Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araba alma işlemlerin tümü de artık sadece noterden mi olacak?

Engelsiz3

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar. Biliyorsunuz artık ruhsat Vs işlemleri notere geçti. Yani eskiden trafik tescil ile yapılan işlemler artık noterden yapılacak. Normal durumda böyle ancak engelli raporu ile ötv den muaf araba alınırken de aynı şekilde noterden mi yapılacak işlemler acaba?

Bunu sormanın sebebi babamın yüzde 90 engelli raporu var(diyaliz) ancak araba almaya gittiğimizde trafik tescilde babamın ehliyetinin iptal olacağının bilgisini aldık. Bununla ilgili bi başlık da açmıştım. Malesef böyle bir uygulama söz konusu. Artık noterden yapılırsa ehliyet iptal olmaz diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

babanın ehliyetıyle ötv ındırımlı arac almanın alakası yok kı ben aldım enıştemıze ehlıyetı yok %92 raporu var torunu aldı arac dedesının ustune

Biz de olmayacağını düşünüyorduk ama varmış malesef. Yüzde doksan engel trafikte risk oluşturacağı için varolan ehliyet iptal ediliyormuş

tmm etsınler onun adına ındırımlı arac aabılıon o raporla niyee alınmıyormuş kı

raporla alınıyor onda sorun yok ancak babam araba kullanan bi insan. eğer ehliyeti giderse araba kullanmasına olanak kalmayacak

Üst Alt