Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç için raporda hangi ifadeler yazmalı?

Şefika

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben yaklaşık 1 yıl önce ehliyetimi aldım gerekli kodlar yazıldı. ÖTV muafiyetli raporda tam olarak ne yazması gerekıyor yanlışlık olsun istemiyorum rapor başvurusunda bulunucam. Tertibatlı araç kullanması uygundur yeterli oluyor mu bu konuda sadece.

benim raporumda otomatik vites özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi mevcut.

OturanBoğa teşekkür ederim bülent bey. Raporu ne için istiyorsunuz yazın deniyor ya ben orda ötv indirimi ve tertibatli araç kullanması gereklidir yazılmasını istiyorum mu demem gerekiyor yada benim elimde ötv raporum var 2012 de alınmış olan ama onda tertibatli araç kullanabilir yazmadığı için olmuyormuş o yüzden tekrardan çıkartmak gerekiyormuş örnek olarak onu da yanımda götüreyim mi tanım onda açık ve net şekilde yazılı

Şefika

şefika hanım.özel tertibatlı araç kullanması uygundur.tanı kısmı önemli.siz en iyisi bulunduğunuz yerde taşıt kısmına bakan vergi dairesine başvurup raporunuzu gösterin onlar size yardımcı olacaktır mutlaka.

disc55 Ben istanbul avrupa yakasında oturuyorum kendı evıme yakın bi vergi dairesıne gittim ama orası bu konu ile ilgilenmıyoruz bız dedıler. İlgilenen kısım anadolu yakasında ve bana baya uzak bır yer. Telefonla arayıp sormaya calıstım fakat telefonlar düşmüyor bir türlü. Buraya yazma sebebim de belki yeni bu şekılde rapor çıkartan birisi vardır umudu idi.

OturanBoğa '' ÖTV indirimi için sağlık kurulu raporu '' denince tertibatlı araç kullanabilir ibaresinide dahil ederler değil mi ekstra söylememe gerek var mı Bülent bey. Normalde benim ötv raporum var ama tertibat ibaresi olmadığı için kabul edilmedi o.

Şefika

evet evet, yukarıda bağlantısını verdiğim başlıkta yer alan yazı da bunu söylüyor

Benim engelli raporum da da ÖTV ile ilgili isteğim değerlendirilmedi. Daha sonra il sağlık müdürlüğüne itiraz ederek gerekli kodları alarak maliye ye danıştım ve ÖTV indirimli araç aldım. Benim raporda KAS İSKELET SİSTEMİ nde Sol diz protezi mevcut. Sol el 2. parmak amputasyonu. Sol el 3. parmak ROM kısıtlığı. Sol el 3. parmakta deformasyon mevcut. (M 54.2+M 54.5)Bel ağrısı+boyun ağrısı tanımlanıyor.Bel ROM açık.(Servikal MR mevcut.) Sol diz ROM ağrılı. Protez açısından ortopedinin görüşüne katılıyorum. Raporum bu şekilde çıktı ama Ötv isteğim değerlendirilmemesine rağmen itirazla oldu şükür. Buradan tekrar Taner beye çok teşekkür ederim.

Arkadaslar ötv indirim arac almak icin saglık kuruluna basvurdum bugun raporu aldim.
ÖZEL TERTIBATLI ARAC KULLANİR kısmi evet yaziyor. Oran yuzde 60. Bu rapor ötv indirimli arac için yeterlimi.
Maliye yetersiz derse hangi kanuna gore itiraz edecem.

SagliÄ· kurulu raporunda ozel donanimlı arac kullanır kısmı evet. Yaziyor birde hastalik tanisi. Simdi bu rapor otv siz arac almak.ocin yeterlimi

Adana da hangi hastaneden aldınız raporunuzu. Raporunuzun elinize geçme süresi yaklaşık olarak ne kadar sürdü? Bir de engel durumunuz ne? Benimde yenilemem gerekiyormuş ve geçen hafta sormak için şöyle hastaneleri dolaşıp sorum ama çok net bir cevap alamadım. Maddi olarak bile biri para almıyoruz, diğeri 200 tl alıyoruz dedi. Kafam karıştı.

Para almiyorlarsa girr hangi hastenese biz 200 tl odedik. 20 gunde rapor elinde oluyor

Yeterde artar bile, "Özel tertibatlı araç kullanır" yazması yeterli. Birkaç ay önce aldım, ÖTV vs yazmasına gerek yok, hatta yüzde bile önemli değil artık ama ortopedik olması gerekli.

