durumunuzu belırten saglık raporunuzla bırlıkte eger 0 km arac almak ıstıyorsanız Bır otombıl bayiine Basvurun..Rapordakı kesın oran % 40 uzerındeyse zaten engellı sayıldıgınız ıcın herhangıbır sorun yok..Yenıden rapor almanıza gerek yok zaten eehlıyetınız varsa pek fazla bır sorununuz kalmamıs gıdın bı bayııye anlasın alın arabanızı..

ÖTV muafiyetli araç alımında engel oranı sınırı diye birşey yoktur.
''Özel tertibatlı araç kullanması uygundur'' ibaresinin raporda olması yeterlidir.
Kendi kullanamayacak durumda olup 3.dereceye kadar yakınlarının kullanımı için araç alacak engellilerin ise engel oranı en az %90 olmalıdır.

arkadaşlar ilk öne "h sınıfı ehliyet alabilir" ibareli bir rapor olacak, bunun için tek hekim raporu yetiyo.sıfır araç almak için ise heyet raporu lazım.doktorlar geziliyo ve heyete çıkılıyo ve o heyet de uygun görürse "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi yeterli oluyor.

Üst Alt