Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aldığım araç pert oldu. Engelli çocuğum adına ÖTV'siz araba alabilir miyim?

kiraman

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
iyi günler.
2016 yılında ortopedik engelli olduğum için ötv siz arac aldım. 24 Haziran 2018 kaza yaptım. aracım pert oldu.
Bildiğim kadarıyla yeni arac almam için 5 yıllık surenın dolması gereklı.Ben aracı kendi adıma almıstım.Kazaya yaptıgım karsı taraf %100 kusurlu. Bana diyor ki biz aracı satın alalım.bana bedelini ödeyecekler.

Benim sorum şu;
Benim çocuğumun agır engelli %90 raporu var. Şimdi ben onun adına ötv siz yeni bir araç alabilir miyim?
pert olan aracım kendi adıma kayıtlı idi.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Sağlıklı günler.

Aracınız pert olduğu için yeniden ötvsiz araç alma hakkınız VAR. Aracın parasını alın, gidin yeni araç alın. Kaskolar ya da sigortalar aracın ötv indirimsiz parasını öder. Ona da dikkat edin.

Oğlunuz adına da bir araç alın.

Aracınız kullanılamaz duruma geldiyse. 5 yıl beklemeden yeni araç alma hakkınız var.

Ben de kaza yatım. Sigorta şirketi ötv siz ödeme yapıyor.Kabul etmedim. Ne yapmam lazım?

Her pert hurda değil haberiniz olsun, trafikten çekme belgeli pert olması gerekiyor.
Yoksa ötv yi ödemek zorunda kalbilirsiniz.

Sigorta şirketleri kasko sözleşmelerine Engelli Klozunu koyuyorlar ne kadar kabul etmesekte kendilerini koruma altına alıyorlar, mahkemelik olursunuz anca örnek karar varsa belki şansınız vardır.

Teminatlara ve klozlara bakmak lazım. Ama aracın sigorta değeri poliçede yazar. O değer ötvli değerdir muhtemelen. Ve siz de o değeri karşılamak üzere prim ödemişsinizdir. Bu durumda hasar ödemesi de ötvli bedel üzerinden olmak zorundadır.

Ne kadar ekmek o kadar köftedir yani. Prim alırken ötvli hasar öderken ötvsiz olmaz. Bu detaylara bakın ve buna engel bir kloz olup olmadığına bakın. bilo41

engelli klozu yok. Normal poliçe yapmışlar teminat ötv li miktardır. Primlerde normal fiyattan alınmış.

kiraman

Trafikte çekileceğini gösteren hurda/pert yazısı olmalı ki 5 yılın dolmasını beklemeden hemen araba alabilesiniz. Aracı devreder ya da satarsanız, başta ödemediğiniz ötv'yi ödemeniz gerekir ki bu fecidir.

Üst Alt