Ortopedik zaten benim sorun. Sol ayakta. 2013 tarihli otomatik vitesli araçlarda H sınıfı sürücü olur yazılı raporu maliye kabul etmedi. Tertibatlı yazacakmış. Otomatik vitese onlar karar verecekmiş. Bir de hastane bu raporlar araç alımında sadece 6 ay geçerli dedi. 6 ay içinde araç almayacaksan boşuna rapor alıp para verme dedi. Sizde de durum böyle mi? Rapor sadece 6 ay mi geçerli? Eski raporum sürekli olmasına rağmen artık böyleymiş.

ya arkadaşlar bende özel tertıbatlı otomatık vıtes arac kullanması gereklıdır rapor var 2012 yılına ait sağ kolum doğuştann sakat
raporum sureklı ehlıyetı değiştım ındırım için yeterlı kodlar var raporlada uyumlu tekrar yenıden saglık rapor almam gerekıyormukı gerekmez dedıler bende almadım şimdı 6 ay gecerlı falan dıolar net bılgısı olan varsa yazabılır mı =?

blade20

Birkaç ay önce 2012 tarihli raporum ile ÖTV indirimli araç aldım. Sürekli idi , hastalığım yazıyordu ve tertibatlı araç kullanır seçeneği işaretli idi. Yani hastane sağlık kuralında süre yok. Ama hatırladığım kadarı ile daha eski raporların formatı değiştiği için uygun değilmiş diye okumuştum bu forumda.

Sürücü sağlık raporu hakkında kısıtlama var mı bilmiyorum. Ama zaten ehliyet için hemen kullanmak lazım.

Benim rapor da 2013 tarihli ve sürekli ama maliye kabul etmediği icin hastaneye sordum onlar da 6 ay geçerli dedi. Sürekli diye birşey yok dedi. Kafam karışık şu anda. Zaten anladığım kadarıyla ehliyet değişmeden kesinlikle vermiyorlar.

Ortada bi bilgi kirliliği var . Sİzin elinizde Engel durumunuzu belirten Devlet hastanesınden alınmıs Rahatsızlıgınızın tanısı acıkca yazılmıs % si yazan SÜREKLİ ibaresi olan bi raporunuz olmalı . AYrıca SÜrücü Sağlık raporu da almalısınız . Orda yine rahatsızlıgınız ve %si yazmakta. Özel tertibat yada otomatik vites araç kullabılır ibaresı yazmalı. SOnra bu raporu il sağlık müdürlüğü onaylamalı. BUrda yazan engel durumunuza göre il sağlık olması gereken tertibat kodlarını yazar ve ehlıetınızı bu sekılde alır yada değiştirirsiniz. Bunlar oldukdan sonra aracınızı rahat ca almalısınız. ÖTV KDV si geri istenenler olmuş . NAsıl olur aklım almadı.

egemmm
Siz tüm bu işlemeri yeni mi yaptınız? ehliyet ve araç için sağlık raporları. Ne kadar sürdü ikisi de?

blade20

raporum vardı zaten sürekli ibareli . Diğerleri 15-20 gun kadar sürdü . 2 sene once yaptım .

merhabalar 82 yaşındaki babaanneme %95 sürekli engelli raporu verildi, ama raporda vergi indirimi evet yazıyor, ÖTV indirimi değerlendirilmedi yazıyor. Acaba bu şartlar altında ötv indirimli araç alabilirmiyiz babannem 82 yaşındaki onun vasisi olarak aracı babamın üzerine alacağız. Şimdiden teşekkürler

Şefika benim raporda tertibatlı araç kullanır yazmıyo durum bildirir raporu yazmışlar vergi dairesinde bii sorun çıkmadı aracı aldık

Son düzenleme:
yaklaşık bir ay olmuştur rapor aldınız mı almadınız mı şayet rapor almadıysanız.
alacağınız engelli sağlık kurulu raporunda (özel tertibatlı veya otomatik vitesli araç kullanması uygundur) yazması lazımdır.
özelikle VEYA yı yazdırın. VE VİRGÜL gibi ibareleri bazı görevli işgüzarlar bahane edip sorun çıkarabiliyorlar. selametle

benim raporda otomatik araç kullanır yada tertibatlı araç kullanır yazmıyo ötv durum bildirir raporudur yazıyo bi sorunla karşılasmadım

Ben engelli ehliyeti almak için hangi hastaneler veriyor yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

Üst Alt