Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz Alınan 0 aracın muayenesi 2 yıl mı 3 yıl mı?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %90 raporla adıma araç aldık. Araçta ek donanım yok, araç sadece otomatik vites. yani herkes için uygun. Bugün ise cep telefonuma mesaj geldi araç muayeniz bu ayın 20 sinde diye. Halbuki aracı alalı 2 yıl oluyor. Sıfır araçlarda muayene 3 yıl değil mi? donanım takılsaydı ilk muayeneyi donanımla yaptı derdik ama öyle bişey de yok. fabrika çıkışı otomatik araba. Burada TÜVTURK keyfi uygulama mı yapıyor? Muayene ettirmem şart mı?

Ruhsatta muayenenin ne zaman olacağı yazar. Ben 2016 da aldım. 2019 da muayenesi.

Ruhsat önemli değil Tuvturk kaydı geçerli diyorlar? Nasıl öğreniriz

Ben tuvturkte calışıyorum gel özele cevaplıyayım

Hangi araç olursa olsun ilk muayene 3 yıl sonradır.
Ancak 3 yıl aracı sizin aldığınız tarihte değil, aracın türkiye gümreğe girdiği tarihte başlar.

Forum sitesinde gel özele cevaplıyım ne demek yahu. Forum sitesindesiniz. Mesajlaşma sistemini topyekun kapatmak lazım...
İnsanlar neyi nasıl kullanacağını dahi bilmiyor.

Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan varsa yazsın, olmayan da sallamasın lütfen. Bu nasıl bir ruh halidir ki olura olmaza sallayıp duruyoruz. İnanın insanları yanlış bilgilendirmede, yönlendirmede herhalde dünya birincisi oluruz. Biri demiş dizel araç benzinli araç, biri demiş üç yıl beş yıl, lütfen bilmediğimiz konuda yorum yapmayalım sizden rica ediyorum.
0 km alınan araçlarda tertibat takılması muayene gerektiren bir durum olduğu için araç haliyle muayene giriyor ve bundan sonraki muayeneler eğer araç ticari araç dediğimiz modellerden değilse her iki yılda bir muayene olur, burada arkadaşımızın aracında ise herhangi bir tertibat olmaması sadece otomatik olması nedeniyle 3 yıl olması gerekiyor haklı olarak, ben büyük ihtimalle yanlış bir kayıt yapıldığı düşüncesindeyim. Umarım gerekli düzeltme yapılmıştır.

Ruhsatı açıp bakın, ne yazıyorsa odur.

Benzer bir başlık vardı.
2010 yılında şöyle yazmışım
  • Ruhsata İlk muayene geçerlik süresini 3 yıl sonraya yazmışlar , daha 1 yıl sürem var diye acele etmiyordum :rolleyes:
    TüvTurk araç muayene raporunda bir sonraki muayene 2 yıl sonraya yazılmış. Kafam karıştığı için takipçi ile görüştüm bugün , malesef aracımın muayene süresi dolmuş. Engelli plakalı araçlar için böyleymiş durum . Ruhsata da yanlış yazmışlar... Ruhsata çok güvenmemek lazım demek ki :)

Ruhsatta hata yapabiliyor memurlar.
Donanımı olmayan araçlardaki uygulamayı bilmiyorum.
O başlıkta mevzuatı yazmıştı bir arkadaş , linkini sitede bulamadım googledan buldum. https://www.engelliler.biz/forum/oz...3-yilda-mi-yoksa-2-yilda-mi-oluyor-print.html

Sıfır alınan araçlar donanım takılmamış ise ilk muayene 3 yıldır.
Ancak 3 yıl aracın türkiye gümrüğe girdiği tarihte başlar.
Aksini isbatlayana aracımın anahtarını veririm. NOKTA.

sakura71 Aynen dediğin gibi.
Şöyle bir ek not yapayım örnek yurt dışında üretilen 01,01,2017 tarihli bir bmw türkiyeye girişi 01,02,2017 tarihinde gümrükten geçti ve bayii ye geldi araç 01,03,2017 tarihinde müşteriye satıldı ve ruhsat tarihi aynı ama aracın ilk muayenesi 01,01,2017 tarihini baz alarak 01,01,2020 yılında 3. yıl dolduğu için muayeneye girmek zorunda tabi araca tadilat projesi çizdirilerek ek donanım yaptırılmadı ise.
Burada baz alınan aracın fabrikada üretilerek aracın kimlik belgesi kabul edilen evrak ta üretim tarihi dikkate alınır.

İyi akşamlar araç muayene sırasında hangi evraklar isteniyor araçta tertibat takılı işin kötüsü projeyi bulamıyorum. Bunun için bayi ile görüşsem acaba bir nüshası bayide varmıdır.

_Songül_

genel muayeneden önce egzoz muayenesini yaptırman gerek tertibat projesine gerek yok aracının evrağı tamsa yani sigortası aracın herhangi bir para cezası yoksa sadece ruhsatla aracını muayene yaptıra bilirsin

Burada Tuvtürk Muayene İstasyonlarının, sıfır km tertibatlı engelli araçlarında, tertibat tespiti sırasında ilk muayene tarihini 3 yıldan 2 yıla indirmesi şeklinde engellilere yönelik haksız bir uygulaması söz konusu...

SiyahPelerinliAdam
Aynen dediğiniz doğru benimde tertibatlı aracımı ilk aldığım da ruhsatta 3 yıl yazıyor bende 3 yılda gittim oradakiler 2 yılda bir diye benden 1 yıllık geçikme farkı aldılar. Madem böyle bir şey var ilk başta ruhsata 3 yıl neden yazıyorsun zaten tertibat takıldığı için muayeneye giriyor boşu boşuna 1 yıllık ceza verdim.

Üst Alt