Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aldığım araç için MTV borcu çıkartıldı! Ne yapmalıyım?

hasko

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar ben 2018 fıat egea HB torq benzılı araç aldım.tertıbatsız otomotık %52 bedensel engellıyım. OTV muhafıyetı yapıldı bızler her turlu yıllık vergilerden muaf deyılmıyız. motorlu taşıtlar vergısı olarak adıma 1655,05 tl yıllık vergı geldı böyle bir vergı verıyormuyuz .muhafıyettımız olması lazımdeyılmıdır. bılen ve %90 altında bedensel engellı olupta sol bacak protez olan arkadaşlar ve tertıbatsız otomotık aracı olan yıllık vergısı varmıdır rıca etsem bana yazabılrmı

Arkadaşlar. Fıat egea hb veya sedan benzınlı 1.6 otomotık araba alan arkadaşımız varmıdır.benzın çok sarfedıyormu o otomobıl motoru açılana kadar fazla benzın sarfıyatı oluyormuş doğrumudur.bılgılı olan fıat egeası olanlara duyurulur ıyı bayramlar

ARABASI OLAN ARKADAŞLARA DUYURU ARABA MUHAYNESI BIZENGELLILERE UCRETSIZMIDIR MUHAFIYET VARMIDIR

hasko
araç aldığınızda ilgili vergi dairesine engellilik durumuna dair bildirim yapılmadığı için bu vergi otomatik olarak tahakkuk ediyor. vergi dairesine gidip bildirim verirseniz sorun çözülür.

hasko

Sol ayak/bacak için otomatik vites hem ÖTV hem de MTV açısından tertibat kabul ediliyor. Ancak Sol ayak/bacak dışında engeliniz varsa ve otomatik vites dışında araçta tertibat yoksa, ÖTV birimi tertibat kabul ediyor ancak MTV birimi etmiyor. Bu yüzden MTV borcu çıkartıyorlar bizlere.

Ben şimdi mahkemeliğim. Sonuç alınca paylaşacağım.

Üst Alt