Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'si ödenerek satılan aracın MTV'sini kim ödemeli?

Konular
20
Reaksiyonlar
10
Merhaba,
Nisan ayında ÖTV'si alıcı tarafından ödenerek satışı yapılan araca ait MTV alıcının adına çıkıyor. Fakat, alıcı ÖTV yi satıcının ödemesi gerektiğini iddaa ediyor. Bu konu hakkında deneyim yaşayan yada bilgisi olan var mı?

Normal şartlarda MTV borcu olan aracın satışı gerçekleştirilmez. Yani satıcının araç üzerindeki tüm borçları ödemesinden sonra satış yapılabilir. Fakat MTV muafiyetli bir aracın MTV taksiti otomatik olarak sistemden düşüldüğünden sadece satıştan sonraki dönem için MTV tahakkuku söz konusu olabilir.

daimon

Araç Nisan ayında satıldığı için MTV alıcı üzerine hem İlk 6 ay hem de 2. 6 ay için çıkıyor ve alıcı ilk 6 ayın borcunun satıcıya ait olduğunu söylüyor. Böyle bir durumda mahkemelik olunursa, satıcının haksız çıkması durumu söz konusu mudur?

sorun vergi dairesinde çözülebilir. Satış öncesi döneme ait 2022 1. dönem taksitinin muafiyet kapsamında olması lazım. 2. takist zaten alıcı tarafından ödenir.

geçen hafta 30 martta satış yaptım, ötv'yi ödedik ve satışı yaptık.. hiçbir borç görünmüyor sistemde, acaba vergidaresinde silinmedi desek bu seferde satış olmaz en iyisi verg dairesine başvurup sildirmek..

Burada izlenmesi gereken yok en mantıklı yol ilk 6. aylık mtv yi araç sahibi ikinci 6. aylık mtv yi de alıcı ödemeli(verği dairesi iptal etmediği taktirde) zaten normal şartlarda ikinci el araç dahi alsanız da satsanızda ilk 6 aylık mtv satıcıya aittir yani ocak ayı sonuna kadar ödemesi gerekli aksi durumda gecikmeye girer onun için siz ikinci el olarak satıyorsunuz ikinci el piyasası bu şekilde işliyor(ama baştan anlaştıysanız alıcı öder şeklinde ve aranızda sözleşme varsa alıcı öder aksi durumda borç satıcınındır. bence hiç boşa ugraşarak canınızı sıkmayın ve vakit kaybetmeyin ödeyin derim(benim de başıma geldi biradere satmıştım 5. yılı dolduktan sonra ödedim hiç uğraşmadım açıkçası)

ben satarken mtv çıkıyormu yok o zaman benim sorunum değil yeni araba alınca çıkmayacakmı çıkıyor o yüzden satıcının sorunu değil kafa karıştırmanın anlamı yok bana göre

Bu araç 5 yılı dolmadan satıldığı için 2022 yılına ait 2 taksitte MTV borcu olarak çıkartılmış anlaşılan. Bu durumda satıcının 1. Taksiti ödemesi gerekir.

Üst Alt