Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan aracımız kaza yaptı! Ne yapmamız lazım?

pachenko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2013 model seat leon aracımız 26 ağustosta kırmızı ışıkta beklerken arkadan çarptılar ve su an 30 bin hasar kaydı cıktı experin raporu bu yonde kasko şirketide su an arastırmalarımız devam edıyor dıyor daha kararını vermedıler araç amcamın üzerine yüzde 90 raporla alınmıs piskolojik yönde engelli oldugu için vasisi de babam şimdi kasko şirketi kardelim bu aracı pert edelim derlerse sanırım arac alamıyoruz ne yapmamız lazım basından böyle bir olay geçen arkadas var sa anlatırsa sevınırım şimdiden tskler.

İyi akşamlar.Ötv siz aldğım araçdan dolayı şuan bende magdurum.2012 ford fiesta aracım 20 gün önce yanarak perte cıktı .Sigorta şirketinin bana teklif ettiği fiyat 16000 TL:İtiraz dileçsesi yazdım ve mail attım sigorta şirketi fiyatı revize ederek 19,000 tl üzerinden ödeme yapacaklarını ve bu fiyatın ötv siz piyasa degeri oldugunu bildirdiler.Bende tekrar itiraz dilekçesi yazıp böyle bi haklarının olmadığını aracımın piyasa degerinin ödenmesini isteyecegim.Bu konuda görüşleri bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa cevap yazarlarsa sevinirim.

hocam bana daha geri dönmedi kasko şirketi siz hurdaya mı ayırdınız yoksa çekme belgeli pert mi oldu aracınız ?

İyi aksamlar.Pachenko bana gonderdikleri mailde cekme belgeli diyor.Mailide sigorta sirketi gondermedi hurdaya verdikleri firma gonderdi.Agir hasarli ibaresi var experin raporunda

Sizede iyi aksamlar ben prosedürü tam anlayamadim kimi diyo hurdaya cikmasi lazim yeni arac alinabilmesi icin o yuzden bakalim kasko sirketi ne diyecek sanirim bu hafta ici belli olur bu arada hurda belgesini almayi unutma

pachenko
user-online.png
Araç pert olup hurdaya ayırılıdığı an,hurda belgesi ile beş yıl dolmasını beklemeden tekrar araç alabilirsiniz.

Yeni araç alabilmek için pert değil hurdaya ayrılması gerekir.
Pert ile hurda farklı uygulamalardır. Hurdada araç trafikten çekilerek tamamen hurdaya ayrılmakla beraber, pert olayında ise aracın tüm haklarını sizden devralan sigorta şirketi bu aracı sanayiide yaptırarak 3.şahıslara satabilmektedir.

Mrblar benim aracim hurdaya cikmis.Ama yinede benden ÖTV yi keseceklerini beyan ettiler.Piyasa degeri ve kasko bedeli 33.700 iken bana teklif ettikleri fiyat 19.000.Bende kabul etmedim tahkime gidecegimi soyledim.Ins tahkimden iyi sonuc cikar.

Yani biz engellilere nereden ne zorluk çıkarabiliriz diye bu ve bu tür firmalar uğraşa dursunlar, yeter ki bizler kendi haklarımızı bilelim ve buna göre mücadelemizi verelim arkadaşlar, ayrıca eyer ki bu haklarımız neler olduğunu bilmiyorsak, işte bu engelliler.biz formu bize yeteri kadar bilgi veriyor. Bu nedenle bu form yöneticilerine ve bize katılan tüm üye arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hayır henüz bir sonuç çıkmadı. 6-7 Ayı bulurmus.Pachenko

Oncelikle herkese hecmis olsun arkadaslar bu konu biz engellileri surekli ugrastiriyor artik buna devletin bir el atmasi lazim bunun icin bimere toplu halde msj yazalim ve bu konu bir satandart a otursun

Tskler akın 16 .Bimerlede biseylerin degisecegini zannetmiyorum.Ama yinede denemekte fayda vardir.

Evet sende haklisin bimerle biryerlere varilamiyor goruyorumki engelli araclari icin bizlerin lehine hic bir gelisme olmadigi gibi gittikcede alehimize kanunlar cikiyor bende bir vatandas olarak tepkimi sandikta gostereceyim...

Aynen öyle herşey engellilerin aleyhine.Hayati kolaylastirmak yerine tamamen zorlastiriyorlar.Bimer veya digerleri hepsi birer kandirmacadan ibaret.

Üst Alt