Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'de hurda teşviki ile engelli indirimi arasında anlamlı bir fark neden yok?

penen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2-3 gündür araçlarda vergi indirim raporuyla alınabilecek araçları araştırdım bana hiç de avantajlı gelmedi mesela şöyle bir örnek vereyim fiat egea sedan otomatik anahtar teslim fiyatı hurda teşfikli vatandşa satış fiyatı şu an 77.900 biz bu arabayı alsak sonuçta otomatik vites olacak yani 70 falan gelir diyo niye bunun neresinde ötv siz indirim dedim o fiyat hurda teşviki fiyat sizi kapsamaz diyo yani anlayaçağım bana hiç engelli için bi avantajlı bir tarafı görmedim birde fıat internet sitesinde engelliler için araba seçim sayfası yapmış özür durumuna göre secim yapıyorsunuz size arabayı özel donanımlı olarak sunuyor orda en ucuz araba 81.000 tl çıkıyor yani benim istediğim otomatik vites normal vatandaş olarak 77.900 almak daha mantıklı nerede burda engelliye hizmet isteyenler link veriyorum inceleyip bakabilir yada bu konuda tecrübe sahibi arkadaşların yorumunu bekliyorum.....
https://engelsizhareket.fiat.com.tr/

Sen nasıl hesaplama yaptın bilmiyorum ama çok yanlış bir yol izlemişsin
şöyle düz mantık ve basit hesapla örnek vereyim;
100 Bin TL'lik aracı yaklaşık 55 Bin TL'ye alabiliyorsun ve ayrıca MTV'de ödemiyorsun ( Motorlu Taşıtlar Vergisi ) ve birde Belediyelere ait otoparklardan ücretsiz faydalanabiliyorsun, ha bu avantajlar nasıl cazip gelmiyorsa normal bir araç al bin gez.

başka bir marka araç honda jazz 123bin tl ahahtar teslim fiyatı olan araçı 91 bin tl indirimli gelir dedi
ama fiyat internet sitesindeki mantığı anlamış değilim bi incelersen sevinirim vermiş olduğun cvp için teşekkür ederim

https://engelsizhareket.fiat.com.tr/

Yanlış hesap

merhaba 100.000 tl lik aracı 55.000 tl alabiliyorsunuz demişsiniz.ancak bu yanlış bir bilgi şu anda ötv oranları 100.000 tl arac için %35 basit bir hesaplama 100.000 tl aracın anahtar teslım fiyatı 100.000 /1.35 = 74.000 tl oluyor

aynen öyle birde üzerine kdv ekleniyor ötv nin yükselmesi yada düşmesi bize bir avantaj sağlar mı peki

penen

Yazınızdan hiç bir şey anlamadım. Hangi otomatik vitesi 78.000 TL ye alıyorsunuz? Hangi araç ÖTV'siz 81.000 TL geliyor?

Kavramlar kafanızda çok karışmış.

Engelli özel tertibatlı aracını ÖTV'siz alır. KDV aracın ÖTV'li fiyatı üzerinden ödendiği için dolayısıyla ödeyeceği KDV'de dolaylı yoldan düşer. Ayrıca yıllık ödenen MTV'yi ödemez.

Engelli park yerlerinden engelli park kartı alarak faydalanır.

Vergi teşviki konusu, bu ayın sonunda bitecek. Dilimlerine göre %45 ve %50 oranında alınan ÖTV teşvik kapsamında 15 puan düşürüldü ve %30 ile %35 oranında alınıyor. Ama bu vergisiz satış fiyatı 120.000 TL altında olan araçlar için geçerli. Ama seçtiğiniz aracın vergisiz satış fiyatı örneğin 125.000 TL olursa o zaman %60 ÖTV uygulanıyor.

Hurda teşviki de dilimlere göre değişiyor. Ama engelliler ÖTV'siz araç aldığı için zaten hurda teşviki onları etkilemiyor. (Son düzenleme ile 15.000 TL ye kadar hurda araç teşviki verilebiliyor.)

Kdv ötv den sonra ekleniyor örnek 100.000 tl aracın ham fiyatı %35 ötv ile 135.000 tl oluyor %18 kdv 24.300 tl nihayet anahtar teslim fiyatı 159.300 tl oluyor engellilere ötv siz ise 118.000 tl ye geliyor
ötv oranı ne kadar yüksek olursa bizim için indirim o kadar iyi olur

bpolat66

Bakın her başlıkta bunu söylemek zorunda kalıyorum. Engelliler için araba almak bir kazanç/yatırım değildir. Bu bakış açısından kurtulamazsak Devlet bu konuda daha çok kısıtlamaya gider.

Bunu geçtim, 2.0 hacimli yüksek ÖTV oranları araç alayım, benim için çok iyi derken, bu sefer satmak istediğinizde o aracı satamazsınız. Hadi sattınız diyelim 2. el de değer kaybı fazla olacağı için sizin "iyi" dediğiniz durum bir anda anlamını yitirir.

Ayrıca yüksek hacimli araçların bakım maliyetleri daha fazladır.

Önemli olan sizin ihtiyacınızı karşılayacak bir araç almanız ve 5 yıl kullanmanızdır. Zaten en düşük vergi dilimdeki aracı alsanız bile (şuan için %30 ÖTV), KDV avantajı ile yaklaşık %36'lik bir vergi avantajınız olur ki, bu bile ciddi bir orandır.

StratoS
dostum sana bır sorum var hıc bır sekılde hurda ındırımınden yararlanamıyormuyuz..avatajı var mı bıze?

ugir

Hurda indirimi demek, ÖTV indirimi demektir. Siz ÖTV ödemiyorsunuz ki, indirim alasınız...

StratoS

[SIZE=2][FONT=arial]evet ozaman bıze verılen fıyatlar hurda ındırımlı fıyatlarmı? arada 8 bın tl oynuyor %50 ıle cunkı Tavsiye Edilen Liste Fiyatı 230.260 TL Tavsiye Edilen Nakit İndirimli Satış Fiyatı 207.519 TL Tavsiye Edilen Nakit ve Hurda İndirimli Satış Fiyatı 195.519 TL[/FONT][/SIZE]

ugir

Abi, kafanı çok karıştırıyorsun. Daha öce bunları konuşmuştuk. Hurda indirimi seçilen araca ve vergi dilimine göre değişiyor. Şuan en fazla 15.000 TL diye biliyorum. Yani satış fiyatından 15.000 TL düşüyor ve öyle araç alınıyor.

Sense ÖTV'siz araç alıyorsun. Sen anahtar teslim fiyatına bakıp, ÖTV'siz hesaplayacaksın ve o senin ödeyeceğin rakam olacak.

Bakacağın kalem: Tavsiye Edilen Nakit İndirimli Satış Fiyatı 207.519 TL

Tamam kafa net şimdi eyvallah

@StratoS

tuscon da takas ındırımı varmıs 5000 TL .

ugir
Aracını 10 bin lira öldürür, 5 binine takas indirimi derler, ordan bile 5 bin kazanırlar onlar.
Kanmayın öyle şeylere, cebinden verecek hali yok.
Hiç hiç hiç bir bayi hiç bir aracı, üzerine kuyruklu bir kâr koyup satacağı fiyatın üzerinde almaz.

Abi selam tabi bayilere takas verilmez 5 ile 10 bin arasında değer kaybı olur.misal Hyundai 70.000 verdi arabam.kom 73500 vavacars 72500 bunların en düşük yüzde 10 koyup satmaları gerekirse kar etmek için rakamlar komik kalıyor

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt