Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç tertibat uyumsuz diye ret yedim!?

assabi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Benim Sol elimde ve ayak parmaklarında %40 ortopedik engelli raporum var. İl Sağlık komisyonunda Sol elim için topuz ve sağ sinyal kolu için kısıtlama koyuldu. Ayak için herhangi bir kısıtlama verilmedi. Bende bayiden raporumla ve ehliyetimle araç aldım. Tüm parayı ödedim ve tertibatı taktırdım. Gib ise hastane ve il sağlık komisyonundan raporlarımı istemiş. Raporda benim sağ ayağımla gaz freni kullanamayacağım bunun için Sol ayak için tertibata ihtiyaçım olduğu ifade edilmiş. Gib te araçta yapılan tertibat ve gerekli tertibat uyumsuz diye ret vermiş. İl Sağlık kuruluna gittim orda itiraz süresinin bir ay olduğu bu süreyi aşığım için itiraz hakkımın olmadığını söyleyip beni geri çevirdiler. Elim kolum bağlandı. Çözüm için kimse yardımcı olmuyor. Böyle bir durumla karşılan veya bana bir çözüm yolu sunacak arkadaş varsa çok minnettar olurum.

Hastaneden mi? Benim raporum yeni 4 ay oldu alalı. yeni rapor alma hakkım var mı?

bilgeadam gelir idaresine yazı gönderen sağlık kurulu başkanı ile görüştüm. Ayağımın uzun süreli araç kullanmam için engel teşkil ettiğini söyledi. Bende il sağlık Komisyonuna geri gittim. Onlar hastaneden e imzalı durum bilgisi almam gerektiğini söyledi. Ortopedi doktoruna gittim. E imzalı durum raporu vermeye çalıştı sistem hata verdi. Benim 2023 e kadar geçerli e imzalı raporum varmış. Ehliyet komisyonuda tekrardan engeli ehliyete işlemek için e imzalı durum raporu istiyor ve başka çözüm yok diyorlar. Çıkmaza girdim.

Üst Alt