Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araba aldıktan 5 ay sonra iptal gerekçesiyle vergi ve ceza gönderildi!

Erdal2751

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bana yardımcı olmanızı sizden rica ediyorum ben askeri personelin görevde düşme sonucu sol ayak bileğim kırıldı ve uzun süren tedavi sonucunda ayağımda 10 derece acı kaybı oluştu ve 10:02 kod ehliyeti aldım ve hastaneden %4 rapor aldım özel tertibatlı araç kullanır raporu verdiler ve Honda inciroğlu bayisine evrakları verdim

Kayseri vergi dairesinde olumlu cevap geldi araç aldım ve 5 ay sonra Honda bayisi beni arayarak raporunuz Ankara gelirler vergi dairesinde iptal edilmiş bizim ötv indirimi Okan 33 bin ve kesilen keza 20 bini ödeyin diye beni telden aradılar bende bana ni evrak gelmedi ödemem dedim ve bugün baktım bana haciz yollamışlar arkadaşlar benim raporlarım tam eksiğim yok bunlar ne dediyse yaptım ne olur yardımcı olun bana Erdal ertosun lütfen faceden bana ulaşın

Erdal2751

Eyvah! Bir an önce vergi dairesine gidin ve gerekçeyi yazılı olarak alın. Nasıl hareket etmek gerektiğine o zaman karar verilir

Böyle bir şey nasıl olur!

Sizin bir sorumluluğunuz yok bu durumda onay veren merci zaten vergi dairesi ama icra konması ilginç :confused:

Erdal bey daha önce vergi indirimi için bulundunuz da mı iptal oldu,yoksa raporunuz yeterli mi bulunmadı?

Benimde aklıma o geldi acaba özelge talebinde bulunulup cevabı gelmeden araç alındı ve cevap olumsuz mu geldi acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

özelgede istemeyi vergi daireleri yapmıyormu madem bu konuda kararsızsın o zaman ötv indirimini neden kabul ediyorsun . Daha önce başına böyle bir iş gelen varmı acaba . Vergi dairesinin yaptığı yanlışlığın sana nasıl yıkıyorlar ilginç . Gerçekten devlet engellilere tüm engelleri uyguluyor.

Vergi dairesinin yaptığı bir yanlışta yok işin garibi de o.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

GİB ile konu ile ilgili görüştüm . kişi baştan veya sonra özelge istemiş ise ve daha sonrada özelgenin cevabını beklemeyip raporları bayi vasıtası ile veya kendi gidip vergi dairesine gösterip onların izni ile araç aldıysa ve daha sonrada 3 4 ay sonra gibi daha önceden istediği özelgenin red cevabı gelmişse böyle bir durum ile karşılaşabilir dendi .

özelge kişliyi ilgilendirdiği,onun için yapılan bir işlem olduğu içinde çıkan ötv farkını ödemek zorundadır dedi.Dedim arkadaş özelge istemese ne olacaktı diye o zaman hiç bir şey olmazdı dedi .

özelge ile benim durumum bu sizin kararınız nedir diye görüş talep edilmiş oluyor ama cevap gelmeden işlem yaptığı için,aksi durumda olduğu için ceza gelir diyorlar.

Ben Erdal Bey ile görüştüm. Konunun neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Özelge istediğinden de bahsetmedi. Saçma sapan bir durum...

Bende konustum .bence vergi dairesinden kaynaklaniyor sikinti

Tamam diyelim ki vergi dairesinden sıkıntı peki Ankaradan iptal kararı nasıl çıkıyor oran düşük gerekçesiyle? Mevzuatta alt sınır belirlenmemiş ki %1 bile olsa sıkıntı olmaması lazım.

özelgeye cevap geldiyse özelgedeki cevaba göre işlem yapılması zorunludur. Olumlu cevap gelmeden işlem yapıldı ve sonra red cevabı geldiyse bu vergi dairesini bağlar. Dolayısıyla ötv ödenmelidir. Eğer özelge cevabınız olumlu gelirse bu özelgeye istinaden işlem yapılması gerektiğini anlatın ve ötv yi ödemeyin. Ama özelgede red cevabı varsa eliniz mahkum ötv yi ödeyeceksiniz. Hatta %10 ilave cezalı olarak ta talep edilebilir ötv.

Erdal2751
Arkadaşım ilk önce iptal talebini öyrenin niye iptal edilmiş.Bülent beyin yazdığı gibi iptal yazısını alın ona göre hareket edin.Eyer il sağlık kurulunun verdiği kodlarda yanlışlıkmı var.Otamatik araç kullanımda sadece 78 kodu isteniyor.ÖTV siz araç için hastaneden aldığınız rapor ibarelerindemi yanlışlık var.Raporda sol ayak olduğunuz için sadece donanımsız araç kullanır ibaresi olması gerek.İptal durumunu öğrenmeden hiçbir şey yapamassın.ÖTV yi ödetirler.Raporda veya ehliyettindeki kodlaı düzeltebilirsin.

Ayrıca vergi dağresine gidip öyrenebilirsin.İptal yazısını.

Arkadaşlar bana hiç bir evrak ceza bildirimi gelmedi sadece bayi aradı raporunuz iptal edilmiş raporumda hiç bir sıkıntı yok H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanır diyor hiçra geldi red cevabı yolladık ama işin ilginç yanı şu aile sosyal politikalar bakanlığında aynı şu şekilde yazıyor h sınıfı ehliyeti olanlar %90 sltındaki engelliler raporlarında özel tertibatlı araç kulanılır ibaresi olduktan sonra ötv indirimli araç alır diyor peki benim sorun ney anlamadım gitti

Abi ben evrakların hepsini kargo ile bayiye yolladım ve bayi vergi dairesine onlar verdi beni aradılar araç ötv indirimi düştü dediler bende paramı yolladım bir gün sonra aracımı teslim aldım buraya kadar benim hiç bir hatam yok Honda 5 ay sonra aradı borç geldi gel öde dedi vergi dairesiyle uzlaşmaya gitmişler ve parayı Ödemişâ€™ler uzlaşma oluncada herşeyi kabül ediyorsun ama bana kimse sormadı uzlaşmaya gidelimmi diye şimdi parayı benden istiyorlar

Arkadaşım yinede bayi ile iletişime geç bayinin bu işlerini yapan muhasebedeki adamı bul neye göre iptal edilmiş.Daha olmadı Kayseri vergi dairesine baş vurucan.Başka çare olduğunu düşünmüyorum.

Erdal2751

Bence vergi dairesine hemen gidip gerekçesini yazılı olarak talep edin. Ancak ondan sonra ne yapılabilir diye bakarız. Gerekirse yeni rapor alı vergi dairesine vererek sorunu çözmeye çalışırsınız

Sonuç ne bir çözüm üretebildiniz mi? Benimde 1 ayı geçti Özelgeye cevap gelmedi beklemekten sıkıldım bayi 1 günde hallederiz dedi

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Erdal2751

İçraya verdi bayi red ettik şimdi rücü etmek için dava açtılar

Üst Alt