Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç sahibi ile kullanan aynı ilde mi ikamet etmeli?

MRT7

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Benim ÖTV muafiyeti ile bir sorum olacaktı sizlere.

Engelli Aydın’da ikamet ediyor ve engelli aracı alıp süren İzmir’de ikamet ediyor. Araç sürekli İzmir’de.

Bu Forumdan edindiğime bilgilere göre, burda bir usulsüz bir durum var.

Ancak bu kanun 2015 tarihli. Aradan geçen zamanda kanunda bir değişlik oldumu? Yani hastayla ve arabayı sürekli süren ayrı şehirlerde olabilirmi?

Engelli aracını, engellinin ihtiyaçları için değil, engellinin haklarını kendinize kullanmak için aldınız sanırım.. Farklı bir mazeretiniz yoksa kötü niyetli bir insansınız, sizin gibi insanlar yüzünden engelli aracı almakta, bulmakta sıkıntı yaşıyorlar

kertenkelek Yüzde 90 üstü engelli adına alınan araçlarda çoğu refakatçi kendi için kullanıyor bunu bizler yargılayamayız trafik yakalasın cezasını kessin gerekirse hakkını elinden alsın

MRT7

işi bilen bir polise denk giderseniz araç yediemine çekilir, ötv ödetilir ve hakkınızda adli para cezası uygulanır

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben konuyu biraz daha açayım.

Ben ailem ile yurt dışında yaşıyorum. Aydında olan Dedem ve Büyükannem ile İzmirde olan Teyzem ve Eniştem ilgileniyorlar. Dedemlerin yanında bakıcı vardı.

2018 senesinde Eniştem sıfır araba aldı ve biz o arabayı normal şekilde aldı sandık. Ama Ötv den muaf olacak şekilde dedem üzerine almış.
Dedem 2018 sene sonunda vefat etti.

Geçen yaz izin sonunda bir imza muhabbeti çıktı. İzinin son gününde imza attırmaya kalktı. Bizde bilmediğimiz yere imza atmayız dedik, kaç haftadır burdayız dedik ve izinden döndük.

Ben avrupaya döndükten sonra bir avukat ile konuşmaya çalıştım ama buraya gelip yüz yüze konuşmamız lazım dedi.

Sonda duyduk, Eniştem bize 'masraf' oldu diye tazminat davası açacakmış. Masraf ta aldığı arabanın parasının bir bölümünü bizden istiyor.

Kısacası: araba aldı, Ötv indiriminde yararlandı, ve arabanın fiyatının bir bölümünü bizden istiyor.

Ben kendi imkanlarımla İnternetten araştırırken bu sayfayı buldum ve burda epey bilgi edindim. Emin olmak için ilk soruyu sormuştum.
Allah nasip ederse, bir ay sonra İzine geliyoruz. Umarım bu işi çözmek nasip olur. Yoksa iş mahkemeye aksedecek.

MRT7 Konu başlığı ile şu an yazdığınız farklı enişteniz masraf olarak aracı almışsa bile vefatı halinde sizlerinde hissesi olacağını biliyordur indirimli aldığı için şu an sattığı zaman kar edeceği için size pay vermesi gerekir diye düşünüyorum aksi halde mahkemeye verse bile o araçta hissedarların miras hakkı vardır

Üst Alt