Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den muaf araç aldım. MTV ödeyecek miyim?

ozzan_35

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar slm, ben 0 araç aldım ötv indirimi ile bu araca mtv ( motorlu taşıtlar vergisi ) ödiyecekmiyim..

ötv indirimli özürlü plakalı araclar mtv den muaftır

teşekkür ederim fakat ben bu işlemi arabayı alırken yapacaklar zannettim ( opel egem ) ozaman kendim gidip sildirmem lazım yani.

Evet, kendiniz gidip geçmiş borçları sildirmeli ve bundan sonra mtv tahakkuk ettirilmemesi için başvurmalısınız.

ötv muafiyeti ile alınan araçlar için 3 sene mtv ödenmiyor diye biliyorum doğru mu acaba?

hayır satana kadar ödemezsiniz şayet 5 yılı doldurmadan satarsanız öt ve mtv sizden tahsil edilir .3 yıl muayene için geçerli sıfır araç aldığınızda 3 yıl sonra ilk muayene sonra 2 yılda bir ve muayene ücretini ödersiniz

Muafiyeti işlemeleri için götürmemiz gereken herhangi bir belge(sağlık raporu gibi) var mı ? Bunu işletmek için bir süre var mı ?Ben aracımı alalı 4 ay oldu.geç kaldımmı...

ozzan_35;

Merhaba, öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binersiniz inşallah. Ben de araç alma niyetindeyim. Acaba aldığınız aracın modelini ve ne kadardan ne kadara fiyat indirimi olduğunu yazabilir misiniz?

slm,
opel astra 1.3 dizel triptonic vites aldım, 39.600 fiyatı aracın ötv düşünce 28250 ye geldi.

MTV den muaf olabilmeniz için vergi dairesinden size bir muafiyet belgesi verecekler onu dolduracaksınız,raporunuzun fotokopisini ve ruhsatınızın trafikten onaylı fotokopisini vergi dairesine teslim edeceksiniz.ben 1 ay önce jetta aldım ve bu işlemleri yaptırdım

Ozzan;
ÖTV hesaplanırken hangi formülle hesapladılar ?

Millet kafasına göre hesaplama yapıyo;

- toplam satış bedeli üzerinden önce KDV hesaplıyo ardından ÖTV hesaplıyo, ÖTV miktarını toplam bedel üzerinden düşüp KDV tutarını ekliyo ve bi fiyat veriyo.
- toplam bedel üzerinden ÖTV hesaplanıyo çıkan ÖTV tutarı üzerinden KDV hesaplanıyo ve yine önce ÖTV toplam bedelden çıkarılıp ÖTV üzerinden hesaplanan KDV fiyata ekleniyo.

Bu işlemlerin hangisi doğru bilen birisi açıklarsa çok makbule geçer !

sağlık kurulundan mtv muaf raporu alınıyor.aslında ötv indirim raporunu verırken bunuda vermeleri gerek.raporu ne için istediğimizi soruyorlar çünki.aynı olay bizimde başımıza geldi.önce ötv için rapor almışız.sonra vergi borcu çıkınca mtv raporuda aldık.vergi dairesine götürdük.
yeni araç alacaklar mutlaka rapor alırken hatırlatınki ötv ve mtv den muaftır diye tek rapor versinler.sizde bizler gibi uğraşmayın.

Üst Alt