Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanarak alacağım arabayı başkası kullanabilir mi?

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar
ben %65 engel derecesi ve otomatik araç alabilir yazıyor,yani ötv den yararlanabiliyorum, kendi üstüme alacağım arabayı başkası kullanabilirmi?

peki ben ağır engelli olsam amcam kullanabilirmi ?

%90 ve altındaki engellilerde araç başkası tarafından kullanılamaz.

Nasıl oluyor bu iş anlamadım ?
Benim amcam alacağım arabayı kullanabilir mi kullanamaz mı

1- Kendinizin kullanacağı bir aracı ÖTV muafiyeti ile alacaksanız "özel tertibatlı" olması şartı var. Tertibat yoksa muafiyet yok...

2- Özel tertibatı olan bir aracı trafik yönetmeliğine göre sahibinden başkası kullanamaz ayrıca vergi muafiyeti ile alınan aracıda başkasına kullandırmayacağınıza dair gümrük müdürlüğüne (gümrük vergisi muafiyetinde) yahut vergi dairesine (Ötv muafiyetinde) taahhüt verirsiniz... Bu sebeplerle Tertibatlı aracın ruhsatında da "sahibinden başkası kullanamaz" ibaresi bulunur...

Umarım anlaşılmıştır...

SiyahPelerinliAdam araba bilginize hayranım sitede pek çok arkadaşı bilgilendirdiğiniz için de size sonsuz minet ve şükranlarımı sunarım.............................

İYİKİ VARSINIZ

arkadaslar yüzde 90 nın ustundeki raporla alınan aracı zaten kendisi kullanamaz ve 3 derece yakınları kullanır ve aracında ozurlu kişinin inip binmesi icin aparatın olması sartı ile otv muhafiyeti ile alabilir diye biliyorum yanlış san beni duzeltsin arkadaslar

%90 ve üzeri özrü bulunanların adına ötv muafiyetinden yararlanılıp araç alınabilir. Araçta herhangi bir tertibat olma zorunluluğu yoktur. Aracı engellinin 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir. Yada bir şöfor vekil tayin edip yalnızca o şöför kullanabilir.

aracı ben kullanmak ıstemıoyorum pekı rapor ıcın basvuruda dılekceyı nasıl yazmalıyım hastaneye onu bılemıyorum ben daha once evde bakım ıcın rapor aldım var oranı %92 fakat arac ıcın nasıl basvurucam

.....................................Hastanesi Baştabipliğine
.......Hastalığımdan dolayı engellilere tanınan bir hak olan ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanmak için engelli aracı almak için tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesi hususunu;
Bilgilerinize arz ederim.

ADI SOYADI

A D R E S :

Eğer elinizde 2 yıl içinde alınmış %90'ın üzerinde ve süreklidir yazan raporunuz var ise. Doğrudan aracı alacağınız firmaya raporla başvurunuz. Başka bir belgeye ihtiyacınız yok. Aracı 3. dereceye kadar akrabalarının dışında özel bir şoför kullanacaksa aracı sadece o şoför kullanabilir. Onun içinde noterden vekaletname vermeniz gerekir.

arkadaşlar bu konuda yasal düzenleme hazırlanıyor %90 altı engeli olanlarında 1 derece yakınları araçları kullanabilecek. Özürlüler idaresi başkanıyla bir tv kanalında bizzat canlı yayına katılarak görüştüm bu konuyu az zaman kaldı bekleyin.

UZAKLAR;

kardeşim bu bahsettiğin gerçekleşti mi? mesajı yazdığından beri yaklaşık 9 ay geçmiş

Arkadaşlar 0 araç alırken bunlara Dikkat ediniz ..!!!!!

Eski Raporunuz varsa (süreklidir ibareside yer alıyorsa) Boş yere Sakın Yeni rapor çıkarmayın paranızı çöpe atmayın Ben boş yere hastaneye para verdim.20 gün sonra hazır olur dediler. ve 2007 yılındaki sürekli raporu gittim notere onaylattım elimdeki Tıp Fakültesinden aldığım eski süreklidir.raporuyla aracı aldım.!!!kesinlikle
hiç bir sorun çıkmaz raporunuzla direk araç alacağınız bayiye gidin...

Not : Hastanedeki Görevlilere Kesinlikle Sormayın onlar hiç bir şey bilmiyorlar.sadece yeni rapor çıkaracan derler nede olsa döner sermayeye gidiyor paralar... Ve son olarak Aracı aldıktan sonra noter tasdikli raporla beraber vergi dairesine gidin aracın özürlü olduğuna dair tescilini yapın araç satan bayiler vergi dairesine bunu belirtmiyor yoksa
2 de birde eve vergi borcundan ödeme ihdarnamesi gelir gelir durur.ama gidip vergi dairesine müracat ederseniz vergi borcunuda silerler.başıma geldiği için yazıyorum :)

Allah Kolaylık versin

Üst Alt