Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetiyle alınan aracın 5 yıl dolmadan engelli birine satış ya da takas..?

Serkan555

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
Aracımı 15.12.2004 tarihinde satın aldım. Şu an satmayı düşünüyorum.
Engelli bir arkadaşa aracımı satmak istiyorum. Ne tür engeli olan arkadaşlar aracımı alabilir.
Bu tür satışlardada yine en az % 45 sakatlık raporu istenmekte midir?
Yada bir engelli arkadaşımızla aracı takas etme imkanı olabilir mi? İkisid e muafiyetli alınmış ve henüz 5 yılı doldurmamış araç takası mümkün mü?
Teşekkür ederim şimdiden.

Bir defa rapor oranının hiç bir önemi yok. Sadece her iki kişide de "özel donanımlı araç kullanır" ibareli rapor olmalı...

Sakat birine aracı satarken ya da takas ederken tescil aşamasında tek ihtiyacınız olan şey sağlık raporları. Ve eğer ikinizin donanımı da aynıysa, zaten başka bişeye de gerek yok. Eğer donanımlar farklı ise, makine mühendisinin çizeceği proje çerçevesinde donanımlar yenilenmeli...

Araçlar el değiştirdiğinde 5 yıllık süre sıfırdan başlamaz. Aracı devralan kişi aracın vergiden düşeceği tarihi de devralmış olur. Yani ÖTV muafiyeti ile satın alınan tarih + 5 yıl süreci aynen işler. Diyelim bu sürenin dolmasına 2 yıl var. Yine 2 yıl berdevam...

Üst Alt