Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç alımında satıcı bayi istediği iskontoyu uygulayabilir mi?

umetinn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
10
Selamlar değerli forum üyeleri, sorum şudur;

Malumunuz üzere, ÖTV araç alımı için 2024 limiti 1.591,200 TL oldu örneğin aracın liste fiyatı 1.650,000 TL olsa bayi indirim uygulayıp limitin altında bir fiyat vererek aracı bu muafiyete sokabilir mi ?

Evet. DS4 elindeki stok için bunu yaptı. Ellerinde hala araç var mı bilmiyorum.

Hocam cevabın için çok teşekkür ederim

@yolculukta, @umetinn,

Aman dikkat, bu konuda Maliye çok çok katı bir uygulama yapıyor. Bazı illerde hele asla izin vermiyor. Küçük bir kampanya olduğunda tamam, ama göze batan bir iskontoyu asla onaylamıyor Maliye.

@OturanBoğa

Bülent abi engin bilgine dayanarak soruyorum, ben peşin para alacağım aracı arabanın fiyatı dediğim gibi 1650000 TL peşin ödeme indirimi vs. bu göze batar mı sence ? Ufaktan bi korkutmadın değil beni

@umetinn, aracı nerden alıyorsan gidip vergi dairesi ile görüşmen daha iyi olur. Satışı yapmadan zaten bayi vergi dairesine sorar onu.

Bu indirimi şahsa değil, pek çok kisiye yaptimlari için sorun olacağını sanmıyorum.

Merhabalar. Böyle bir durumda bayi aracın gümrükten ülkeye giriş yaptığında vergisiz fiyattan devlete kestiği faturaya bakar. Aracın ülkeye girişteki vergisiz fiyatına %80 ÖTV ve %20 KDV eklendiğinde 1.591.000'i geçmiyorsa resmi bir şekilde iskonto uygular, yani bu fiyatın altına satabilir. "(Vergisiz fiyat+%80ÖTV)+%20KDV" bu hesaplama ile bayinin maksimum düşebileceği fiyatı çıkarabilirsiniz.

Son düzenleme:
Üst Alt