Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV teşvikinden önce mi yoksa sonra mı araç almalıyım?

Onrfidan16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar biz bi araç almak istiyoruz rapor %100 Mesela toyota yaris 102 bin tl iken daha ötv teşviki yokken arac raporla 67 bin tl civarına geliyordu şuan 75 76 civarı birde honda eco paket civic sordum bi kac yere arac fiyatı 142 bin tl bazıları 97 bazıları 105 , 101 fiyat veriyor neden böyle ? Ötv teşviki varkenmi almak daha karlı yoksa ötv teşvikinden sonramı ötv teşviki yokken bi arkadas 140 bin lik aracı 84.500 e almıs nasıl oluyor bu ?

Onrfidan16
ÖTV muafiyeti ile alacağınız aracın fiyatını ötv teşviği etkilemez. Siz oran ne olursa olsun sıfır ötv ile alıyorsunuz zaten.
O farkler sonradan araç fiyatına gelen zamlardan kaynaklıdır.

Yok hayır zam falan yok mesrla fiyat soruyorum arac 142 bin yüZde kac ötv düşüyo diyorum 35 diyor normalde 50 değilmi

Normalde 50, ama zaten 142000 tl fiyatta %15 düşmüş hali şuanki fiyatlar o yüzden ötv%1.35 düşüyorlar araçlara zam gelmedikten sonra senin şimdi veya sonra almanda çok bi fark olmaz sanırım

Onrfidan16
Yukarıda da söyledim, şu anda devletin genel bir ÖTV teşviği mevcut. Normalde %50 olan ÖTV oranı teşvik sonrası %35 olmaktadır. Bu ara indirimin size az gelmesinin sebebi budur.
Tekrar söylüyorum, bu durum aracın size gelişini hiç bir şekilde etkilemez. Siz zaten ÖTV nin tamamından muafsınız, ÖTV oranlarındaki değişiklikler sizi neden ilgilendirsin ?

Üst Alt