Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç alımı, plaka değişimi, rapor oranı..?

KIRAT35

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
1) özürlü plakalı aracım var. plakayı degıstırmeden arac degısebılır mi?
2) ötv sız arac alabılmek ıcın yuzde kaç rapor alması gerekır? bır sınırlama var mı istenilen evraklar nelerdır?
3) 2 el arac alırsak nasıl bır yol ızlemelıyız?
4) aracı aldık aparatlar takıldı tasıtlar vergı daıresıne hangı evrakları sunmalıyız kı mtv den muaf olalım?

teşekkürler

1)Hayır.
2)Yüzdeliğin önemi bulunmamakta,Özel tertibatlı araç kullanması uygundur,raporonu almanız yeterli.
3)Aracı aldıktan sonra sağlık kurulu raporonuzla bir Makine Mühendisine gidip,proje çizdireceksiniz.Çizilen projeye göre aracınıza tertibat takıp,Trafiğe gidip engelli plakası alacaksınız.Plakayı aldıktan sonra vergi dairesine gidip aracınzı rescil ettirerek,MTV'den muaf olacaksınız.
4)Çizdiğiniz proje,takılı tertibat ve trafiğin onayladığı belgeler.

Ya arkadaslar ben sunu anlamıyorum.. EGER sıfır km arac alıyorsanız Tum bu ıslemlerı zaten aracı aldıgınız fırma halletmıyormu? Sadece sız gereklı evraklarınızı teslım edıyorsunuz ( kımlıgınız ehlıyet ve engellı oldugunuzu gosteren saglık raporunuzu) ıslemlerı aracı satın aldıgınız satıs temslıcısı zaten halledıyo..En azından ben ve benım tanıdıklarım bu sekılde halletıler ıslerını gıdıp sadece araclarını aldılar...

ancak plaka olayında bı bılgım yok degısıyormu degısmıyormu bılemıyorum..

plakayı değiştirmeden aracı satabilirsin zaten plakayı aracı alan kişi değiştiriyor sakın boşu boşuna masraf yapıpta plakayı değiştirmeye kalkma ,notere aracın borcu bulunmadığına dahir evrağı teslim edersen satış işlemi gerçekleşir satış masraflarıda alıcıya aittir ama aranızda anlaşmaya göre değişir.
kesinlikle ve kesinlikle arabayı satarken plaka değiştirmene gerek yok ,ruhsatın hangi emniyet amirliğinden verildiyse oraya gidip işlemleri yaptırıyorsun (kredi borcu varsa) satılabilmesi uygundur diye belge veriliyor asla ve asla plakayla işin olmaz. ve ruhsatlada tabiklide ben aracımı satalı 1 ay oldu benim kredi borçluydu aracım ilk önce kredi borcu olmadığına dair belge aldım emniyetten sonrada borcu yoktur belgesi aldım zannedersem vergi müdürlüğünden,sonrada bu belgeyle notere gidip satış işlemlerini yaptık. plaka ve ruhsat değişimi alıcıya aittir.

Üst Alt