Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanmak istemiyorum. 1600 cc üzeri araç alabilir miyim?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
ben 1600 üstü motur arac almak istiyurum ötv ve mtvde yaralanmak istemiyurum raporum olduğu halde ve engeli palakasınıda taktırmak istemiyurum ama engeliyım alacağım araç 2000 motur ve otomatik vites sadece gaz ve fren tertibatını yaptıracam kendime göre yani elle ve sormak istediğim şey trafiğe böyle çıkarsam bir sorun teşkil edermi benim için

istediğin aracı alırsın ister sıfır istersen 2. el parayı veren düdüğü çalar onda bir sorun yok indirimden yararlanmak istemiyorsan.
özel tertibat yapılacaksa mecburen o özel tertibatı araca işletmek zorundasın yoksa polis veya jandarma yakalarsa yetersiz ehliyetten aracı bağlar.

bana sorarsan 2. el veya ne alırsan al ama mtv sinden yararlan çünkü 2000 motor ların senelik mtv si yüksek o parayla aracı kasko yaptırırsın.
birde senin anlattığına göre mecburen h sınıfı ehlitenin olması lazım o tertibatlı birisi mecburen h sınıfı ehliyeti olması lazım.

benim e sınıfı ehliyetim var zaten h sınıfı ehliyetle uğraşmak istemiyurum

yukarıda anlatığım gibi engeliyim ama tek kanedyenle yürüyebiliyurum o yüzden engeli plakasını taktırmak istemiyurum ve kendi işimi kendimyapabilirim şu anda bile tertibatsız araç kulanıyurum rahat bir şekilde

yaşar arkadaşım hastalığım yüksekten düşme sonucu L1 ama bayağı iyileşme kaydetim ve tek kanedyenle yürüyurum

dediğim gibi kardeş tertibat takılacaksa olmaz çünkü araca işletmek zorundasın bunlar oluncada zaten diğer dediklerim devreye giriyor yani farz edelimki bir kaza yaptın ve kaza tutanağında polis yetersiz ehliyetten seni suçlu bulur her şey üstüne kalır. ama genede başka bir şey varsa diğer arkadaşlarda yazsın ama tertibatsız kullanamıyorsan o e sınıfı ehliyet bir şeye yaramaz benimde e ehliyetim vardı ama şu anda h sınıfı var omurilik felçliyim o dediğin tertibatda var aracaımda.

ya tertibat takmasam dediğim gibi şşu an tertibatsız araba kulanabiliyurum yine bir sorun olurmu benim için yaşar kardeş

Aparatını muayneden geçirebildikten sonra hiçbir sorun yaşamazsın, plaka ötv ve mtv muafiyeti için gerekli

ben plaka ötv mtv istemiyurum yani indirimden yararlanmak istemiyurum aparatolabilir sadece aparatları tek takmak istiyurum

Al arabanı taktır tertibatını kullan kimse senin arabanın içinde ne var diye merak etmez korkma yeter ki sorunsuz kullanabiliyor ol

2000cc moturlu araçlarda mtv indirim hakı

arkadaşlar bazı arkadaşlar diyurlarki 2000ccmoturlu araçlarda sadece mtv indirimi tek var öyle bir şey varmı yokmu bunu öğrenmek istiyurum lütfen gerçeğini ve bu konu hakında net fikri olan yazsın şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekür ederim

MTV istisnasını düzenleyen 21 seri no'Lu tebliğde motor hacmine dair hiç bir sınırlama bulunmamaktadır:

1 - Sakatlık Dereceleri % 90 ve Daha Fazla Olan Malûl ve Engellilere Ait Taşıtlarda İstisna Uygulaması
Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin bu durumlarını tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu ile ilgili vergi dairelerine belgelendirmeleri halinde, sözkonusu malûl ve engellilerin kendi adlarına kayıt ve tescil edilmiş olan taşıtları, motorlu taşıtlar vergisine tabi tutulmayacaktır. Bu istisnadan yararlanmak için, sözkonusu malûl ve engellilere ait taşıtın özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş olması şartı aranmayacaktır.
2 - Diğer Malûl ve Engellilere Ait Taşıtlarda İstisna Uygulaması
Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten “Motorlu Araç Tescil Belgesi”nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile “Araçlar İçin Teknik Belge” ve “Proje Raporu”nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.
3 - Malûl ve Engelliler İstisnası İle İlgili Bildirim
Malûl ve engelliler istisnasından yararlanacak olan malûl ve engelliler tarafından; genel tebliğ ekinde örneği bulunan (EK:1) “Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu” düzenlenerek (Bildirim Formu’nun internetteki www.gelirler.gov.tr adresinde bulunan örneğinin düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır.) istisnadan yararlanmak için gerekli olan diğer belgeler ile birlikte ilgili vergi dairesine verilecektir.
Kaynak

Buna göre engelli tescili yapıldıktan sonra motor hacmi ne olursa olsun mtv ödenmeyecek anlamına mı geliyor?o zaman engelli plakası olacak anladığım kadarı ile

H sınıfı ehliyet olan herkez amblemli plaka takmak zorunda kurtuluşu yok.hem kontrolde gerekli donanım ve tertibat (ehliyet üzerinde yazan yada yazmasa bile soruyorlar engelin ne diye )tertibatında olacak yok ben takmam dersende ceremesine katlanırsın.gerekli teknik donanıma uygun araç değil diye bağlarlarsada sızlanmayacaksın.

OturanBoğa;

Doğru anladıysam 1600 cc sınırı kalktı mı yani ?

Üst Alt