Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli aracın kiralanması mümkün mü?

ogzckn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Ortopedik engel sebebiyle ÖTV muafiyetli olarak alınan aracın, yine bana ait firmama kiralama yapabilir miyim? (Yine iş için kendim kullanacağım) Bununla ilgili daha önceden sorulan görüş vb. var mı acaba?

ruhsatta aracı kullanacak kişi ya da kişiler bellidir. bu kişiler dışında kullanan tespit edilirse ödemediğiniz ötvyi ödersiniz ayrıca size ve kullanana ayrı ayrı ceza kesilir

@ogzckn,
Şaka gibisiniz... Devlet Engelliye ÖTV muafiyetini neden yapıyor... ..
Ya da, şöyle soralım, Engelli bireyin yıllara sari, Engelli araç alabilme durumu neden çeşitli hangi nedenler ile, zorlaşıyor, zorlaştırılıyor..
..
Şunu görürürüz, Araç mevzusunda, Engelli birey üzerinden maddi kazanç temini.... Ve buna bir kısım Engelli birey, maalesef ki çeşitli nedenler ile buna alet oluyor.
İhtiyaç sahibi engelli kardeşimiz, engellilik durumuna göre alması gereken aracını alamıyor.

Merhabalar, Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Engelli aracı başka birisine kiralamıcam. Kendi şirketimde iş için kullanırken yakıt, kasko vb. giderler için firmama gider yazabilir miyim? Onu soruyorum. Firma da bana ait engelli teşfiği ile kurulmuş bir firma.

Üst Alt