Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanmak için yeni rapor çıkardım, oran düştü. Emekli maaşım kesilir mi?

KIRAT35

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
ötv den yararlanmak için yeni rapor çıkardım oran düştü . benim rahatsızlığım polıo sekelı 2 cm kısalık var hasta ayağım ince cihaz kullanıyorum. ayağımda şekil bozukluğu var . hareket ettiremiyorum birde sağlam ayağımda minüsküs ve kireçleme olduğu için baston kullanıyorum
hastaneye müracaat ettim doktorları dolaştım . ve hiç bir doktor bakmadı incelemedi bile imza atıp gönderdiler .10 gün sonra heyete gireceksin diye tarih verdiler . ama ne heyeti direk kimliğimi alıp bakmadan 15 gün sonra gel dediler . ve bugün gittim raporumu aldım . %20 ben yaklaşık 11 yıl önce erken emekli oldum. (vergi indirimim var) şimdi bu oran yüzünden emekli maaşım iptal olur mu. eğer iptal olur ise nereye müracaat etmeliyim teşekkürler

KIRAT35

Eyvah eyvah! Keşke hiç bulaşmasaydınız. DÜşük oranlı raporu sgk fark edip kontrol muayenesine çağırır muhtemelen. Böyle olur de alınacak rapordaki oran düşük olursa, o ay itibarı ile emekli maaşı durdurulur.

hak ettiğimiz hakların birer birer elimizden alınması çok üzücü maalesef çok geçmiş olsun benimde almam gerekiyordu maalesef bu sebepten almak istemiyorum

moralım bozuldu ama yapacagım bır sey yok artık sısteme ıslendı. en azından surecı ogrendım . su an halen heyete davet yok fakat geldıgı takdırde gıdecegım oran dusuk olursa sgk ıtıraz edecegım cevabı bekleyıp eger ret gelırse. mahkemeye verecegım . 2000 de yuzde 50 raporum var . bu raporla vergı ındırımım geldı onaylandı 2008 de emeklı oldum 2008 den ıtıraben kontrole cagrılmadım . su ankı ozurluluk tablosuna baktıgımda dusmus halı bıle %42 alıyorum ( uzun yurume cihazı , kısalık, ayakta şekil bozukluğu ve baston var ) ama doktorlar bakmıyor bıle sorun burada zaten . Allah buyuk ben gereken ne ise onu yapacagım. uğraşacagım gıbı gelııyor . bu forumda onceden yazılanları okusaydım . kesınlıkle muracat etmezdım. 1 seneye kadar davet beklıyorum sgk dan . surecı burada paylasırım. azda bır umut belkı gormezler .

nasıp normal emeklılıgede 5,5 yıl var bakalım nasıl olacak . umarım lehıme olur. dıger arkadaslara örnek olsun. ( tek dayanagım verılen hak gerı alınamaz durumu)

not: 2000 de aldıgım raporda polıe sekelı yuzde 50 yazıyor. ve bu rapor ankaraya gıdıyor vergi indirimi yuzde 40 ıle gerı donuyor hak kazandınız. 3. dereceden yararlanırsınız yazıyor. şişirilmiş bir raporda değil. mahkemede 2000 yılındakı ozur oranlarına gore degerlendırmesını ısteyecegız. umarım kabul gorur. zaman herşeyin ilacı . şimdiden iyi bir sgk avukatı bulmak gerek. yapıcı bu konuda tecrube sahıbı arkadaslarında mesalarını beklıyorum. tesk.

**ayrıca evımızın yakınında aynı benım durumumdakı bır abım var oda 2011 yılında ötv için rapor almıs yuzde 30 cıkmıs . sonra 2 hafra sonra baska bır hasatneye gıdıyor yuzde 40 vermısler. hemde emeklı kendısı . bana dedıgı . bana kontrol gelmedı sanada hıc gelmez ama bu forumdakı maduriyetleri görünce umudum gitgide azalıyor :(

Son düzenleme:
mutlaka paylaşın hocam bu konu çok çok kritik

Üst Alt