Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli aracın satışına 2,5 yıl var. Aracımı nasıl satabilirim?

muratgul

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba
ÖTV muafiyetli aracımın günü dolmasında 2,5 yıl var, bazı durumlardan dolayı şimdi satmak istiyorum
ÖTV geri ödemesini nasıl yapacağız?
2,5 yıl kadar önce net 80 bin TL ödemiştim araç liste fiyatı 120 bin civarındaydı.
Bugünkü değerinden mi hesaplanacak ötv yoksa aldığım gün ne kadarsa o mu?
Ve satınca tekrar araba alabilir miyim yoksa 2,5 yıl daha mı beklemem gerekecek.
Teşekkürler

En sağlam vergi dairesine sormanı tavsiye ederim
Aracı alacak olan kişiyle beraber vergi dairesine gidiyorsunuz ama sen önceden vergi dairesine ya telefondan ya gidip bizzat sorarsan daha iyi olur net rakamlar onlar sana söyler

Normal günü bittiğinde satış için vergi dairesine gidilmiyor artık , trafik şubeye gidip orada blokeyi kaldırıyorlar ve noterde normal satış yapılıyor.. ben o şekilde satmıştım daha önce
Bugünkü değerinden mi hesaplanacak ötv yoksa aldığım gün ne kadarsa o mu , bunu sorayım ben vergi dairesine

5 yılı dolan aracın normalden istediğin paraya satıyorsun ötv de sorun yok piyasa değeri neyse bu fiyata satabilirsin

forumda sorularınızın cevabı mevcut biraz araştırın lütfen.. yine de yazayım, ödeyeceğiniz ötv değişebiliyor ama aracın mevcut fiyatı üzerinden hesaplanmıyor siz veya bi yakınınız vergi dairesini arayarak veya giderek ne kadar ötv olduğunu öğrenebilir.. satış içinde aracı alan kişiyle beraber vergi dairesine gidiyorsunuz işlemler alan kişi üzerinden yürüyor.. satış için de noterden şerh kaldırıp devredebiliyorsunuz..

xxxx yılında aldığınız liste fiyatının ÖTV ve KDV si neyse onu ödersin
5 yılın dolması sonrası tekrar ötv siz arac alabilirsiniz

engelliden engelliyede satabilirsiniz bu daha karlı olur

Aracı ilk aldığınızdaki fatura değeri üzerinden çıkan ötv yi ödedikten sonra noterde satışını yaparsınız. Yalnız aracın fatura değeri şuan ki ötv dilimlerinden hangisine giriyor bakmak lazım hoş şuan fiyatlar yüksek olduğundan ilk aldığınızdaki dilimden farkının olacağını sanmıyorum.

forumda sorularınızın cevabı mevcut biraz araştırın lütfen.. yine de yazayım, ödeyeceğiniz ötv değişebiliyor ama aracın mevcut fiyatı üzerinden hesaplanmıyor siz veya bi yakınınız vergi dairesini arayarak veya giderek ne kadar ötv olduğunu öğrenebilir.. satış içinde aracı alan kişiyle beraber vergi dairesine gidiyorsunuz işlemler alan kişi üzerinden yürüyor.. satış için de noterden şerh kaldırıp devredebiliyorsunuz..

Çukurova vergi dairesine sordum, 1 gün dahi kalsa ötv'nin tamamını ödersiniz dedi. kalan gün yada kalan ötv diye bir şey yokmuş.

Üst Alt