Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç için hangi hastanelerden rapor alınabilir?

Kutgaru

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

İl Sağlık aşamalarından sonra, B Engelli ihliyetimi aldım. Genel olarak "Otomatik vites araç kullanır" "Sol ayaktaki gaz pedalı" önemli kodlar.

Şimdi ÖTV muafiyetinden faydalanmak için rapor almak istiyorum ama Ankara'daki tüm devlet hastaneleri en erken 4-5 ay sonrasına randevu veriyorlar.

Üniversite hastanelerinden ÖTV istisnalı araç alabilir raporu alabilir miyim? Alırsam geçerli olur mu?

Teşekkürler.

Sağlık ocağı Hastaneye sevk etti, Hastane EMG çekti ve il Sağlığa sevk etti. İlk sağlıkta komisyona girdim ve kodları rapora yazıp verdiler. Onunla kursa yazıldım, il sağlığın rapor örneğini emniyete verdim ve kodların yazılı olduğu ehliyetimi aldım.

şimdi burda nasıl bir uygulama var net bilmiyorum ben ilk önce engelli raporu çıkarıp senin yaptıklarını yaptım ötv için maliye öncelikle ortopedinin ne yazdığına bakıyor ama sizde durum nasıl bilmiyorum bilen arkadaşlar gerekli bilgilendirmeyi mutlaka yaparlar size

Ankara vergi dairesi başkanlığı ÖTV servisi ile görüştüm. Gazi Üniversitesi Tıp, Başkent Tıp ve Hacettepe Tıp tarafından verilen raporları kabul ediyorlarmış.

Hacettepe Tıp fakültesi ise önceden engelli raporum olmadığı için biz size rapor veremeyiz, devlet hastanesinden alın diyor.:mad:

Gazi tıp ve Başkent Tıp'ın sağlık kuruluna ulaşmak ise namümkün.

Arkadaşlar bugün raporum çıktı, bu rapora göre ÖTV'siz araç alımında sorun çıkmaz değil mi?

Engel oranı %10 geçiyor.

scanner_20180313_1707ohpf6.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

yukarıdaki rapora istinaden ehliyetimi ve raporumu ekleyerek maliyeden özelge talep etmiştim. Maliyeden bugün cevap geldi ve ÖTV istisnasından faydalanabileceğim yönünde karar verilmiş.

"Bu bağlamda, ilgide kayıtlı başvurunuz eki ../../2018 tarih ve .... sayılı Engelli Sağlık Kurulu raporunuzda yer alan engellilik durumunuz ( Sağ alt eks distali 4/5, sağ ayak flexion ve ekstansiyon 3+5, Peroneus longus kasında seyrelme, peroneal sinirin tibialis anteriorda motor iletim hızı yavaş, G57.9 Alt ekstremite Mononöropatisi, G72.9 Miyopati ) itibariyle, Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2-c) maddesinde yer alan istisna uygulamasından yararlanmanız mümkündür."

Son düzenleme:
Kutgaru Kardeşim Bende maliyeye özelge göndersem nasıl gönderebilirim ötvden faydanalanıp faydalanmadığımı öğrenmek istiyorum bana detaylı bilgi verirsenin beni mutlu edersiniz ?

KÜREKÇİ

merhablar ıstanbulda kı erdem hastanesınden mı aldınız h sınıfı ıcın ehlıyet raporu acaba

yilmazthm21

aynen onda soruyorum erdem hastanesını aradım gelın dıyor ama tam net bılgıyı arkadastan almak laızm nasıl ulasırız ozeldende yazdım ama eger bıze yol gosterırse ugrasmadan ozelden almak cok faydalı olacak bızım ıcın ya

yilmazthm21
fatih1980

Sürücü olur raporu için İl sağlığa sevk işlemlerini özel hastaneden yaptırabilirsiniz, yasal olarak bir engel yok önünüzde. Ancak ÖTV istisnasından faydalanmak için Tam teşekküllü devlet hastanesi raporu gerekli.

fatih1980[FONT=sans-serif] [/FONT]

Arkadaşım mesajını yeni gördüm.İlk önce aile hekimine gittim aile hekimi resimli raporla gideceyim bölümlerdeki uzman hekimlere yönlendirdi.Raporla beraber Ümraniye Erdem hastanesine müracat ettim.Danışma uzman hekimlere yönlendirdi.Uzman hekimlerin rapora görüşleri yazıldıktan sonra İl Sağlık Kurulunada sevk yazısı alarak Çemberlitaş deki il sağlık kuruluna veriyorsunuz.Onlar iletişim bilgilerini alarak size kurul gününü bildiriyorlar heyete giriyorsunuz.Orda engel durumunuza göre kodlar veriliyor.

Üst Alt