Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aldığım araç için MTV borcu çıktı..?

ikiz_34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
OturanBoğa merhaba, ben 1 hafta oldu aracımı alalı, vergi dairesinden kontrol edince 2 taksit mtv borcum çıktı, ek mtv bu arada. normalde muafız diye bildiğim için silinmesini talep ettim internetten, 2 taksit olan borcumun birini silmişler. Heralde yılın 2. Yarısı araç tescil oldu diye teke düşürdüler borcu. Ek mtv yi muaf olanlar da ödemek zorunda mı yoksa eksik işlem mi yapıldı. Bilginiz varsa cevap yazabilir misiniz

28 temmuz da yayımlanan ek mtv tebliğinin 2. maddesinin 4. eki

*197 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yer alan istisnalar, ek motorlu taşıtlar vergisi için de uygulanır. *

şeklinde.

benim burdan anladığım engelli mtv istisnasından yararlananlar dahil değil bu ek vergiye, sizler de bakarsanız sevinirim

Borcun iptal edilmesi için dilekçe yazmanız yeterli. Sanırım gib sitesinde online bir başvuru da vardı

daha yeni almışsınız, memurlar henüz işlememiş olabilir. Benim de öyle olmuştu.

1 2 ay sonra tekrar kontrol edin, eğer silinmemişse vergi dairesinde 1 dk da halloluyor. zaten plakanızdan engelli aracı olduğu belli evrak vs. istemiyorlar.

Merhaba hocam..6 yılı dolduran engelli aracımı satmadan yeni bir araç almak istiyorum .ilk aracın üstündeki MTV muafiyetini nasıl kaldirabilirim.iminci araç alınınca otomatikman kalkıyor mu yoksa..ruhsatında da işlem gerekir mi? ..teşekürler şimdiden..

Velevki

Yeni aracını alında eski aracına mtv ödemek yeni aracının MTV den muaf olması için dilekçe vermen yeterlidir.

2024 Ekim ayında ötv muafiyeti ile aldığımız araca 2024 kasım, 2025 ocak ve 2025 temmuz mtv borçları çıkıyor.
2024 kasım için çıkan borcun gecikme faizi de gözüküyor.
Ne yapmam lazım?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt